sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

are cineva ceva de spus despre BORIS VIAN? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ilin 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-January 06

Scris 27 January 2006 - 06:38 AM

am citit aproape tot ce a scris vian. daca ar fi sa fac un top al cartilor lui, el ar arata in felul urmator:

1. smulgatorul de inimi 8) :cheer:

2 spuma zilelor

3 iarba rosie

alte recomandari: fowles-magicianul si henry miller- tot ( doar primavara neagra mi s-a parul mai slaba
0

#2 Utilizator offline   ilin 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 27-January 06

Scris 12 February 2006 - 12:45 PM

aha! deci nimeni nu a citit nimic de vian!

oamenilor, meritaaaa :yahoo:
0

#3 Utilizator offline   UliluTril 

• Buruiana
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-December 04

Scris 23 February 2006 - 08:49 PM

pai spune-ne mai multe, chiar sunt curios ce-ai inteles tu din boris vian.
in alta ordine de idei, intr-o luna primesc l'ecume des jours in orijinal, abia astept sa o savurez in toata deplinatatea. :D
0

#4 Utilizator offline   Paranoid 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 23-January 06

Scris 27 February 2006 - 11:37 AM

DIn pacate nu am citit decat Spuma zilelor de Boris Vian, si vreau sa mai citesc, pentru ca mi-a placut foarte mult :salut: A ramas una dintre cartile mele preferate
0

#5 Utilizator offline   quentina 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-March 06

Scris 01 March 2006 - 11:53 PM

e unul din cei mai buni. spuma zilelor e considerata capodopera lui. are numerosi fani si e considerat un inovator...asta la aproape 50 de ani de la moartea lui
0

#6 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 28 October 2006 - 10:25 PM

Vezi postareaquentina, la Mar 2 2006, 12:53 AM, a spus:

e unul din cei mai buni. spuma zilelor e considerata capodopera lui. are numerosi fani si e considerat un inovator...asta la aproape 50 de ani de la moartea lui

mie nu-mi place chiar deloc. n-am reusit sa simt absolut nimic din spuma zilelor ... poate realismul lui n-a ajuns la sensibilitatea mea sau pur si simplu nu-l pricep :cry:
0

#7 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 17 September 2007 - 01:34 PM

Vezi postareailin, la Jan 27 2006, 07:38 AM, a spus:

am citit aproape tot ce a scris vian. daca ar fi sa fac un top al cartilor lui, el ar arata in felul urmator:

1. smulgatorul de inimi :cheer: :cheer:
2 spuma zilelor
3 iarba rosie
alte recomandari: fowles-magicianul si henry miller- tot ( doar primavara neagra mi s-a parul mai slaba

in caz ca mai verifici rasp la topic...boris vian e super tare...am citit spuma zilelor, voi scuipa pe mormintele voastre, moarte pocitaniilor si blues ptr o pisica neagra...dak stii cumva unde as mai putea gasi carti de el...e books de preferat. nu inteles d c nu e placut...mie mi se pare f sensibil...chiar cu toate scenele alea violente
0

#8 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 25 September 2007 - 09:40 AM

cine stie de unde pot sa fac rost de cartile lui in format electronic? ...si... ce parere aveti despre el? vad ca s-a mai creat un topic cu tema asta dar a fost lasat balta...eh astept...nu-i bai...
0

#9 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 25 September 2007 - 12:26 PM

Am citit mai demult "Scuip pe mormintele voastre'. Cartea mi-a fost data de o prietena, o tipa finuta, careia i-a plauct mult, asa ca in ciuda titlului ma asteptam la o carte "cuminte" si pasnica. Wrong. :cry: :cry:

M-a socat cartea aia. M-ar fi socat oricum, da' cum nici nu ma asteptam... cred ca n-o sa uit niciodata experienta :blink: Din cate mi-am dat seama, au o intensitate obsesiva cartile lui. Un fel de Gib Mihaescu (pe care-l ador) la extrem. Si implicit, cred ca Boris Vian nu te poate lasa indiferent - iti place sau nu, nu exista cale de mijloc. Mie personal mi-a placut, dupa ce mi-am revenit din soc. :doh:

De gasit in format electronic, nu cred ca exista o sursa anume. Cauta pe p2p.
0

#10 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 27 September 2007 - 08:10 PM

Vezi postareafitzroy, la Sep 25 2007, 01:26 PM, a spus:

Am citit mai demult "Scuip pe mormintele voastre'. Cartea mi-a fost data de o prietena, o tipa finuta, careia i-a plauct mult, asa ca in ciuda titlului ma asteptam la o carte "cuminte" si pasnica. Wrong. :doh: ;)

M-a socat cartea aia. M-ar fi socat oricum, da' cum nici nu ma asteptam... cred ca n-o sa uit niciodata experienta :P Din cate mi-am dat seama, au o intensitate obsesiva cartile lui. Un fel de Gib Mihaescu (pe care-l ador) la extrem. Si implicit, cred ca Boris Vian nu te poate lasa indiferent - iti place sau nu, nu exista cale de mijloc. Mie personal mi-a placut, dupa ce mi-am revenit din soc. :o:

De gasit in format electronic, nu cred ca exista o sursa anume. Cauta pe p2p.

am citit si eu...mie cel mai mult mi-a placut spuma zilelor...chiar ti-o recomand...in esenta o sa descoperi f multa sensibilitate si o tristete profunda.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Excesele autoerotice ale scriitorimii romane Conservativeyog  0 1.006
Replici noi Monica Danetiu-Pana scriitoare Americana de origine Romana
Urmeaza sa fie publicata la Quality Books sub numele Monica Ramirez
razvansih  2 2.252
Replici noi AMBASADORUL de Floriana Juncan kataramas  18 21.169
Hot Topic (New) Literatură S.F.
(fără)
Stefan Liviu STANCIU  27 9.875
Replici noi Enciclopedia zeilor
cartarescu
reamonn1  0 1.989