sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Filme, seriale, emisiuni care injosesc si corup fiinta umana Exemple concrete Evaluare topic: - - - - -

Poll: Entertainment sau manipulare (15 membri au votat)

Consideri ca filmele, serialele si emisiunile tv au scopul de a iti inocula anumite idei?

1. Da (6 voturi [40.00%])

Procentaj din vot: 40.00%

2. Nu (3 voturi [20.00%])

Procentaj din vot: 20.00%

3. Uneori (6 voturi [40.00%])

4. Nu stiu (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

Ai analizat vreodata posibila lor influenta asupra ta?

1. Da (9 voturi [60.00%])

Procentaj din vot: 60.00%

2. Nu cred ca m-ar putea influenta (6 voturi [40.00%])

3. Prefer sa nu ma gandsc la asta (0 voturi [0.00%])

Consideri ca te-au influentat vreodata?

1. Da, in perioadele vulnerabile (copilarie si adolescenta) (5 voturi [26.32%])

Procentaj din vot: 26.32%

2. Cred ca mai preiau inconsteint anumite comportamente si idei de la tv (3 voturi [15.79%])

Procentaj din vot: 15.79%

3. Nu, niciodata (5 voturi [26.32%])

Procentaj din vot: 26.32%

4. Vad influenta acestor lucruri asupra celor din jur (6 voturi [31.58%])

Procentaj din vot: 31.58%

5. Consider aceste influente pozitive sau inofensive (0 voturi [0.00%])

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#41 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 04 September 2011 - 10:33 PM

Vezi postareaS.R., la 04 September 2011 - 10:21 PM, a spus:

Pai un barbat ratat si o femeie leguma de canapea cu o fiica adolescenta poligon de trageri si un fiu virgin frustrat nu sunt de criticat ? :think:

Presupunand ca stereotipurile sunt valabile. Daca ar fi vorba de un singur serial, atunci ar fi creativitate. De 2, ar fi plagiat. Dar sunt o gramada. Scopul lor este sa creeze o alta versiune a realitatii iar ideile repetate in mai multe contexte ajung sa prinda.
La fel s-a procedat cu stereotipul comunistului in timpul Razboiului Rece si cu stereotipul teroristului dupa 9/11. In primul caz s-a ocupat Edward Bernays, nepotul lui Freud. Acum, de curand, s-a repetat tehnica.

Si daca stau bine sa ma gandesc, critica vine din interpretare. Al Bundy se considera ratat pentru ca nu castiga mult si slujba lui il plictiseste. Nevasta-sa la fel, este saraca si plictisita. Nu sunt oameni ratati ci molipsiti de falsul ideal al succesului si fericirii, care trebuie sa depinda de bani, de faima etc, asa ca se refugiaza in cinism si in sictir. Asta e o adevarata problema, unii dau in depresie pentru ca nu se pot multumi cu ce au, si nu e de ras. Faptul ca multe fete ajung curve iarasi nu e de ras. Imi amintesc ca serialul infatisa situatia lui Kelly ca una foarte haioasa; fata era descurcareata, ridica poalele si obtinea orice avea chef. Asta poate sa fie (si este de fapt) chiar un model pentru unele persoane. Amuzamentul face ca aceasta metoda de a obtine lucrurile sa fie privita foarte lejer.

Mie imi placea foarte mult serialul Seinfeld, pana am stat sa analizez ideea de normalitate pe care o creeaza. Comicul de situatie este excelent, personajele amuzante, replicile geniale uneori. Dar nu este un serial necontaminat.
In primul rand, toate cele 4 personaje principale schimba partenerii ca pe sosete. Aproape in orice episod,fiecare are pe cineva nou. Mini-relatiile dureaza de obicei putin si sunt bazate in general pe aspectul fizic, se trece imediat la sex iar despartirile au loc din motive stupide, de genul unui tic samd. Pana si personajul feminin, Elaine, infatisand femeia moderna, umbla cu cate un barbat pe saptamana fara sa sufere vreo consecinta, de genul unei boli sau unei sarcini, care de obicei se intampla acestui tip de femei. E axata pe cariera, si cum altfel, pro-choice.
Toate personajele sunt complet absorbite de propriile vieti si neinteresate de ce se intampla in tara lor sau in lume, in afara de Kramer, prin care serialul stabileste stereotipul ''conspirationistului''. Kramer este un personaj ridicol, irational, fara slujba, fara viitor, drept pentru care este foarte util in crearea acestui stereotip.

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 04 September 2011 - 11:16 PM

0

#42 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 05 September 2011 - 12:18 AM

Uita-te la seriale SF atunci.
Din vremuri stravechi oamenii se distreaza razand de stereotipuri. Acum 100 de ani oamenii radeau de ghertoi (vezi Caragiale), asta nu-i impiedica pe toti parvenitii sa fie ghertoi, cum nu-i impiedica nici acum.
Presa si industria de divertisment nu au niciun interes sa creeze telespectatori destepti (aia ar cere programe scumpe).
Oamenii adoooora mizeria... pardon, vreau sa spun instinctualismul. Deci imagineaza-ti ca pe planeta noastra s-a incercat deja cam orice fapta abominabila in orice domeniu.
Nu-s eu cu darwinismul si eugenia(nu neaparat, adica), dar sunt de acord ca suntem prea multi, sunt de acord ca majoritatea sunt o roaba de prosti buni doar ca masa de manevra si sa faca cate 3-12 copii. Sunt de asemenea de acord ca este alegerea lor, ca sunt responsabili de ea si ca vor suporta consecintele, fie ele bune sau rele.
Mai sunt de acord si ca o noua cadere a civilizatiei nu e deloc departe in timp de noi. Dar nu ma ingrijorez prea tare pe tema asta.
0

#43 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 24 April 2012 - 04:30 AM

Informatii despre cum sunt facute in realitate reality shows:

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +