Mantuirea
Scris 30 May 2011 - 07:40 AM
Scris 30 May 2011 - 07:53 AM
Daca.., si daca ..., si daca...
Insa e posibil orice, asa ca as prefera, daca mi/ar reusi, "mantuirea" in viata si fiinta care sunt acum.
Scris 30 May 2011 - 08:36 AM
Allexandrra, la 30 May 2011 - 07:40 AM, a spus:
Buna intrebare
Cred ca in mare parte este individuala, dar stii cum e : pana la dumnezeu, te mananca sfintii. Un om poate face singur pasi mai mici sau mai mari spre mantuire dar pentru a finaliza are nevoie de ajutor (de obicei din partea mediului, dar cum nu e cazul la noi pe planeta) din partea uneia sau a mai multe fiinte evoluate ( sau cum vrea oricine sa le spuna : daimoni, ingeri,sfinti, extraterestrii, etc. ).
Scris 30 May 2011 - 09:19 AM
Allexandrra, la 30 May 2011 - 07:40 AM, a spus:
Iar mi-aduc aminte de spusele cuiva: oamenii sunt trepte pe care calcam in drumul spre implinirea noastra. Urat suna! Nu-mi place mantuirea individuala. Prefer mantuirea alaturi de alte persoane, chiar daca asta inseamna sa raman in urma, chiar daca inseamna piedici in drum, chiar daca risc sa raman doar cu aspiratia la mantuire.
Scris 30 May 2011 - 10:58 AM
oama invizibilicoasa, la 30 May 2011 - 09:19 AM, a spus:
Probabil ca nu intamplator suna urat. De ce sa-i privim pe ceilalti oameni ca pe niste trepte peste care calcam? E ca si cum imediat ce mai trec de unul, imi mai pun o stea in piept sau pe umar.
Scris 30 May 2011 - 11:26 AM
Allexandrra, la 30 May 2011 - 10:58 AM, a spus:
Ne folosim de ei, storcandu-i de ce au mai bun, apoi ii aruncam la cos. Asta e egoism mai degraba, iar egoismul nu duce la mantuire.
Scris 30 May 2011 - 11:32 AM
relatia cu dumnezeu (in cazul in care exista unul), e individuala, personala. Nu impreuna cu un grup.
Nu te poate mantui altcineva, daca tu nu vrei. De-aia e individuala. Ceilalti iti pot doar fi alaturi, nu o pot face in locul tau.
Aceasta postare a fost editata de Amarena: 30 May 2011 - 11:33 AM
Scris 30 May 2011 - 11:56 AM
Nu e decat o alta posibilitate, nimic mai mult.
Apodonos, la 30 May 2011 - 08:36 AM, a spus:
Cred ca in mare parte este individuala, dar stii cum e : pana la dumnezeu, te mananca sfintii. Un om poate face singur pasi mai mici sau mai mari spre mantuire dar pentru a finaliza are nevoie de ajutor (de obicei din partea mediului, dar cum nu e cazul la noi pe planeta) din partea uneia sau a mai multe fiinte evoluate ( sau cum vrea oricine sa le spuna : daimoni, ingeri,sfinti, extraterestrii, etc. ).
Stiu ca ma risc, si ca poate te/am indus ne voit in eroare, dar ce intelegi tu prin denumirile de entitati din paranteza?
Ce parere ai de ajutorul de la, sa zicem, maestrii spirituali oameni (inclusiv preoti)?
Amarena, la 30 May 2011 - 11:32 AM, a spus:
relatia cu dumnezeu (in cazul in care exista unul), e individuala, personala. Nu impreuna cu un grup.
Nu te poate mantui altcineva, daca tu nu vrei. De-aia e individuala. Ceilalti iti pot doar fi alaturi, nu o pot face in locul tau.
Dar ce zici de afirmatia crestin ortodoxa(imi pare rau ca nu retin in ce carte religioasa e scrisa): "barbatul se poate mantui prin sotia sa credincioasa", oare ce au vrut sa spuna?
Aceasta postare a fost editata de libertatea: 30 May 2011 - 11:57 AM
Scris 30 May 2011 - 12:03 PM
libertatea, la 30 May 2011 - 11:56 AM, a spus:
Suntem legati unii de altii cu fire invizibile (ca tot sunt eu invizibilicoasa acum
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Experienta mistica | David1 | 7 | 2.067 |
|
Lucifer-Dumnezeu |
VaMpIrIkHa | 118 | 10.116 |
|
Dorinta de mai mult... | mentalica | 47 | 4.890 |
|
cine-l influenteza pe om sa faca rau ? |
nelu28 | 393 | 34.050 |
|
De ce interzice Biserica iubirea fizica poligama?
Nu ne putem bucura de iubire fara condamnare? |
Loveeverywhere | 22 | 3.099 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS