Salt la continut


Fotografie

Retete in limba franceza


  • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
10 replici la acest subiect

#1 singurik

singurik

    Boboc

  • Full Members
  • Strica
  • 13 mesaje

Scris 28 January 2006 - 04:04 PM

Salut!!Sunt noua pe aici,si,ma intrebam daca stie careva din voi niste retete,de mancare,si chiar prajituri,dar pe franceza!!Sper sa ma puteti ajuta,va multumesc :D
  • 0

#2 salida

salida

    Boboc

  • Members
  • Strica
  • 8 mesaje

Scris 28 January 2006 - 11:07 PM

dar de ce pe franceza singuriko? :D
  • 0

#3 ionela stefan

ionela stefan

    Ghiocel

  • Members
  • 1 mesaje

Scris 06 February 2006 - 08:46 PM

Incearca www.supertoinette.com,sunt numai retete in franceza
  • 0

#4 Andradada

Andradada

    ..................PETA...............

  • Advanced Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 1660 mesaje

Scris 07 February 2006 - 02:44 PM

aveam si eu in calc!!ceva!!dar,nu m'ai am,dar se gasesc pe net destule!!nu cred ca trebuia deschis un topic pentru asta :yahoo:

Aceast mesaj a fost editat de Andradada: 07 February 2006 - 02:46 PM

  • 0

#5 Noir Dsir

Noir Dsir

    well organized chaos

  • Advanced Member
  • StricaStricaStricaStricaStrica
  • 739 mesaje

Scris 08 February 2006 - 12:51 PM

aveam si eu in calc!!ceva!!dar,nu m'ai am,dar se gasesc pe net destule!!nu cred ca trebuia deschis un topic pentru asta :yahoo:

de ce esti rautacioasa, de aia exista forum, ca sa ceri ajutorul , de ce sa iti mai pierzi timpul pe google? :)


Incearca www.supertoinette.com,sunt numai retete in franceza


misto, doar asa pt. vocabular :) ca daca intru eu in bucatarie...arunc blocu in aer :cheer:
  • 0

#6 Lucky Luke

Lucky Luke

    Orhidee

  • Advanced Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 1467 mesaje

Scris 08 February 2006 - 12:55 PM

super n "air tu temps"...reteta de Saint Valentin:

Le Punch bois-bande
Pour 8 personnes
Temps de prparation : 20 min
Temps de repos : 4 5 jours

Ingrdients :

bois-bande : 1 paquet
gingembre : 1 morceau
cannelle : 1 morceau
girofle : 3 clous
sirop de sucre de canne (arme vanille) : 25 cl
rhum blanc : 1 litre

Prparation :

Mettez dans une bouteille vide le bois-bande, le gingembre, la cannelle, le girofle, le sirop et larme vanille. Remplissez la bouteille vide de rhum. Mettez la boisson au soleil pendant 4 ou 5 jours. A CONSOMMER AVEC MODERATION

Asta e aperitivul; daca vrei si entree-urile, pot sa-ti mai recomand :yahoo:
  • 0

#7 OacOac

OacOac

    Orhidee

  • Gold Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 6064 mesaje

Scris 09 February 2006 - 10:09 AM

super n "air tu temps"...reteta de Saint Valentin:

Le Punch bois-bande
Pour 8 personnes
Temps de prparation : 20 min
Temps de repos : 4 5 jours

Ingrdients :

bois-bande : 1 paquet
gingembre : 1 morceau
cannelle : 1 morceau
girofle : 3 clous
sirop de sucre de canne (arme vanille) : 25 cl
rhum blanc : 1 litre

Prparation :

Mettez dans une bouteille vide le bois-bande, le gingembre, la cannelle, le girofle, le sirop et larme vanille. Remplissez la bouteille vide de rhum. Mettez la boisson au soleil pendant 4 ou 5 jours. A CONSOMMER AVEC MODERATION

Asta e aperitivul; daca vrei si entree-urile, pot sa-ti mai recomand :cheer:



Foarte bune........am facut aseara,,,are proprietati afrodisiace :yahoo:
  • 0

#8 Lucky Luke

Lucky Luke

    Orhidee

  • Advanced Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 1467 mesaje

Scris 09 February 2006 - 10:12 AM

asa este :yahoo:
  • 0

#9 OacOac

OacOac

    Orhidee

  • Gold Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 6064 mesaje

Scris 09 February 2006 - 02:50 PM

mai vreau :P
  • 0

#10 Lucky Luke

Lucky Luke

    Orhidee

  • Advanced Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 1467 mesaje

Scris 09 February 2006 - 03:33 PM

at your service : risotto de pui cu rosii si parmezan:

Ingrdients (pour 4 personnes) :
- 400 g de riz rond
- 500 g de poulet en filets
- 2 gros oignons
- 5 tomates
- cubes de bouillon de volaille (pour prparer 1 l)
- 100 g de parmesan
- 30 g de beurre
- 3 cuillres soupe d'huile
- basilic
- sel et poivre
- 1 dose de safran
- 1 verre de vn blanc


Prparation :

Hachez (radeti) les oignons.

Prparez le bouillon de volaille, en faisant chauffer l'eau, et en additionnant les cubes.
Ebouillantez les tomates 2 min.
Dans une pole, faites revenir la moiti des oignons dans 30 g de beurre.
Ajoutez le riz rond, et laissez revenir jusqu' temps qu'il soit translucide.
Puis, ajoutez le verre de vin blanc, le safran et le bouillon (l'quivalent de 2 fois le volume de riz).

Laissez cuire 20 min environ, jusqu' ce qu'il soit cuit.

Pendant ce temps, coupez le poulet en lanires, et faites- le revenir dans une grande pole, avec la moiti des oignons et 3 cuillres d'huile d'olive.
Pelez les tomates, coupez-les en ds, puis ajoutez-les au poulet, ainsi que 2 verres de bouillon, et laissez mijoter 10 min.
Quand le riz est cuit, ajoutez le parmesan (selon vos gots), le riz sera assez onctueux; et si vous ajoutez du beurre, il sera brillant comme de l'or!

Pour une jolie prsentation, placez le riz dans un moule en couronne, et disposez-le sur un plat rond.

Au centre, placez le poulet avec sa sauce, et saupoudrez-le de basilic (asta e un fel de ...na c-am uitat pe romneste :P)
  • 0