dercue, la Jan 27 2006, 11:00 AM, a spus:
Multumesc pentru raspuns. Dar nu va suparati daca continui cu intrebarile?
Am intrebat si pe [just a girl], va intreb si pe dumneavoastra: de unde cunoasteti ca Duhul v-a luminat? Oare nu e posibil ca celalat sa intervina si sa va lumineze? De ce intreb? Am auzit la multi oameni care nu sint de acord cu denominatiunea in care ma gasesc acum ca diavolul poate aparea imbracat in inger luminos. Eu eram sigur ca Dumnezeu m-a luminat sa ajung unde am ajuns.
Ce vreau sa spun este ca imi pare ca dumneavoastra dati o interpretare Bibliei. Traditionalistii nu tocmai asta au facut? Au cules scrierile pe marginea vietii lui Isus si au hotarit in lumina Duhului Sfint, (au spus ei si unii crestini cred asta) care sint scrierile canonice. Deci cine are dreptate?
Biblia, din cite am studiat eu, asa cum o stim azi, este rezultatul lui Irineu, episcop al bisericii catolice.
Aceasta s-a intimplat la multi ani dupa inaltarea lui Isus. Sa aiba dreptate catolicii si ortodocsii cind sustin ca Biblia este de fapt rezultat al traditiei crestine?
Biblia nu este rezultat al traditiei crestine,EA ESTE REZULTAT AL DUHULUI SFANT!
Oamenii nu au facut altceva decat sa aleaga cartile canonice, sub calauzirea Duhului Sfant!
Si se pare ca la aceste carti au ramas toti crestinii.Problema este ca unii au mai adaugat la acesta carte TRADITIA!
Nu-i nimic pentru aceasta.Insa cand traditia incepe sa incalce Scriptura ,sar "scantei"!
Se pare ca in decursul istoriei ,chiar crestinii sau luptat din cauza traditiei .LA INTRODUCEREA ICOANELOR IN CRESTINISM,DE EXEMPLU,A TREBUIT SA CURGA SANGE DE CRESTIN,MAI TARZIU IN VREMEA INCHIZITIEI ,CURGE DIN NOU SANGE DE CRESTIN!
Acuma cred ca diavolul si-a bagat coada si-n traditie ,si-ntre crestini!
Neoprotestantii au avut o "idee" ,inapoi la Scriptura,care este Cuvantul lui Dumnezeu! Si Scriptura poate da lumina ,ce este bine si ce este rau!
MariaB, la Jan 27 2006, 12:29 PM, a spus:
nu-mi dau seama in momentul respectiv
ulterior, perspectivele care se deschid ma fac sa simt ca nu este totul tocmai in ordine
cum nu mai pot da timpul inapoi sa refac in alt fel ceea ce imi determina nelinistea respectiva, ma indrept spre Dumnezeu si las sa rezolve el, eu ceraqndu-mi iertare ca sunt "nelinistita"
cam cum ar fi sa te piarzi intr-un oras mare, nu stii de ce, dar simti ca nu acolo voiai sa ajungi, atunci urci intr-un mijloc de transport si il lasi sa te duca oricotro, doar-doar vei intalni imagini cunoscute - pe urma incepi iar sa te descurci de unul singur, promitandu-ti ca vei fi mai atent...
mijlocul meu de transport este Biserica
Cred ca-i gresit ,draga Maria! Mijlocul meu de transport este Cristos Domnul ,iar harta ,atunci cand ma pierd ,este Sfanta Scriptura!