Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Of.

Ai trait prea putin.

Oamenii nu sunt ideali, sunt reali, imperfecti.

Si tu esti la fel. Si tu uneori te impidici de invidie, de neincredere, de tentatii - chiar daca stii ca i-ai rani pe cei din jurul tau.

Incearca sa ii intelegi mai bine, cunoscandu-te pe tine mai bine.

Esti ca si ei, cei de care iti e frica, caci nu degeaba hotului de hot ii e frica.

 

Acest timp in care esti singur e binevenit sa stii. Reflecta 'de ce' ai acest timp numai pentru tine si da-i un sens.

Cand te vei utea vedea ca un om, care desi nu e perfect, lupta sa fie mai bun - atunci vei putea sa vezi in oamenii din jurul tau, potentiali prieteni - si nu potentiali 'dusmani'.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lupta sa fie mai bun - atunci vei putea sa vezi in oamenii din jurul tau, potentiali prieteni - si nu potentiali 'dusmani'.

un sfat demn de luat in seama. Exact asta fac. Zi de zi incerc sa fiu mai bun, sa trec peste rautatea unora si sa apreciez bunatatea altora. Intotdeauna am incercat sa aplanez conflictele, sa fiu cel care impaca, sa las de la mine daca celalalt nu cedeaza, sa imi ajut semenul la greu, dezinteresat fara sa astept nimic in schimb inafara de un minim respect. Asta ma roade. Ca de multe ori nu am primit acel minim respect ci exact opusul de la persoana respectiva. Cat a fost de scurta perioada im care am fost c vreo fata am incercat sa nu ii dau motive sa se supere, sa nu o jignesc, sa nu o fac sa sufere. As intra in pamant de rusine daca mi-as bate joc de o fata chiar si neintentionat. Aveam mai demult o prietena si stiam ca e indragostita rupta de mine, insa mie nu imi placea de ea, nu ma atragea. As fi putut sa sa fiu cu ea, dar nu as fi tinut la ea si as fi facut-o sa sufere enorm dupa aia. Si pentru ce? Ca sa nu fiu singur? NU ar fi meritat asa ceva.

Stiu ca lumea nu e asa de rea cum o vad eu acum, dar mi-e greu sa o vad altfel, cel putin acum

Editat de Gutuiee
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti un om bun. Si unui om ca tine nu pot decat sa ii dau un singur sfat.

Nu fa rau nimanui!

 

Oricum, fara sa vrem, ranim pe atatia in jurul nostru.

 

Invata sa ierti. Ai nevoie sa inveti sa ierti. Unii oameni nici nu au aflat ca pot fi mai buni..deh, cine le 'rascumpara' aceasta incredere ca si in povestile cu preotul si Jean Valjean? .. Tu intelege ca atunci cad cineva iti face rau tie, sau te neindreptateste..nu o face ca e fericit, implinit, cu sufletul impacat. Ofera-ti mai mult de 2 minute ca sa iti imaginezi povestea fiecaruia..'de ce' a ajuns sa iti faca tie rau - aici e cheia.

Asa ajungi la sfletul lor cu adevarat. Doar daca iti pasa.

Editat de stupid_me
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

As intra in pamant de rusine daca mi-as bate joc de o fata chiar si neintentionat.

De ce ? :huh:

 

Maimutele de care povestesti tu n-au suflet, ce te impiedica sa le faci rau si apoi sa te distrezi de cum se agita sau cum plang ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce sfaturi imi dati? Nu sunt disperat dar mi-e teama ca o sa raman singur

In primul rand esti inca foarte tanar. Totusi pana acum tot ce ti-ai adunat in minte despre fete, te indreapta spre misoginism garantat. Cunosc persoana care gandeste ca tine. Si stii ce e trist? Trist e ca respectivul a trecut de 40 de ani... A trecut de fazele ce traiesti tu acum. Se simte INCA vesnic victima sexului opus si in fiecare femeie vede un posibil dusman, din momentul cand o cunoaste...

 

Scrii ca: ... imi era teama sa ma las dus de val pentru ca stiam ca relatia o sa fie foarte scurta si o sa sufar. Intr-adevar asa s-a intamplat, fata respectiva mi-a facut foarte mult rau nu penrtu ca nu a mai vrut sa fie prietena mea (sunt destul de obisnuit)ci pentru ca s-a purtat foarte urat cu mine, desi eu nu i-am facut absolut nimic, am ramas prieten cu ea si am ajutat-o de cate ori m-a rugat fara sa-i ii cer nimic in schimb.

 

De unde stiai din start cum va fi relatia si cat va dura? Te contrazici repetat... nu erai obisnuit sa fi mangaiat, tinut in brate... si ce-ai facut? Foarte posibil ai respins-o, ai fost rece, i-ai aratat cat de "barbat" neclintit poti fi, apoi scrii ca nu i-ai facut nimic si ea, uite ce rea a fost. Nu te gandesti deloc ca poate problema sta in tine? Nu crezi ca cheia e la tine? Daca nu te lasi dus de val, ce te face sa crezi ca femeile te vor iubi la cat de rece si indiferent pari? Crede-ma, i-ai facut destul fetei daca in relatia cu ea ai pornit cu aceste preconceptii de care scrii...

Ai cea mai mica idee reala ce inseamna sa iubesti, sa fi iubit? Dragostea nu e doar un continuu vis dulce pe un nor roz. Cand iubesti, suferi. Treci prin toate sentimentele posibile. Nu poti avea o relatie de dragoste fara sa suferi.

 

Si nu femeile sunt de vina, cum tinzi deja la varsta asta frageda s-o sustii. Nici tu nu esti...

Motivul pt care suferi, pt care suferim toti, este vulnerabilitatea fata de persoana iubita. Pt ca ne pasa, nu ne lasa rece, orice nemultumire a acelei persoane ne roade in interior, insatisfactiile cand nu primim ce ne dorim, toate aduc suferinte. Ne straduim sa facem totul pt ea/el, apoi mai dam gres, se intampla sa-si doreasca altceva si urmeaza dezamagiri, din ambele parti. Nu poti fi perfect, nimeni nu e, mai gresesti, mai gresesc altii/ele fata de tine dar nu generaliza.

 

Invata sa ierti, invata sa razi dupa ce-ai plans, invata sa-ti lasi garda jos, invata sa te lasi dus de val, indiferent daca suferi ulterior pt ca s-ar putea sa te inseli si sa fi demn de iubit, sa fi chiar iubit.

Si ce e cel mai important, invata sa-ti lingi ranile dupa esecuri si sa treci mai departe fara sa te razbuni pe cea care urmeaza sa indrazneasca sa se apropie de tine. Oamenii sunt de foarte multe feluri. Identici n-o sa intalnesti. Fiecare reactioneaza altfel la tot ce i le oferi, sau nu oferi.

 

Experienta nu consta in ce crezi tu si in ce o sustii ca ar fi... daca odata ai fost ranit, gata, asta-i femeia. Fiecare e rea si fiecare iti vrea rau... gresesti. E alegerea ta ce sa faci in viitor si o poti sfarsi in singuratate, e drept, ai toate necesitatile. Dar daca macar vei incerca sa-ti schimbi mentalitatea prezenta, s-ar putea sa intalnesti femeia care, chiar tu vei constata, merita sa te lasi iubit de ea si s-o iubesti.

Prin experienta trage-ti morala: unde ai gresit TU. Chiar daca te arati imaculat si doar o victima aici, gresesti destul, crede-ma. Prin esecurile traite indreapta-ti greselile proprii pt urmatoarea persoana de care te vei atasa. Lasa greselile fostelor sa se ocupe ele, sa si le indrepte sau nu, nu mai e treaba ta.

 

Lasa autolauda si critica fetelor cu care ai fost. Lasa-te laudat de alte persoane, daca meriti, vei fi. Cat despre critica... doar iti alimentezi scarba fata de femei, mai bine nu-ti va fi, crede-ma.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"De unde stiai din start cum va fi relatia si cat va dura? Te contrazici repetat... nu erai obisnuit sa fi mangaiat, tinut in brate... si ce-ai facut? Foarte posibil ai respins-o, ai fost rece, i-ai aratat cat de "barbat" neclintit poti fi, apoi scrii ca nu i-ai facut nimic si ea, uite ce rea a fost. Nu te gandesti deloc ca poate problema sta in tine? Nu crezi ca cheia e la tine? Daca nu te lasi dus de val, ce te face sa crezi ca femeile te vor iubi la cat de rece si indiferent pari? Crede-ma, i-ai facut destul fetei daca in relatia cu ea ai pornit cu aceste preconceptii de care scrii..."

 

Stiam cat va dura pentru ca o cunosteam destul de bine pe respectiva fata si stiam cam cat dureaza o relatie la ea, cel putin pentru ea treaba a fost o aventura scurta de sfarsit de vara. Povestea e destul de complicata. Cu toate astea nu am fost rece si nici distant, m-am apropiat cat am putut de ea chiar daca stiam ce o sa se intample, si am intins de relatie cat am putut, am iertat-o cand s-a purtat urat, am acceptat-o asa cum era fara sa incerc sa o schimb si am incercat sa profit si sa ma bucur cat am putut. Tin mult la ea si chiar daca a decis sa o incheie (nici nu stiu motivul exact) am ramas prieteni si desi era privita in gurpul nostru cam ca o oaie neagra eu i-am ramas aliat si ii luam apararea. Insa nu a stiut sa aprecieze si mi-a facut foarte mult rau in ultimele saptamani. Asta in sensul unei relatii intre doi oameni, neavand nici o legatura cu sentimentele mele. A preferat sa distruga o prietenie pentru o relatie de oa saptamana jumate cu un necunoscut. I-am iertat multe, chiar prea multe desi nu ar fi meritat. Vina imi apartine totusi pentru ca daca imi vedeam de treaba nu se intampla nimic

 

Nu neg ca problema ar fi la mine. Insa atata timp cat altii sunt acceptati pentru ceea ce sant eu de ce nu as fi? Nu sunt de conceptia ca toate imi vor raul, insa pot spune ca am avut ghinion, si ca odata si odata tot o sa gasesc pe cineva, dar e oarecum deprimant sa fii respins de fiecare data

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Incearca sa te detasezi..tu de ce crezi ca esti respins (inca/aproape) de la inceput?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca as sti n-as fi singur :roll: Din cate am mai discutat cu ele si din cate am aflat raspunsurile variaza de la nepotrivire de caracter la "nu il merit" lucruri d-astea ce le spun fetele. Acuma mie imi e greu sa imi dau seama daca sunt motivele reale. Uitandu-ma in oglinda nu vad mare lucru, poate ar trebui sa fiu mai nepasator sau mai badaran? Nu sunt sigur trebuie sa incerc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu ma intrebam cum te vezi tu pe tine.

Sa discutam putin fata de increderea ta in tine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca as sti n-as fi singur :roll: Din cate am mai discutat cu ele si din cate am aflat raspunsurile variaza de la nepotrivire de caracter la "nu il merit" lucruri d-astea ce le spun fetele. Acuma mie imi e greu sa imi dau seama daca sunt motivele reale. Uitandu-ma in oglinda nu vad mare lucru, poate ar trebui sa fiu mai nepasator sau mai badaran? Nu sunt sigur trebuie sa incerc

Esti de nevindecat.

Vezi ca stii ce trebuie sa faci? Apoi vezi cat de iubit vei fi... succes garantat.

Da, intotdeauna se stie la inceput cat dureaza o relatie. Depinde de fata. Asta a fost una din alea usoare... mai rea decat toate alea rele. Ce dracu cautai tu la ea, un baiat atat de perfect, nu inteleg.

Ce sa facem, nene, femeile asa sunt, toate rele. Si barbatii, fiecare sunt niste victime, unul si unul.

Tot asa inainte! :good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×