sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Guvernul va PRIVATIZA partial Hidroelectrica si ROMGAZ Evaluare topic: - - - - -

#51 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 10 July 2011 - 08:17 AM

Neocolonizarea Romaniei prin metode neoliberale, aplicata acum in lumea araba si maine in lumea intreaga

Citeaza

Şi ca umilinţa să fie totală, în cadrul aceluiaşi acord, Guvernul României se obligă să liberalizeze preţurile la gaze şi energie electrică. Decriptat, acordul trebuie citit în următoarea cheie: voi, români, vindeţi-ne producţia şi transportul de energie şi lăsaţi-ne să creştem tarifele oricât de mult vrem noi, după modelul firmelor petroliere, al băncilor şi supermarket-urilor pe care le avem la voi în ţară. Vom continua, astfel, să exploatăm la maximum statutul vostru de cumpărători captivi, pe care noi vi l-am impus, obligându-vă să adoptaţi un simulacru de legislaţie anticartel şi de protecţie a consumatorului!”.

Ingerinţa FMI-ului în treburile interne ale României nu este singulară. Cu doar câteva luni în urmă, la solicitarea băncilor occidentale prezente în România, acelaşi FMI ne-a impus cu brutalitate, şi acelaşi Guvern român a acceptat cu supuşenie, anularea unor prevederi din Ordonanţa 50 ce urmăreau protejarea românilor de practicile înrobitoare ale bancherilor ce riscă să arunce, după modelul american, clasa mijlocie românească în neant.

Aceste două evenimente marchează un moment important cu semnificaţii triste. Este momentul când indiferenţa şi resemnarea cu care ne-am lăsat umiliţi în ultimii douăzeci de ani i-a convins atât pe stăpânii României cât şi pe colaboratorii lor locali să renunţe la camuflarea acţiunilor umilitoare de subjugare a acestei ţări. S-a marcat astfel oficializarea statutului de sat de iobagi al României când, atât stăpânul cât şi arendaşul şi argaţii lui, îşi manifestă conştient şi deschis statutul, nemaisimţindu-se obligaţi să menajeze eventualele ifose şi sensibilităţi de mare popor şi naţiune încercate, poate, până nu de mult, de unele dintre slugi.

Aceasta postare a fost editata de Moftangiu: 10 July 2011 - 08:20 AM

0

#52 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 10 July 2011 - 09:04 AM

Vezi postareaHydro314, la 09 July 2011 - 08:21 PM, a spus:

Eu nu consider ca un profit de cateva milione de euro inseamna profit pentru o companie ca transelectrica. Ma gandesc ca poate cu noul parc de eoliene ar trebui sa creasca profitul substantial.

Profitul ajunge lejer la 200 milioane, iar daca se aliniaza preturile creste si mai mult.
Iar cu eoilienele este un vis.

Cand anume ajunge la 200 de milioane ?
0

#53 Utilizator offline   Hydro314 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-May 11

Scris 02 January 2012 - 09:46 PM

Romania va pierde controlul hidrocentralelor Portile de Fier, Bicaz, Lotru

Oficialii FMI au cerut Guvernului sa privatizeze 51 la suta din Hidroelectrica

Cei de la FMI au spus ca Hidroelectrica va merge bine doar daca este în mâini private.

Au insistat pe listarea unui pachet de 51% din Hidroelectrica.

În scrisoarea de intentie semnata la ultima vizita nu a fost trecuta si aceasta cerinta, însa FMI va insista pe acest aspect la urmatoarea vizita, au spus sursele mentionate.

Oficialii Fondului Monetar International au cerut Guvernului sa privatizeze prin listarea la bursa pachetul majoritar din Hidroelectrica, cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie din România.

http://www.mediasinf...ica/2011/11/19/
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Salvarea Romaniei vine doar din decesul clasei politice
Plebiscitul permanent
Sikaryan  37 8.373
Replici noi Romania, tara cu 558 de taxe
Romania, tara cu 558 de taxe !!!
katharina  9 2.244
Replici noi Popescu Cristian
sectorul 4, primar.
fnicolici1  0 991
Hot Topic (New) "Daca voi nu ma vreti, eu va vreu!" - in numele democratiei, desigur Dzidzean  47 5.528
Replici noi Legitimitatea legii si rostul prescriptiei - Reabilitarea legalitatii
Efectele acestei profunde lovituri anti-sociale se simt pregnant in...
Zalmodegikos  0 1.061