sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

adaptare scolara Evaluare topic: - - - - -

#1 Guest_daniela caciuc_*

• Grup: Guests

Scris 27 May 2011 - 07:36 PM

copilul meu termina clasa a 9 a;in primul semestru rezultatele nu au fost multumitoare(comparativ cu cele de la scoala generala) iar cel de-al doilea nu arata nici o imbunatatire.
motivatia ca nu intelege cum se preda la scoala,ma refer in special la o anumita materie m-a determinat sa o ajut in particular
am considerat ca poate nivelul cerintelor e prea ridicat dar cu exceptia catorva copii majoritatea colegilor se confrunta cu aceeasi problema
sunt nehotarata daca ar sa fiu mai severa sau ar fi bine sa o transfer la alta sectie
consider ca primul semestru a fost suficient pentru adaptare scolara la trecerea de la generala la liceu
0

#2 Utilizator offline   Iris_Lulea 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-November 10

Scris 28 May 2011 - 06:56 PM

Inteleg ca dilema este legata de faptul ca fiica dumneavoastra are rezultate slabe in comparatie cu anul trecut scolar si ati dori sa va clarificati.
Ce ar insemna rezutlate multumitoare? Care au fost cele din clasa a 8-a si care sunt cele din clasa a 9-a, concret.

Intrarea la liceu poate insemna pe langa adaptarea la cerintele scolare si adaptarea la cerintele grupului, in mod inconstient e posibil sa se alature grupului pentru a fi placuta. Si trebuie sa tineti cont si de faptul ca la liceu materia este alta, cerintele sunt altele.
Pe de alta parte mi-ar placea sa imi detaliati ce spune ea despre situatia scolara: ce anume ii creaza probleme; cum se simte in noul mediu.

Cine a ales profilul la care este acum si cine isi doreste ca ea sa se transfere la un altul?
Sunt multe variabile importante.
0

#3 Guest_daniela caciuc_*

• Grup: Guests

Scris 19 June 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaIris_Lulea, la 28 May 2011 - 06:56 PM, a spus:

Inteleg ca dilema este legata de faptul ca fiica dumneavoastra are rezultate slabe in comparatie cu anul trecut scolar si ati dori sa va clarificati.
Ce ar insemna rezutlate multumitoare? Care au fost cele din clasa a 8-a si care sunt cele din clasa a 9-a, concret.
R:concret nu la toate obiectele are rezultate slabe ci la matematica,fizica si informatica
materii la care in generala avea rezultate bune

Intrarea la liceu poate insemna pe langa adaptarea la cerintele scolare si adaptarea la cerintele grupului, in mod inconstient e posibil sa se alature grupului pentru a fi placuta. Si trebuie sa tineti cont si de faptul ca la liceu materia este alta, cerintele sunt altele.
Pe de alta parte mi-ar placea sa imi detaliati ce spune ea despre situatia scolara: ce anume ii creaza probleme; cum se simte in noul mediu.
R:e nemultumita de profesori in sensul ca nu intelege de la clasa cand se preda,considera ca profesorul respectiv e subiectiv in relatiile cu elevii fapt ce o demotiveaza
din partea colegilor nu sunt probleme;e sociabila; si-a facut prieteni si e foarte matura incat nu am avut probleme de alta natura legat de anturaj

Cine a ales profilul la care este acum si cine isi doreste ca ea sa se transfere la un altul?
R:singura a ales profilul,(fiind printre primii 20 copii ca medie la terminarea scolii nu a avut probleme in a-si alege profilul)
nu doreste nimeni sa se transfere la alt profil;pentru mine era un semn de intrebare in sensul ca poate acest profil nu e compatibil pentru ea
informatica si matematica nu sunt materii usoare ce-i drept si presupun un volum de munca extrascolar foarte mare

Sunt multe variabile importante.

mulumesc pentru raspunsul dvs si ,mai sus gasiti informatiile de care aveti nevoie
0

#4 Utilizator offline   Iris_Lulea 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-November 10

Scris 23 June 2011 - 02:07 PM

Vezi postareadaniela caciuc, la 19 June 2011 - 12:21 PM, a spus:

mulumesc pentru raspunsul dvs si ,mai sus gasiti informatiile de care aveti nevoie

Imi imaginez ca ati avut si o discutie cu fiica dumneavostra, dar ma gandesc ca viitoarea discutie ati putea sa o aveti ca de la egal la egal. Este posibil sa fi avut deja una de tipul acesta dar ati putea discuta cu ea fara a va impune punctul de vedere, cel al parintelui, poate in felul acesta singura isi va da seama ce anume isi doreste sau ce anume o impiedica sa aiba rezultate bune. Copii sunt mult mai receptivi la sustinerea parintelui si la faptul ca au aceleasi drepturi cu adultii, ca li se acorda posibilitatea de a alege sau de a se implica intr-o decizie.

Sunt mai multe posibilitati pentru care se descurca mai putin bine decat la scoala generala, exact asa cum ati spus si dumneavoastra. Ceea ce este important in acest moment este sa o sustineti, sa o ajutati si sa o incurajati in deciziile pe care urmeaza sa le ia sau pe care urmeaza sa le luati impreuna.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Puterea gandului/afirmatiilor pozitive aimee.ro  26 6.732
Replici noi Atasamente Simularea bolilor psihice * * * * * Aseneth  14 1.207
Hot Topic (New) Atasamente Poveşti romāneşti
.. şi interpretările lor
dAImon  55 7.262
Replici noi Atasamente Pentru studentii la psihologie.
Ultimul An
fericirea  18 4.694
Replici noi Problema adaptare Tenyearsafter  2 390