sau Inregistrare

• 41 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Libertatea topic combinat Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   deea_s 

• Andreea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-October 04

Scris 28 January 2006 - 12:40 AM

Ce intelegeti prin termenul de libertate?
0

#2 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 28 January 2006 - 06:24 PM

LIBERTÁTE, (4) libertăţi, s.f. 1. Posibilitatea de a acţiona după propria voinţă sau dorinţă; posibilitatea de acţiune conştientă a oamenilor în condiţiile cunoaşterii (şi stăpânirii) legilor de dezvoltare a naturii şi a societăţii. ◊ Loc. adv. În libertate = după bunul plac, nestingherit. ◊ Expr. A-şi lua libertatea să... (sau de a...) = a-şi îngădui, a-şi permite să... 2. Starea unei persoane libere, care se bucură de deplinătatea drepturilor politice şi civile în stat. ♦ Starea celui care nu este supus unui stăpân. ♦ Situaţia unei persoane care nu se află închisă sau întemniţată. ◊ Expr. A pune în libertate = a elibera din închisoare, din arest etc. 3. Independenţă, neatârnare (a unui stat faţă de o putere străină). 4. (De obicei la pl.) Drepturi cetăţeneşti. ◊ Libertate individuală = dreptul care garantează inviolabilitatea persoanei. Libertate de conştiinţă = dreptul oricărui cetăţean de a avea o opinie proprie în orice domeniu de activitate. Libertate de gândire sau libertatea cuvântului = dreptul de a exprima prin viu grai sau prin scris opiniile proprii. – Din fr. liberté, lat. libertas, -atis.
N.B. : Un sinonim pentru libertate este slobozenie.

Dar tu ce intelegi prin termenul libertate ?
0

#3 Utilizator offline   Anonim 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-November 05

Scris 28 January 2006 - 10:20 PM

Vezi postareaWahaha, la Jan 28 2006, 08:24 PM, a spus:

LIBERTÁTE, (4) libertăţi, s.f. 1. Posibilitatea de a acţiona după propria voinţă sau dorinţă; posibilitatea de acţiune conştientă a oamenilor în condiţiile cunoaşterii (şi stăpânirii) legilor de dezvoltare a naturii şi a societăţii. ◊ Loc. adv. În libertate = după bunul plac, nestingherit. ◊ Expr. A-şi lua libertatea să... (sau de a...) = a-şi îngădui, a-şi permite să... 2. Starea unei persoane libere, care se bucură de deplinătatea drepturilor politice şi civile în stat. ♦ Starea celui care nu este supus unui stăpân. ♦ Situaţia unei persoane care nu se află închisă sau întemniţată. ◊ Expr. A pune în libertate = a elibera din închisoare, din arest etc. 3. Independenţă, neatârnare (a unui stat faţă de o putere străină). 4. (De obicei la pl.) Drepturi cetăţeneşti. ◊ Libertate individuală = dreptul care garantează inviolabilitatea persoanei. Libertate de conştiinţă = dreptul oricărui cetăţean de a avea o opinie proprie în orice domeniu de activitate. Libertate de gândire sau libertatea cuvântului = dreptul de a exprima prin viu grai sau prin scris opiniile proprii. – Din fr. liberté, lat. libertas, -atis.
N.B. : Un sinonim pentru libertate este slobozenie.

Dar tu ce intelegi prin termenul libertate ?

Nu pot sa inteleg de ce ai pus aceasta intrebare. De parca ai raspuns cu cuvintele tale cele spuse...

Libertatea este acea stare, cand nu mai depindem de nimeni si nimic, afara de Lumea noastra launtrica (Universul nostru spiritual)

Asta inteleg prin acest termen......
0

#4 Utilizator offline   salida 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-January 06

Scris 28 January 2006 - 10:29 PM

ce are filosofia cu spiritualitatea? ca m-am ratatcit si eu pe aici si nu inteleg. :D
0

#5 Utilizator offline   Lily Anne 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-December 05

Scris 28 January 2006 - 11:02 PM

"Libertatea ta nu-i decat o raie care te mananca "-(asta poate fi si ref la lib de exprimare )

:D ;)

.....CINE a zis ?Sartre ...Mustele
0

#6 Utilizator offline   Observ 

• Moca
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 04-October 05

Scris 29 January 2006 - 12:40 AM

Libertatea, este capacitatea unei persoane de a intelege ca are puterea sa actioneze , din orice punct de vedere, fara ca alti factori sa-i influenteze actiunea.
0

#7 Utilizator offline   deea_s 

• Andreea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-October 04

Scris 29 January 2006 - 12:53 AM

Vezi postareasalida, la Jan 29 2006, 12:29 AM, a spus:

ce are filosofia cu spiritualitatea? ca m-am ratatcit si eu pe aici si nu inteleg. :D

Putem filozofa pe orice tema,incepand chiar de la cele mai banale.
Exista mai multe interpretari ale libertatii:
1.libertate=spontaneitate
2.libertate=indiferenta
3.libertate de actiune
4.libertate existentiala(subiectiva)
Care din urmatoarele interpretari credeti ca ar putea defini mai bine notiunea de libertate si de ce?
0

#8 Utilizator offline   Observ 

• Moca
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 29 January 2006 - 01:00 AM

cred ca toate au un aport la termenul de libertate, dar cu toate acestea omul nu era, nu este si nu va fi niciodata liber cu adevarat. De fapt cred ca suntem liberi doar cand murim, pentru ca atunci chiar nu mai depindem de nimic.
Poate definitia libertatii ar fi mai bine exprimata prin independenta fata de orice dependenta.
0

#9 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 29 January 2006 - 12:48 PM

Unele dependente sunt necesare si benefice. Exemple : mancarea, somnul, odihna, sexul, legile, etc.
Continuati cu determinismul.
0

#10 Utilizator offline   Observ 

• Moca
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 29 January 2006 - 02:21 PM

ceea ce vroiam sa subliniez, e ca nu suntem si nu vom fi niciodata cu adevarat liberi, pentru ca vom fi dependenti intotdeauna de ceva. Indiferent ca e benefic sau nu.

Sau sa fie definitia libertatii, independenta fata de orice dependenta care nu ne este benefica?
Eu nu am un raspuns concret, incerc si eu sa aflu.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 41 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari