sau Inregistrare

• 101 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Spasmofilie Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   Florin156 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-August 06

Scris 30 August 2006 - 03:25 PM

adriana de maine shimb tratamentul. iau seroxat si xanax 2 pe zi, tot e ceva dar sa speram ca o sa fie bine.schema de tratament e urmatoarea:seroxat 1/2 dimineata si xanax 1/2 dimineata si 1/2 sau1seara.seroxatul il iau o saptamana 1/2 dupa care iau 1 pe zi. tratamentul care il faceam a durat doar 10 zile asa ca nu cred ca o sa devin dependent. azi ma duc si la terapie si cat de curand cred ca o sa renunt la pastile. adica nu vreau sa depasesc 3 luni de tratament pt ca dupa aia o sa-mi fie greu. boala o am doar de 2 luni si cred ca e bine ca am luat-o din pripa cu terapie si pastile. sa auzim numai de bine si multa sanatate .
0

#22 Utilizator offline   infraroz 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-September 06

Scris 12 September 2006 - 06:40 PM

si eu "cred" ca am atacuri de panica pentru ca citind simptomele pe unele site-uri le regasesc identic si la mine. de 10 ani ma chinuiesc sa scap de aceasta himera si nu reusesc...am fost la mai multi psihologi si psihiatrii si nimeni nu mi-a spus ce am...dinainte sa citesc pe net am descoperit ca luand o pastila de diazepam ma calmez dar cu timpul nu mi-a mai ajuns una si acum trebuie sa iau si peste 10 pastile ca sa ma simt cat de cat normal...atacurile de panica sunt acum asociate si cu agorafobie nu pot sa ies din casa fara sa iau doza de diazepam si va dati seama cat de des ies eu afara (sa nu se intelega aici ca sunt un drogat care ia 10 pastile de diazepam pe zi ci pur si simplu ca nu mai ies din casa unde nu am nevoie de pastile dar sunt tot timpul incordat si ma gandesc numai la problema asta)...chiar se poate trata asa ceva?
0

#23 Utilizator offline   adriana10 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 24-July 06

Scris 13 September 2006 - 01:40 PM

Florin156 cum te mai simti,ai schimbat tratamentul?Asteptam vesti bune de la tine. :spiteful: dar sunt sigura ca daca te-ai apucat de Seroxat esti mai bine :dance3:

InfraRoz nu ne-ai povestit exact simptomele care le ai dar e clat ca suferi de anxietate insotita de agorafobie.Cu Diazepamul ce sa iti zic,e o mare prostie!Da dependenta iar de la un timp nu isi mai face efectul si tot trebuit marita doza,plus ca e un tratament mult prea "antic".Ai zis ca ai fost la mai multi psihiatri,aceia nu ti-au dat nici un tratament?Ca imi vine greu a crede ca la psihiatrii care ai fost ti-au dat toti diazepam.

Da,se poate scapa de asa ceva cu psihoterapie si un tratament medicamentos adecvat.
0

#24 Utilizator offline   Florin156 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 18-August 06

Scris 13 September 2006 - 02:05 PM

nu ma simt deloc bine cu seroxat. l-am intrerupt pt. ca nu imi facea bine, aveam ganduri si vedenii groaznice , stari de greata si o nervozitate pe care nu o puteam controla. acum am ramas doar pe xanax si psihoterapie, azi e a2a sedinta, si sper sa-mi revin sau macar sa pot controla crizele. dar incet -incet cu psihoterapie cred ca o sa-mi fie mult mai bine. nu tuturor le este bine cu seroxat , la unii, de ex. eu , are un efect negativ si trbuie intrerupt. psihiatrul mi-a dat solian,nu stiu daca ati auzit de el, dar e psihotic si se da mai mult in schizofrenie, ceea ce nu e cazul meu. am avut vedeni si ganduri nasoale de la seroxat , cum l-am intrerupt nu am mai avut, am avut doar atac de panica. tu, adriana cum te mai simti? se pare ca psihiatrii astia fac experimente pe noi. dar asa e pana ti se gaseste un tratament pe masura care sa te scoata din anxietate. va dati seama ca nu am sa iau solian, cred ca am sa schimb psihiatrul.
0

#25 Utilizator offline   adriana10 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 September 2006 - 02:56 PM

Florin nu ca as avea eu vreo pasiune pentru seroxat :spiteful: ,nu stiu daca ti-a spus si doctorul care ti l-a dat,dar oricum e mentionat si in prospect ca in prima luna de tratament te poti simti mai rau,simptomele se pot accentua(la unii e o reactie normala a organismului pana se obisnuieste cu substanta).STiu ca nu e incurajator.Nu exista persoane care sa nu-l suporte si coar care sa nu raspunda la tratament sa nu vada nici o inbunatatire.Ca sa vezi daca iti face bine sau rau trebuie luat minim o luna,pe mine m-a avertizat psihiatra si mi-a zis la ce sa ma astept in prima faza.Rolul Solianului nu il vad deci mai bine schimba psihiatrul :yes:
Tratamentele de ultima generatie daca le putem spune asa pentru anxietate atacuri de panica sunt formate din SSRI(antidepresive care recapteaza serotonica gen Seroxat.Zoloft.Prozac,Cipralex etc etc...sunt o gramada) si antiepileptice(Rivotril,Depakine),care s-au constatat ca au efecte mult mai bune asupra anxietatii decat "banalele" sedative(alprazolam,diazepam),iar pericolul de a da o dependenta nu se compara.
Apropo,ultimele teste in domeniu au reliefat faptul ca alprazolamul luat mai mult de 2 ani are acelasi efect precum consumul de extasy si duce la distrugeresa creierului.Am observat ca din ce in ce mai multi psihiatri au renuntat la a mai prescrie alprazolam.Si cand ma gandesc cat timp am luat si eu aceste pastilutze :dance3:
0

#26 Utilizator offline   infraroz 

• Boboc
  • Pip

Scris 13 September 2006 - 03:10 PM

pai simptomele sunt cam asa: tot timpul simt o tensiune sau o incordare a musculaturii, imi tremura corpul, bufeuri, transpiratie, batai ale inimii destul de rapide si necontrolate...si ma gandesc tot timpul la chestia asta desi incerc sa ma detasej dar nu reusesc deloc...chestia cu diazepamul nu mi-a fost prescrisa de nimeni am descoperit-o singur din intamplare...nu puteam sa dorm si mi-a dat mama o pastila si uite asa am descoperit ca ma simt mai bine...niciun psiholog sau psihiatru la care am fost nu mi-a spus ca am atacuri de panica si/sau agorafobie...pe mine ma sperie faptul ca trebuie sa iau 10 pastile de diazepam sa ies din casa (si la cat de greu se poate procura ies din casa de 3 ori pe luna)...ce ar putea sa imi prescrie un medic daca eu am ajuns la o asemenea doza?
0

#27 Utilizator offline   adriana10 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 September 2006 - 05:00 PM

Pai doctorii la care au fost dupa ce te-au consultat ce ti-au spus??Nu ti-au pus nici un diagnostic??Mie nu imi vine a crede ca exista asa ceva.
Mama ta a facut o mare prostie cand ti-a dat diazepam,prostie pe care o tragi tu acuma.Psihiatrul va trebuie sa iti inlocuiasca diazepamul cu altceva,sa iti micsoreze treptat doza astfel incat sa nu apara sevrajul dupa intreruperea tratamentului.Cu diazepam nu te vei vindeca vreodata de atacuri de panica anxietate si agorafobie.Nu faci decat sa cronicizezi afectiunea,in curand nici cu o cutie de diazepam luata nu veio mai putea iesi din casa,nu vreau sa te descurajez ci doar sa iti trag un semn de alarma ca trebuie neaparat sa te duci la un psihiatru sa iti schimbe medicamentatia ca nu faci decat sa te distrugi incet dar sigur.

Cati ani ai si in ce ora stai?Poate gasesti pe acolo un psiholog care face terapie cognitiv comportamentala.
0

#28 Utilizator offline   Broscuta_Fermecata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-July 06

Scris 13 September 2006 - 05:29 PM

Vad (spre disperarea mea) ca sunt multi consumatori de medicamente, dar prea putini care sa faca o terapie temeinica. Imi pare rau, nu vreau sa fiu rutacioasa sau critica, dar parerea mea e ca medicamentele nu te vindeca nicicum de anxietate. Eu (si nu numai eu) le vad ca pe un ajutor, pentru o perioada scurta de timp, pentru cei care nu isi pot desfasura activitatea cat de cat normal (in special pentru cei cu agorafobie). Dar, in rest, nu cred ca ajuta la ceva, in afara de dependenta de niste pilule si macinarea propriei vointe. A, ca sunt sute de milioane de oameni in lumea asta care sufera de anxietate, e foarte adevarat. Si se scot bani frumosi din a produce si a vinde xanax, seroxat, rivotril si eu mai stiu ce alte "miracole" de astea. E frumos ca s-a ajuns la pilule care sa recapteze serotonina, dar cand nu mai iei pilulele si serotonina pleaca, ce faci? Ca ramai c aceleasi cauze ale anxietatii. Dupa tot ce am vazut, citit si trait, se pare ca foarte multi nu sunt lamuriti in legatura cu cauzele anxietatii. Ele se afla in sufletul si mintea noastra, nu in dezechilibrul de serotonina. A, ca pe fondul tulburarilor emotionale se dezechilibreaza si ea, asta e altceva. Dar nu asta e cauza, iar rezolvarea nu sta in pastile, ci in propria vointa. Mie nu mi-a garantat nimeni ca nu voi mai face atacuri de panica, si acum am zile mai nasoale, dar ca toata lumea normala. Insa stiu ca daca voi mai face vreodata asa ceva, stiu cum sa reactionez si unde sa caut raspunsurile.
A propos de reactiile adverse ale medicamentelor, inainte sa descopar ce am, mi-a dat medicul de la ambulanta 2 cutii de xanax ca a zis ca-s prea stresata. M-am dus acasa si m-am apucat de luat pastile, ca asa imi daduse medicul. O saptamana intreaga am avut halucinatii si mi-era frica sa dorm, aveam cosmaruri si aratam ca un zombie. Pana a venit mama si mi-a aruncat toate pastilele. Si, sincer, nu inteleg sensul. Daca stii ce ai ( nu ca mine, care am orbecait vreo 2-3 luni pe la toti medicii), te apuci si cauti tot ce se poate despre asta. Eu una asa am facut si, oricat de rau mi-era, am inteles ca vindecarea mea nu va veni niciodata de la medicamente.
Nu s-au inventat inca pastilele alea care sa vindece sufletul omului. Nu inteleg insa de ce oamenii insista sa caute pilula asta miraculoasa, cand mintea lor e mai puternica decat un milion de doze de anxiolitic?
0

#29 Utilizator offline   adriana10 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 September 2006 - 06:02 PM

Mare dreptate ai broscuta.
Sa nu se inteleaga ca fac vreo campanie pentru pastile,promovez psihoterapia :spiteful: dar cum ai zis si tu pentru inceput e bine sa te agati de ajutorul unor pilule,mai ales in cazul agorafobiei cum a povestit cineva mai sus ca nu iese din casa.E clar ca pentru inceput are nevoie de un ajutor medicamentos care apoi ii va lua locul "invataturile" terapiei cognitive.
0

#30 Utilizator offline   infraroz 

• Boboc
  • Pip

Scris 13 September 2006 - 08:39 PM

sunt de acord ca pastilele nu rezolva totul dar cum zicea adriana pt inceput eu cred ca te pot ajuta...cel putin pe mine care nu pot iesi din casa...acum sa raspund la ce m-a intrebata adriana in alt topic...am 30 de ani si sunt din bucuresti...poti sa imi lasi tu( daca esti din bucuresti) sau cineva care e din bucuresti si cunoaste psihoterapeuti sau psihologi/psihiatrii cu care chiar au reusit un mail la adresa infraroz@yahoo.com...cat mai repede posibil...multumesc
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 101 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Tata betiv
help
voxx  58 8.356
Replici noi Centru de recuperare
Interventii pentru copii, adolescenti si parinti
Claudiaiuliana  0 679
Hot Topic (New) probleme de relationare pentru un copil lorelai1907  35 5.027
Hot Topic (New) viciul meu implica placere fizica si dependenta psihica virgin tudor  106 14.608
Hot Topic (New) Ipohondria...teama exagerata de boala si simptome imaginare? KeRenSa  54 16.082