sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

O intrebare pentru cunoscatorii Bibliei Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dercue 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 06

Scris 27 January 2006 - 10:45 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 27 2006, 10:02 AM, a spus:

dreptatea lui Dumenzeu este la Dumnezeu
o dreptate absoluta intre oameni nu exista
...
din credinta!

Si dreptatea lui Dumnezeu nu ajunge pe pamint? Oamenii nu pot fi instrumente ale lui Dumnezeu in aplicarea dreptatii lui? As spune ca da...
Dar atunci cum sa justificam existenta atitor nebuni care cica au actionat si au facut voia lui Dumnezeu?
Adica cum stim cine a fost cu adevarat instrument al lui Dumnezeu si cine a fost doar un ... ratacit?

Evident ca din credinta. Dar credinta aceasta nu este singura. mai sint alti crestini care zic altfel. De unde stie ca credinta ei este pe placul lui Dumnezeu? Nu va intreb neaparat pe dumneavoastra, MariaB. As prefera raspunsul lui [girl].

Vezi postareajust a girl, la Jan 27 2006, 10:31 AM, a spus:

nu inteleg la ce te referi... aaaa si poti vorbi la pertu... eu mi'am permis ...nu stiu daca e cazul...

La per tu nu e nici o problema. Prefer insa sa mi se permita apelativul informal. Asa ca ...
Pai [girl] ce anume nu ai inteles? Poti sa-mi descri cum se manifesta la tine relatia personala cu Dumnezeu?
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de dercue: 27 January 2006 - 10:47 AM

0

#22 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 27 January 2006 - 11:03 AM

Vezi postareadercue, la Jan 27 2006, 10:45 AM, a spus:

Si dreptatea lui Dumnezeu nu ajunge pe pamint? Oamenii nu pot fi instrumente ale lui Dumnezeu in aplicarea dreptatii lui? As spune ca da...
si eu am spus la fel
am spus doar ca dreptate absoluta nu exista intre oameni!

Vezi postareadercue, la Jan 27 2006, 10:45 AM, a spus:

cum stim cine a fost cu adevarat instrument al lui Dumnezeu si cine a fost doar un ... ratacit?
toti suntem instrumente ale lui Dumnezeu, dar avem si momente in care ne impotrim vointei lui Dumnezeu
0

#23 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 27 January 2006 - 11:10 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 27 2006, 10:02 AM, a spus:

dan-marius, la Jan 26 2006, 05:15 PM, a spus:

Doar onoarea te poate apropia de dreptatea absoluta.

asta chiar ca este fals
ce intelegi prin onoare?
de cele mai multe ori, cel care tine cu tot dinadinsul sa-si apare onoarea o face mintind...

Am explicat deja la care onoare ma refer. Daca tu ai cunoscut niste mincinosi (sau cazuri despre ei) care n-au idee ce inseamna onoare nu e treaba mea.
0

#24 Utilizator offline   dercue 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 January 2006 - 11:13 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 27 2006, 11:03 AM, a spus:

toti suntem instrumente ale lui Dumnezeu, dar avem si momente in care ne impotrim vointei lui Dumnezeu

Inteleg.
Dumneavoastra, MariaB cum va dati seama cind va impotriviti vointei Lui si cind nu?
0

#25 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 27 January 2006 - 11:16 AM

Vezi postareadercue, la Jan 27 2006, 10:10 AM, a spus:

dan-marius, la Jan 26 2006, 06:25 PM, a spus:

Nu par sigur, chiar sint. Da, omul se schimba... si tocmai pentru ca stiu asta imi pot permite sa fiu sigur ca nu voi deveni crestin.

Puteti fi mai explicit? Nu cred ca sint in stare sa urmaresc aceasta logica.
Bineinteles daca considerati necesar efortul. Multumesc.
Si eu am fost ateu pina de curind. Dar acum nu mai pot fi. S-a intimplat ...ceva.

Sint constient de schimbari si pot sa le modific.

Stiti, am auzit, si cel putin la prima vedere pare corect, ca dovada cea mai buna ca crestinismul nu este doar o alta religie, este faptul ca este atit de atacat.

Atacat? In ce sens? De catre cine?

Daca diavolul este dusmanul, oare acesta nu ar incerca sa-i distraga pe crestini de la mintuirea lor (asa cum o percep ei) inclusiv prin a-i face neputinciosi sau prin a-i inpiedica cit mai mult sa fie crestini autentici dupa modelul lui Isus?

Nu diavolul e dusmanul, ci oamenii sint. Fie ei crestini sau nu.
0

#26 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 27 January 2006 - 11:29 AM

Vezi postareadan-marius, la Jan 27 2006, 11:10 AM, a spus:

Am explicat deja la care onoare ma refer. Daca tu ai cunoscut niste mincinosi (sau cazuri despre ei) care n-au idee ce inseamna onoare nu e treaba mea.
eu ma gandeam la onoarea aparata cu sabia intr-o perioada istorica a Frantei...
dar am dat si exemplul onoarei crestine
tu nu prea ai detaliat modul in care folosesti termenul, in afara unei pseudo-afirmatiii in care pareai sa fii de acord cu definitia data de dercue

Citeaza

Integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste, reputaţie, prestigiu, faimă, vază, preţuire deosebită, consideraţie, respect, stimă
ce din definitia aceasta nu gasesti in Crestinisnm?
pentru doar o sentinta-laconica, te astepti sa fii aclamat?!?

Vezi postareadercue, la Jan 27 2006, 11:13 AM, a spus:

cum va dati seama cind va impotriviti vointei Lui si cind nu?
nu-mi dau seama in momentul respectiv
ulterior, perspectivele care se deschid ma fac sa simt ca nu este totul tocmai in ordine
cum nu mai pot da timpul inapoi sa refac in alt fel ceea ce imi determina nelinistea respectiva, ma indrept spre Dumnezeu si las sa rezolve el, eu ceraqndu-mi iertare ca sunt "nelinistita"
cam cum ar fi sa te piarzi intr-un oras mare, nu stii de ce, dar simti ca nu acolo voiai sa ajungi, atunci urci intr-un mijloc de transport si il lasi sa te duca oricotro, doar-doar vei intalni imagini cunoscute - pe urma incepi iar sa te descurci de unul singur, promitandu-ti ca vei fi mai atent...
mijlocul meu de transport este Biserica
0

#27 Utilizator offline   dercue 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 January 2006 - 11:36 AM

Vezi postareadan-marius, la Jan 27 2006, 11:16 AM, a spus:

Sint constient de schimbari si pot sa le modific.

Adica sa va impotriviti? Dar oare schimbarile nu ne iau totdeauna prin surprindere? Nu ne schimbam tocmai datorita unui lucru neasteptat sau neprevazut?

Citeaza

Atacat? In ce sens? De catre cine?
Pai ... de necredinciosi, de cei care au alte credinte, si nu in ultimul rind de crestinii care zdrentuiesc ceea ce Isus a numit Biserica lui.

Citeaza

Nu diavolul e dusmanul, ci oamenii sint. Fie ei crestini sau nu.

Inteleg, din punctul dumneavoastra de vedere Dumnezeu si deci nici Diavolul nu exista. Si atunci ramin oamenii.
Din punct de vedere crestin diavolul este dusmanul care doreste neimplinirea mintuirii oamenilor.
Dumneavoastra cind spuneti ca oamenii sint dusmanul la ce va referiti? Ai cui dusmani sint oamenii?
0

#28 Utilizator offline   dercue 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 January 2006 - 11:48 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 27 2006, 11:29 AM, a spus:

Cred ca inteleg ceea ce vreti sa spuneti. Un astfel de autobuz am si eu.
Mergind insa pe firul metaforei dumneavoastra... vreti sa spuneti ca toate autobuzele ne pot duce in locuri unde sa ne simtim ca am gasit Calea? Dar daca unele nu ne ajuta de loc? Intr-un oras mare se mai intimpla. Credeti ca este imposibil ca urcind din autobuz in autobuz sa nu ajungeti la destinatie?
Si nu cumva va impotriviti credintei Bisericii dumneavoastra crezind ca toti crestinii merg mai mult sau mai putin catre Dumnezeu si deci nu conteaza in ce "autobuz" se afla?
0

#29 Utilizator offline   Observ 

• Moca
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-October 05

Scris 27 January 2006 - 12:05 PM

Mergand pe firul metaforei Domnule [Dercue] eu cred ca ratiunea il va ajuta pe calatorul ratacit, sa aleaga autobuzul corect pentru a-l duce la destinatia dorita.

Dupa cum prea bine vezi, s-a tot dat inainte cu credinta personala, eu o sa merg mai departe si am sa zic ca fiecare om are religia sa personala, si priveste lucrurile din punctul sau de vedere. Apartenenta de o denominatiune nu ii ofera acestuia garantia raiului, sau mai bine zis garantia religiei adevarate.
Omul e predispus in a cauta raspunsuri la orice intrebare care apare, si a trage concluzii personale din fiecare din aceste raspunsuri. Atata vreme cat tu esti impacat, cu credinta/religia ta, eu cred ca te afli pe drumul cel bun.

Asa cum dan_marius are credinta lui, asa o are si MariaB, asa o are si cioanas, sau eu. Toti suntem "credinciosi" principiilor si crezului nostru. Inca de cand au inceput discutiile pe credinta si spiritualitate, nici macar unul dintre cei care si-au expus opiniile aici, nu a dat inapoi in favoarea altuia, doar s-au facut fronturi comune impotriva anumitor opinii.
0

#30 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 27 January 2006 - 12:15 PM

Vezi postareadercue, la Jan 27 2006, 11:00 AM, a spus:

Multumesc pentru raspuns. Dar nu va suparati daca continui cu intrebarile?
Am intrebat si pe [just a girl], va intreb si pe dumneavoastra: de unde cunoasteti ca Duhul v-a luminat? Oare nu e posibil ca celalat sa intervina si sa va lumineze? De ce intreb? Am auzit la multi oameni care nu sint de acord cu denominatiunea in care ma gasesc acum ca diavolul poate aparea imbracat in inger luminos. Eu eram sigur ca Dumnezeu m-a luminat sa ajung unde am ajuns.
Ce vreau sa spun este ca imi pare ca dumneavoastra dati o interpretare Bibliei. Traditionalistii nu tocmai asta au facut? Au cules scrierile pe marginea vietii lui Isus si au hotarit in lumina Duhului Sfint, (au spus ei si unii crestini cred asta) care sint scrierile canonice. Deci cine are dreptate?
Biblia, din cite am studiat eu, asa cum o stim azi, este rezultatul lui Irineu, episcop al bisericii catolice.
Aceasta s-a intimplat la multi ani dupa inaltarea lui Isus. Sa aiba dreptate catolicii si ortodocsii cind sustin ca Biblia este de fapt rezultat al traditiei crestine?

Biblia nu este rezultat al traditiei crestine,EA ESTE REZULTAT AL DUHULUI SFANT!
Oamenii nu au facut altceva decat sa aleaga cartile canonice, sub calauzirea Duhului Sfant!
Si se pare ca la aceste carti au ramas toti crestinii.Problema este ca unii au mai adaugat la acesta carte TRADITIA!
Nu-i nimic pentru aceasta.Insa cand traditia incepe sa incalce Scriptura ,sar "scantei"!
Se pare ca in decursul istoriei ,chiar crestinii sau luptat din cauza traditiei .LA INTRODUCEREA ICOANELOR IN CRESTINISM,DE EXEMPLU,A TREBUIT SA CURGA SANGE DE CRESTIN,MAI TARZIU IN VREMEA INCHIZITIEI ,CURGE DIN NOU SANGE DE CRESTIN!
Acuma cred ca diavolul si-a bagat coada si-n traditie ,si-ntre crestini!
Neoprotestantii au avut o "idee" ,inapoi la Scriptura,care este Cuvantul lui Dumnezeu! Si Scriptura poate da lumina ,ce este bine si ce este rau!

Vezi postareaMariaB, la Jan 27 2006, 12:29 PM, a spus:

nu-mi dau seama in momentul respectiv
ulterior, perspectivele care se deschid ma fac sa simt ca nu este totul tocmai in ordine
cum nu mai pot da timpul inapoi sa refac in alt fel ceea ce imi determina nelinistea respectiva, ma indrept spre Dumnezeu si las sa rezolve el, eu ceraqndu-mi iertare ca sunt "nelinistita"
cam cum ar fi sa te piarzi intr-un oras mare, nu stii de ce, dar simti ca nu acolo voiai sa ajungi, atunci urci intr-un mijloc de transport si il lasi sa te duca oricotro, doar-doar vei intalni imagini cunoscute - pe urma incepi iar sa te descurci de unul singur, promitandu-ti ca vei fi mai atent...

Cred ca-i gresit ,draga Maria! Mijlocul meu de transport este Cristos Domnul ,iar harta ,atunci cand ma pierd ,este Sfanta Scriptura!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Crimele religiei versus crimele ateilor Cleric Prestųn  27 9.301
Hot Topic (New) Atasamente Mesaj de la Dumnezeu
Prelucrare dupa un articol publicat in Newslettr-ul editurii For You
HellenaJ  123 14.810
Topic inchis cuvantul lui dumnezeu-paradox?
cuvantul este puterea lui dumnezeu
menssana1984  4 5.134
Topic inchis Lupta dintre Bine Si Rau
Doamne Doamne vs Satana (strict personajele Biblice )
calliope  46 7.615
Hot Topic (New) Comunicarile Cercului Crimson shaumbra  52 17.676