dulgherul, la 10 June 2011 - 07:15 AM, a spus:
Bine măi Haim, dar de ce așteptau pe Mesia tocmai în vremea aceia? Cine trebuia să fie Mesia? Nu un trimis a lui Dumnezeu? Pe cine trebuia să trimită Dumezeu? Nu este normal ca pe unul din fii Lui? Sau cum se explică spusele lui Zaharia?:
Zaharia 4:14. Şi m-a lămurit: "Aceştia sunt cei doi fii unşi, care stau înaintea Domnului a tot pământul".
De aici rezultă că Dumnezeu are doi fii unși.
Dacă unul este Iisus cine este celălalt?
Sau Zaharia abera?
La textul acesta Dulgherule,daca unul din ei Isus atunci al doilea sigur este Satan.
Dar fii linistit ca nu e nici unul nici altul.
Cine ti a spus tie ca evreii asteptau pe Masiah chiar atunci?
Evreii au avut tot timpul cite un Masiah.
Ca voi nu intelegeti pe Masiah asa cum intelegem noi.Masiah se disociaza complet de Fiul lui Dumnezeu.
Noi n am avut o asa promisiune niciodata,ci dimpotriva;Sa nu cumva sa credem asa ceva nici daca ar face mari minuni in fata noastra ,nu e adevarat.Vezi Deut cap 13.
E totul inselaciune.Ori Dumnezeu ,chiar nu minte.
VEMANS, la 10 June 2011 - 07:18 AM, a spus:
1.In VT , Facerea 6:2 exista versetul
Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
In traducerea engleza a Tanachului , Bereishit - Genesis - Chapter 6 :
That
the sons of the nobles saw the daughters of man when they were beautifying themselves, and they took for themselves wives from whomever they chose.(. וַיִּרְאוּ בְנֵי הָאֱ־לֹהִים אֶת בְּנוֹת הָאָדָם כִּי טֹבֹת הֵנָּה וַיִּקְחוּ לָהֶם נָשִׁים מִכֹּל אֲשֶׁר בָּחָרוּ
Deci la voi ar fi vorba ( tradu si tu direct din ebraica) de fii nobilimii . Oare care ar fi fost nobilii din cer?
2.Se poate ca Marele preot sa fi intrebat :...sa ne spui tu noua de esti Mesia / Mosiach ....; si dupa mine termenul echivalent grec de Hristos a aparut ulterior crucificarii.
Pe Masiah noi nu trebuie sa l intrbam cu forta;Ma tu esti Masiah(In nici un caz Fiul lui Dumnezeu)
Ca Masiah se distinge singur.
Unde gasesc crestinii ca noi avem o promisiune de un Masiah-Fiul lui Dumnezeu?
Cit priveste textul de la Geneza l-ai tradus corect.
Acum la ce se refera textul sigur luam de bune doar explicatiile inteleptilor,cum ca ar fi fost puternicii zilei.
Pina atunci fiecare Ben-adam i si avea nevasta lui.Fiintele cerestide tip Satan sau Luciferisti,cred ca nu au un organ reproducator.