Este bine sa cunoastem mai bine aceasta analiza neinvaziva a pielii.
Am apelat la dermatoscopie pentru ca am destul de multe alunite, si mai mult la un control in octombrie 2009 mi-a fost recomandata excizia unui nev pigmentar care din fericire, insa, a fost benign.
Mi-a trebuit mai mult de un an si jumatate sa inteleg niste lucruri pe care nu ti-le spune mai nimeni. Doar reclama agresiva despre cat de buna este aceasta metoda. Teoretic si practic este VITAL sa ne controlam alunitele.
Sa fiu mai explicit: este necesar ca in urma unei derrmatoscopii sa rezulte imagini clare (unul din secrete este pregatirea pielii cu o solutie care eleimina reflexiile nedorite pentru o imagine concludenta), sa se distinga bine culorile formatiunilor cutanate, rezolutia imaginii sa fie cat mai mare pentru a fi citite toate detaliile. Dupa aceea este interpretarea medicului dermatolog care trebuie sa fie foarte clara pentru toate formatiunile care ii trezesc suspiciuni (am avut experienta de genul: arata urat, s-a modificat dar e in regula ...
Orice ar fi, nu va jucati cu aceste probleme. Mergeti de urgenta la medic pentru orice modificare cat de mica.
Contact
Facebook
Twitter
RSS