sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mititeii nostri cei de toate zilele... Cea mai buna reteta de mici Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   angeli_que 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-October 08

Scris 28 July 2011 - 09:48 PM

Black - am fost de aceasi parere cu tine ,pana in momentul in care am gustat acesti mici! Nici nu mai vreau sa aud de mici in care este carne de porc!
0

#22 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 29 July 2011 - 07:26 AM

Vezi postareaBlack_Wizard, la 28 July 2011 - 05:04 PM, a spus:

Din cate stiu eu, cei mai buni mici se fac din amestec de carne de vita cu carne de porc, dar cred ca asta depinde de gustul fiecaruia :o:

Asa este. Caci altfel sunt seci si deloc suculenti. Carnea de vita e seaca. Daca o mai si frigi devine nisipoasa. Carnea de porc fiind mai grasa isi lasa sucul si grasimea in interiorul micului facandu-l sa fie suculent.
Adevarat ca depinde mult si de gusturi.
0

#23 Utilizator offline   Taranus 

• Catastrofa
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-May 06

Scris 29 July 2011 - 03:04 PM

Vezi postareaRodica`, la 29 July 2011 - 07:26 AM, a spus:

Asa este. Caci altfel sunt seci si deloc suculenti. Carnea de vita e seaca. Daca o mai si frigi devine nisipoasa. Carnea de porc fiind mai grasa isi lasa sucul si grasimea in interiorul micului facandu-l sa fie suculent.
Adevarat ca depinde mult si de gusturi.

Asa am crezut si eu ca tine... ca sunt seci din cauza carnii de vita... dar din pacate nu e asa. Si prima convingere am avut-o cand am pus pe gratar un hamburger... trebuia sa fiu atent sa nu dau foc la casa.
Din ce-am citit despre istoria micilor, la origine nu a fost carnea de porc. Romanii au introdus-o in reteta pt ca pe vremea aia vitele plecau spre Istambul ca si tribut la turci... si acasa ramaneau doar porcii...
Incearca si o sa vezi...
0

#24 Utilizator offline   angeli_que 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 19-October 08

Scris 30 July 2011 - 06:27 PM

Rodica - noi romani avem asa o repulsie fata de carnea de vita ,ni se pare ca e atoasa ,fara gust ,seaca ...E normal ,daca se taie o vaca de lapte care are 15 ani ,sa nu manaci o carne de calitate. In schimb daca se alege un manzat pana in 24 de luni ,crescut bine ,taiat bine... Stii ca nu e gustoasa carnea de vita daca nu sta la rece cateva zile,daca macelarul nu stie sa pregatesca animalul dupa ce a murit ,carnea pierde mult atat din aspect cat si din gust.Nu vorbesc din nestiute ,consum in special carne de vita ,cumparata doar de la macelarul in care am incredere si e atat de frageda incat eu o manac aproape cruda!Intr-un singur loc am mancat in Cluj carne de vita buna ,la localul de sub Sora ,aveau un muschiulet de vita foarte fraged exact cum il fac eu acasuca la mine.
0

#25 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 August 2011 - 08:05 AM

:scare:
io n-am repulsie fata de carnea de vita.
doar ca micii facuti din amestec de carnuri sunt pe gustul meu.
nu am mancat mici de vita desi am vazut prin pravalii ca vand in tavite pregatiti de pus pe gratar...
uite am sa iau si am sa gust.
ca m-ati facut curioasa.
dar sa prepar eu in casa asa ceva... nu-mi prea vine sa stric muschiul de manzat pe mici :lol:
0

#26 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 02 August 2011 - 08:34 AM

Cea mai buna varianta de mici pe care o stiu e cea in care pui si carne de oaie.
E reteta incercata si acasa si folosita si de Felix cand avea terasa la Politehnica.
Ideea e sa pui cam jumatate din compozitie carne de oaie, dar nu muschi, ci de-aia cu grasime, de pe la coaste.
Ca sa iasa suculenti trebuie sa-i pui pe jar puternic, sa isi formeze repede crusta. Daca ai jarul puternic, pana asezi vreo 20 de mici pe gratar deja trebuie sa il intorci pe primul.
0

#27 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 August 2011 - 08:54 AM

eu, de fapt, nu am mare problema cu compozitia micilor.
cel mai important pentru mine e sa fie picanti.
pentru asta acasa adaugam boia de ardei iute.
sau ii mancam cu mustar iute.
0

#28 Utilizator offline   Black_Wizard 

• Wizard
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 10

Scris 04 August 2011 - 12:32 AM

Vezi postareaangeli_que, la 30 July 2011 - 06:27 PM, a spus:

Rodica - noi romani avem asa o repulsie fata de carnea de vita ,ni se pare ca e atoasa ,fara gust ,seaca ...

Nu acesta este motivul, carnea de porc este mai "traditionala" si da un gust aparte mancarii daca nu te derajeaza ca este mai grasa :o: De aceea se foloseste asa de mult in bucataria romaneasca - cum ar fi la sarmale, chiftele/parjoale, tochitura moldoveneasca etc.

Vezi postareaPaul Brahtl, la 02 August 2011 - 08:34 AM, a spus:

Cea mai buna varianta de mici pe care o stiu e cea in care pui si carne de oaie.

Poate ca este buna, dar mie nu-mi place carnea de oaie :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic