sau Inregistrare

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Care este legatura dintre IIsus si crestinatate Evaluare topic: - - - - -

#241 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 29 November 2011 - 07:22 AM

Vezi postareahans, la 28 November 2011 - 05:25 PM, a spus:

Ba da, e unul singur, definit de Dumnezeu extrem de precis in cele 10 porunci. Daca Biblia spune:"Sa nu furi", evident ca acesta este binele absolut. Evident ca noi, oameni supusi imperfectiunii, vom avea atatea pareri, cati oameni suntem. Si nu-i de mirare ca a fura e un lucru vazut bine in anumite circumstante.

De exemplu, pentru un hotz, interdictia de a fura, nu e un bine. Caci il deranjeaza, si-i lezeaza interesele. Si totusi, bine este sa nu furi.Chiar daca noua ni se pare ca uneori e bine sa furi...

N-ai vazut ( sau n-ai vrut sa vezi!) ce am scris eu despre bine :Eu cred ca "bine" este tot ceea ce nu deranjeaza/strica/distruge nici pe tine dar nici pe ceilalti. Ca atare argumentatia ta n-are nicio valoare.

Crestinismul stabileste extrem de precis cum trebuie omul sa priveasca binele. De ex., Isus le-a spus oamenilor din jurul Sau:"tot ce vreti sa va faca voua oamenii, face-ti-le si lor la fel...".

Se aplica doar celor care cred mesajul Sau...

Dupa cum ma asteptam . Frate-frate dar branza iubirea e pe bani doar pentru unii... :crazy:

Pacatul e o boala pe care geneticienii nu sunt capabili sa-l explice.

:yahoo:

Psihologii au ajuns astazi la concluzia ca un copil, nu poate fi educat prin metode violente, ci prin metode care sa-l faca sa inteleaga de ce trebuie sa/nu faca anumite lucruri; exact asta stia si Dumnezeu cu mii de ani inaintea lor.De asta a permis raul pana astazi, fara sa-l extirpeze prin violenta...

De aceea a folosit doar metode nonviolente :Potopul , Sodoma si Gomora,instigarea la uciderea pruncilor nevinovati , etc., etc.

.........................

"Fiti, dar, intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii." (Mat.10:16)
" Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu"
(Facerea 3:1)

Este vorba despre acelasi animal , blestemat de divinitate ("Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana.?") si care este "reabilitat" de Matei ?
Eu zic ca da! Si dupa cate stiu personifica pe Satana data acum drept exemplu pozitiv :rot:

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 29 November 2011 - 07:31 AM

1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Insemne crestine avgustul  4 1.799
Hot Topic (New) Atasamente O intrebare pentru Dumnezeu * * * * - black-mamba  308 12.853
Hot Topic (New) Drumul credintei - drumul nebuniei tudorel666  134 10.968
Hot Topic (New) Atasamente Gustavo Rol - Despre Dumnezeu * * * - -
din perspectiva unui iluminat/sfant al zilelor noastre
Pippo  155 13.605
Hot Topic (New) Data exacta la care a murit Iisus Hristos Danfodor  26 878