http://www.razbointr...pe-sf-spiridon/
Dragii mei eu sunt un tanar de 24 ani ,cele ce vi le voi scrie nu fac parte din sfera senzationalului dar fac parte din lucrarile discrete dar pline de noblete ale lucrarilor lui Dumnezeu prin Sfintii Sai.In urma cu 6 ani parintii mei au fost invitati sa mearga pe munte era Duminica si m am opus era chiar pomenirea Sfantului ierarh Spiridon.Inainte de a merge la sfanta Liturghie singur am facut si acatistul Sfantului si l am rugat sa i ierte pe ai mei si sa se roage sa ajunga cu bine acasa.
Cand am venit de la biserica ai mei erau veniti iar tata era tacut “se vedea ca era speriat de ceva”si am intrebat ce s a intamplat.Ei mi au spus ca mergand inspre locul de unde trebuia sa urce, era o “Troita langa care statea un mos intro “FUSTA LUNGA” in genunchi si se ruga fierbinte .Pe moment nu l au luat in seama si au urcat la un moment dat urcati fiind pe munte tatalui meu i s a facut rau si a cazut cativa metri buni in jos .Atunci ei si au adus aminte si au constientizat ca nu era bine sa fie acolo Duminica in timpul Sfintei liturghi.Mamei mele ii curgeau lacrimile si mi spunea ca Batranul acela avea ceva special nu l vazuze niceodata dar il simtea ca si cum l ar fi cunoscut de o viata.Apoi cand a vazut icoana Sfantului mama a exclamat “Sfantul Spiridon a fost!Iar faptul ca tata a scapat nevatamat doar cu cateva zgarieturi noi cei din familie o consideram fara indoiala a fi o minune a sfantului Ierarh Spiridon
Doamne ajuta! Probabil toti cei care au terminat facultatea stiu cat e de greu sa gasesti un loc de munca. Probabil toti oamenii au trecut prin acea criza existentiala determinata de faptul ca nu isi gasesc un loc al lor, ca se simt inutili, ca se trezesc numai pentru a astepta sa se faca din nou seara si a se aseza din nou in acelasi pat..Ca sa fiu mai exact va marturisesc ca am cautat un an incheiat un loc de munca..si nu am gasit! Un parinte(ieromonah) m-a sfatuit sa citesc acatistul Sf. Spiridon 40 de zile si dupa aia se va rezolva. Nu am gasit nicaieri la Sfintii Parinti acest gen de “reteta” si nu ader la aceste solutii cu citirea unui anumit acatist 40 de zile, a aprinde lumanari la 7 biserici, a lua aghiasma de la 3 manastiri etc…Orice ortodox traitor simte ca aceste lucruri nu au duh ortodox.Nu putem aplica formule exacte in viata duhovniceasca.Revenind la subiect, desi nu eram adeptul acestor practici am pus-o in aplicare deoarece eram in disperare de cauza. Dupa 40 de zile in care am citit acatistul Sf. Spiridon am fost sunat sa ma prezint la un interviu. Am obtinut locul de munca si am ultumit Sf. Spiridon pentru ajutorul lui. Dar serviciul era ingrozitor, munca istovitoare si dupa 2 saptamani seful mi-a zis ca nu mai are nevoie de mine si nici nu ma plateste pentru timpul lucrat. A fost o zi ingrozitoare. Atunci am inteles mustrarea Sfantului Spiridon si faptul ca am asteptat ajutorul lui ca si cum era obligat sa o faca pentru ca i-am citit acatistul. M-am asezat din nou la rugaciune dar nu ca cel care e sigur ca aplica o metoda sigura care va da rezultatul dorit ci cu durerea inimii. Cred ca asa ar trebui sa cerem ajutorul Sfintilor.
Ajutorul Sf. Spiridon nu a intarziat si am gasit un servici foarte bun, am reusit sa avansez cu ajutorul lui Dumnezeu in functie, si stiu ca fara mijlocirile Maicii Domnului, ale Sf. Spiridon si a tuturor sfintilor nu as fi reusit sa ajung aici. Iertati-ma ca mi-am permis sa corectez un mesaj de mai sus cu practica celor 40 de acatiste.
Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni, care cu negraita dulceata indreptezi pe cei nepriceputi
Intr-adevar, Sfantul Spiridon este mare facator de minuni. Am citit in revista formula AS cu ceva ani in urma, ca acest sfant a ajutat pe cineva sa-si gaseasca un loc de munca decent, desi persoana in cauza avea o anumita varsta, iar orasul in care locuia, era mort din punct de vedere economic.Domnul respectiv se afla intr-o situatie disperata si cineva l-a indrumat sa citeasca 40 de zile acatistul sfantului, iar ajutorul nu a intarziat sa apara. Ajungand intr-o situatie similara, cautand un loc de munca,si amintindu-mi de acel articol, am citit si eu acatistul si intr-adevar,raspunsul nu a intarziat sa apara. Imi amintesc ca pur si simplu a venit locul de munca la mine, nu a fost necesar sa caut prin ziare. Mergand prin oras, am intalnit o prietena pe care nu o mai vazusem de multi ani.Din scurta discutie pe care am avut-o, a aflat ca nu lucrez, iar doua zi m-a sunat sa ma-mi ofere un loc de munca, pe care altcineva il oferise surorii ei, dar aceasta isi gasise intre timp altceva, in alta parte. Locul de munca era foarte bun, la o firma renumita,cu un salariu destul de bun, mult mai mare decat cel pe care l-am avut inainte. Ce mi s-a parut extraordinar, a fost ca intr-o perioada foarte scurta de timp, de cateva zile, am primit trei oferte de locuri de munca, sfantul dandu-mi posibilitatea sa aleg eu, in functie de ceea ce am dorit si am simtit ca mi se potriveste cel mai bine. Acestea au venit nu la mult timp dupa ce am citit acatistul. Cei care doriti un loc de munca, nu ezitati sa cereti ajutorul Sfantului Spiridon. Daca aveti credinta si va rugati din suflet,vorbindu-i ca si unui prieten, veti simti bunatatea, finetea sufleteasca si ajutorul acestui sfant.
Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 11 April 2011 - 03:31 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS