Spasmofilie
Scris 30 August 2006 - 03:25 PM
Scris 12 September 2006 - 06:40 PM
Scris 13 September 2006 - 01:40 PM
InfraRoz nu ne-ai povestit exact simptomele care le ai dar e clat ca suferi de anxietate insotita de agorafobie.Cu Diazepamul ce sa iti zic,e o mare prostie!Da dependenta iar de la un timp nu isi mai face efectul si tot trebuit marita doza,plus ca e un tratament mult prea "antic".Ai zis ca ai fost la mai multi psihiatri,aceia nu ti-au dat nici un tratament?Ca imi vine greu a crede ca la psihiatrii care ai fost ti-au dat toti diazepam.
Da,se poate scapa de asa ceva cu psihoterapie si un tratament medicamentos adecvat.
Scris 13 September 2006 - 02:05 PM
Scris 13 September 2006 - 02:56 PM
Tratamentele de ultima generatie daca le putem spune asa pentru anxietate atacuri de panica sunt formate din SSRI(antidepresive care recapteaza serotonica gen Seroxat.Zoloft.Prozac,Cipralex etc etc...sunt o gramada) si antiepileptice(Rivotril,Depakine),care s-au constatat ca au efecte mult mai bune asupra anxietatii decat "banalele" sedative(alprazolam,diazepam),iar pericolul de a da o dependenta nu se compara.
Apropo,ultimele teste in domeniu au reliefat faptul ca alprazolamul luat mai mult de 2 ani are acelasi efect precum consumul de extasy si duce la distrugeresa creierului.Am observat ca din ce in ce mai multi psihiatri au renuntat la a mai prescrie alprazolam.Si cand ma gandesc cat timp am luat si eu aceste pastilutze
Scris 13 September 2006 - 03:10 PM
Scris 13 September 2006 - 05:00 PM
Mama ta a facut o mare prostie cand ti-a dat diazepam,prostie pe care o tragi tu acuma.Psihiatrul va trebuie sa iti inlocuiasca diazepamul cu altceva,sa iti micsoreze treptat doza astfel incat sa nu apara sevrajul dupa intreruperea tratamentului.Cu diazepam nu te vei vindeca vreodata de atacuri de panica anxietate si agorafobie.Nu faci decat sa cronicizezi afectiunea,in curand nici cu o cutie de diazepam luata nu veio mai putea iesi din casa,nu vreau sa te descurajez ci doar sa iti trag un semn de alarma ca trebuie neaparat sa te duci la un psihiatru sa iti schimbe medicamentatia ca nu faci decat sa te distrugi incet dar sigur.
Cati ani ai si in ce ora stai?Poate gasesti pe acolo un psiholog care face terapie cognitiv comportamentala.
Scris 13 September 2006 - 05:29 PM
A propos de reactiile adverse ale medicamentelor, inainte sa descopar ce am, mi-a dat medicul de la ambulanta 2 cutii de xanax ca a zis ca-s prea stresata. M-am dus acasa si m-am apucat de luat pastile, ca asa imi daduse medicul. O saptamana intreaga am avut halucinatii si mi-era frica sa dorm, aveam cosmaruri si aratam ca un zombie. Pana a venit mama si mi-a aruncat toate pastilele. Si, sincer, nu inteleg sensul. Daca stii ce ai ( nu ca mine, care am orbecait vreo 2-3 luni pe la toti medicii), te apuci si cauti tot ce se poate despre asta. Eu una asa am facut si, oricat de rau mi-era, am inteles ca vindecarea mea nu va veni niciodata de la medicamente.
Nu s-au inventat inca pastilele alea care sa vindece sufletul omului. Nu inteleg insa de ce oamenii insista sa caute pilula asta miraculoasa, cand mintea lor e mai puternica decat un milion de doze de anxiolitic?
Scris 13 September 2006 - 06:02 PM
Sa nu se inteleaga ca fac vreo campanie pentru pastile,promovez psihoterapia
Scris 13 September 2006 - 08:39 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Tata betiv
help |
voxx | 58 | 8.356 |
|
Centru de recuperare
Interventii pentru copii, adolescenti si parinti |
Claudiaiuliana | 0 | 679 |
|
probleme de relationare pentru un copil | lorelai1907 | 35 | 5.027 |
|
viciul meu implica placere fizica si dependenta psihica | virgin tudor | 106 | 14.608 |
|
Ipohondria...teama exagerata de boala si simptome imaginare? | KeRenSa | 54 | 16.082 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS