Am primit indirect un sfat de la un om extrem de inteligent, si anume sa privesc toate aceste productii in mod critic, inclusiv cele pe care le urmaream cu placere inainte. Incet incet, observ elementele insidioase in toate. Nimic, absolut nimic din ceea ce e promovat intens (uneori excesiv) nu este curat din acest punct de vedere.
Are nenea asta o vorba (Alan Watt se numeste si studiaza de cateva decenii bune tehnicile de manipulare ale elitei mondiale), care imi place in mod deosebit prin acuratete, desi descrie o realitate deprimanta. Anume, spune ca nivelul cuiva de indoctrinare poate fi determinat prin cateva intrebari simple despre viata. Daca raspunsurile sunt clisee provenite de la televizor, nu mai ai ce discuta cu omul respectiv - e dus.
Unele productii o fac in mod subtil, devenind foarte populare cu oameni din diferite generatii, si dupa ce personajele devin cunoscute si indragite de publicul larg,mai ales prin scene emotionante si simtul umorului, nimic din ce apare acolo nu mai e privit cu scepticism sau cu suspiciuni. Oamenii se indragostesc pur si simplu de niste iluzii si oricine incearca sa atraga atentia cum ca promoveaza idei nesanatoase este improscat cu oua, pentru ca acele personaje nu sunt numai placute, sunt iubite.
Despre asemenea lucruri am auzit o analogie draguta. Doi frati se intorc de la scoala si ii spun tatalui ca vor sa mearga la un film care a fost anuntat cu mult entuziasm. El ii intreaba daca exista lucruri nocive, ei raspund ca da, dar putine. El promite sa ii duca, dar inainte de asta vrea sa faca prajituri. In aluatul prajiturilor amesteca rahat de caine si le baga in cuptor. Copiii, evident, nu se ating de ele si il intreaba daca e intreg la minte cand se asteapta ca ei sa manance prajituri cu rahat de caine. Dar e doar putin, le raspunde.
Alte productii sunt foarte explicite, chiar foarte agresive in promovarea unor enormitati. Sunt urmarite de tineri din cauza multelor scene de sex dar si bizareriilor aferente.
Pe scurt, cine cunoaste sau descopera un film, un serial, o emisiune care incearca sa influenteze negativ oamenii(in special copiii si adolescentii), normalizand anomaliile, incurajand individualismul pana la extreme etc, e invitat sa dea exemple aici si sa motiveze. Poate va interesa pe cineva, poate nu.
Am sa incep cu niste exemple evidente.
Nip/Tuck
O continua parada a dezaxatilor, in care puteti vedea orice deviatie sexuala posibila, plus o gramada de alte probleme la cap.
Sex And The City
O adunatura de femei usoare, care schimba fara probleme partenerii sexuali ca pe sosete. Cica asa ar trebui sa arate femeia moderna, axata pe cariera.
Glee
Skins
Doua seriale adresate adolescentilor, din cate am citit, cu destule scene de sex intre minori, homosexualitate/lesbianism, relatii in 3 samd.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 12 May 2011 - 11:59 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS