Salut.As dori sa stiu in ce masura conducerea unui hypermarket poate introduce in regulamentul sau intern o clauza prin care interzice accesul angajatilor sai cu telefoanele,inchise sau deschise,pe suprafata de vanzare sau de depozitare,fara a leza drepturile angajatilor sai la comunicare,libera exprimare,etc....Ms
Pagina 1 din 1
Interzicere telefon....
Scris 11 April 2011 - 08:48 AM
Dacă doreşti să îi dai în judecată, vei primi un răspuns de genul: nu este încălcată libertatea de exprimare, ci doar este restrânsă, temporar, una dintre numeroasele modalităţi de exprimare. Ai în continuare dreptul să vorbeşti, nu? Sau să te exprimi printr-un desen.
Scris 11 April 2011 - 08:58 AM
E foarte premisiva legislatia cu multinationalele din punctul asta de vedere.Telefonul il pot lasa doar in vestiar,nesupravegheat,si pe care l-am gasit de vreo 2 ori deschis...si mai ales ca sunt lucruri urgente care necesita folosirea telefonului...
Scris 11 April 2011 - 09:10 AM
Am auzit de un sef care a interzis pantofii cu toc, angajatelor lui, pentru ca le incetinea munca, se deplasau prea lent, din cauza tocurilor.
Sau care interziceau bluzele prea decoltate.
Citeste aici http://www.codulmunc...itolul_1_1.html
Sau care interziceau bluzele prea decoltate.
Citeste aici http://www.codulmunc...itolul_1_1.html
Scris 11 April 2011 - 12:42 PM
Am fost săptămâna trecută într-un supermarket, şi la casă se formase un rând uriaş, dar, domnişoara de la casă stătea şi vorbea la telefon, şi din câte am văzut, nu primea indicaţii de la şef ci vorbea despre viaţă, cu cineva, pentru că mai şi râdea.
Scris 11 April 2011 - 12:59 PM
Probabil este vorba de un regulament intern .Este destul de deplasat ca o persoana sa nu aiba acces la telefonul personal , poate arde casa , poate a patit copilul ceva.
Daca privim lucrurile din prisma celor povestite de Lupini este la fel de deplasat ca sa nu mai zic si de lipsa de respect .
Daca privim lucrurile din prisma celor povestite de Lupini este la fel de deplasat ca sa nu mai zic si de lipsa de respect .
Scris 07 May 2011 - 12:13 PM
Seso, la 11 April 2011 - 06:51 AM, a spus:
Salut.As dori sa stiu in ce masura conducerea unui hypermarket poate introduce in regulamentul sau intern o clauza prin care interzice accesul angajatilor sai cu telefoanele,inchise sau deschise,pe suprafata de vanzare sau de depozitare,fara a leza drepturile angajatilor sai la comunicare,libera exprimare,etc....Ms
Nu vad unde este incalcarea drepturilor... Prin contractul de munca angajatul garanteaza angajatorului ca opt ore pe zi i le ofera in exclusivitate. Telefonul mobil este o modalitate de a face in timpul programului de munca ceva pentru care angajatul nu e platit. Telefonul mobil poate fi folosit in pauza de masa sau in alte pauze pe care le primeste angajatul. Mai spune cineva ca se poate intampla nu stiu ce si nu poti fi informat. Angajatorul are linii telefonice unde se pot anunta astfel de situatii iar acesta este obligat sa isi anunte angajatul, iar daca e nevoie sa ii invoiasca. Telefonul mobil si alte aparate sunt pentru romani o modalitate de a freca menta si a avita munca.
Mai este si respectul pentru clienti, am patit si eu ca astfel de amgajati sa nu poata sa ma ajute atunci cand i-am solicitat pentru ca erau foarte ocupati cu discutii casnice la telefonul mobil. Toata stima patronului acelui magazin care vrea sa faca si bani, dar isi respecta si clientii.
Mai e si problema spionajului, cand aceste instrumente pot fi folosite pentru a furniza informatii concurentei.
Scris 15 July 2011 - 01:09 AM
Un patron dispune de timpul angajatului, integral, in acea perioada de lucru, doar in cazul in care chiar ii da de lucru. Cind nu-i da de lucru, nu are drept la timpul lui.
In realitate un angajat isi pune la dispozitie energia si priceperea lui, nu timpul integral.
Cind apar astfel de dispozitii, se cam stie in ce directie merge acel loc de munca.
Se poate pune restrictie la folosirea in timpul lucrului a telefonului. deci inchiderea lui.
Daca ai o problema presanta e musai folosirea lui. Sa nu mai spun de situatii de urgenta din afara cind e necesara prezenta ta acolo.
In realitate un angajat isi pune la dispozitie energia si priceperea lui, nu timpul integral.
Cind apar astfel de dispozitii, se cam stie in ce directie merge acel loc de munca.
Se poate pune restrictie la folosirea in timpul lucrului a telefonului. deci inchiderea lui.
Daca ai o problema presanta e musai folosirea lui. Sa nu mai spun de situatii de urgenta din afara cind e necesara prezenta ta acolo.
Scris 15 July 2011 - 07:18 PM
daca esti angajat al o institutie care treieste pe seama clientilor !
si telefonul mobil as putea influenta calitatea prestarilor !??
si eu as interzice asaceva !
ci as si introduce :
dupa 3 somati de ... 10 la 100 din salar !
chiar daca legea nu imi este de partea mea !
cu juristi as face contractele de munca asa
incat sa ...!

pentru cazuri de urgenta as face llinie separata telefonica
si cea de la microfon sau seful de schimb ar fi insarcinat cu ....
daca sar ivi o urgenta !
si telefonul mobil as putea influenta calitatea prestarilor !??
si eu as interzice asaceva !
ci as si introduce :
dupa 3 somati de ... 10 la 100 din salar !
chiar daca legea nu imi este de partea mea !
cu juristi as face contractele de munca asa
incat sa ...!
pentru cazuri de urgenta as face llinie separata telefonica
si cea de la microfon sau seful de schimb ar fi insarcinat cu ....
daca sar ivi o urgenta !
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Salut!
Ajutati-ma cu ceva sfaturi daca se poate |
Zetecx | 1 | 914 |
|
Amenda de 100 de lei