Am observat ca sint multi cunoscatori ai Bibliei pe aici. O sa-mi permit sa dau si eu copy/paste din Biblie:
(mentionez ca citatele sint din Biblia ortodoxa)
Matei 16 a spus:
19. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.
Ioan 20 a spus:
22. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
23. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute
Ioan 21 a spus:
16. Iisus i-a zis iarăşi, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu ştii că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstoreşte oile Mele.
17. Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubeşti? şi I-a zis: Doamne, Tu ştii toate. Tu ştii că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paşte oile Mele.
Si intrucit am citit in mai multe locuri ca tot ce trebuie sa stim ca sa-l cunoastem si sa-l intelegem pe Dumnezeu ne spune Biblia ii rog sa ma lamureasca si pe mine cum sa inteleg eu versetele de mai sus.
De ce intreb? Pentru ca ortodocsii si catolicii, sau invers le folosesc pentru a justifica fie taina preotiei fie primatul papei.
Si ar mai fi si Cina Domnului adusa ca argument pentru instituirea tainei euharistiei si a tainei preotiei.
Multumesc anticipat!
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis