dark_light, la Jan 24 2006, 07:49 PM, a spus:
1. dumneata esti baptist. asa se lamuresti si partea cu supararea dumitale in legatura cu agresivitatea preotului ortodox de care vorbeam acum ceva timp.
2. de ce "din pacate"? sunt patati cumva neoprotestantii prin alaturarea impreuna cu catolicii si ortodocsii la aceeasi religie?
3. daca toti acestia cred in mantuirea prin Isus Cristos, ce cauta neoprotestantii baptisti sa converteasca alti crestini? la ce sa-i converteasca?
pocainta o manifesta fiecare om credincios care isi da seama de o greseala facuta siesi sau aproapelui sau si care zice " Doamne iarta-ma, ajuta-ma sa repar ce am stricat si lumineaza-mi mintea si sufletul ca sa nu ma repet aceasta greseala." asta inseamna pocainta, cainta pentru pacatul savarsit si cererea iertarii odata cu angajamentul de a nu repeta pacatul. este incercarea de a te imbunatati pe tine ca om in fata ta, a celor din jur si in final in fata Domnului.
de ce ai in continuare impresia ca un crestin trebuie sa se converteasca la un cult neoprotestant pentru a putea sa se caiasca pentru pacatele sale si pentru a fi considerat iertat?
Se pare ca nu toti ortodocsii cred in mantuirea Domnului Isus.Ai fost in birturile din Romania,sa vezi ce pline sunt,ai citit vreodata de cei 14 milioane de copii avortati din Romania,ai citit de coruptia din Romania si de locul ei in privinta acesta in lume?
Deci se pare ca este mult de lucru in Romania ! Predicarea Evangheliei aduce trezire spirituala si pocainta!
Pocainta inseamna mai mult decat o cainta de tipul celei amintite de tine,inseamna metanoia, schimbarea mintii!
Asta se traduce ca un om betiv,curvar ,pacatos de ultima speta ,aude Evanghelia si-si da seama ca este pacatos si ca rezolvarea pacatelor lui este doar prin credinta in Isus si pocainta. Atunci se hotaraste sa inceapa o viata noua,crede Evanghelia si se pocaieste! Dupa acesta intoarcere cu 180 de grade spre Dumnezeu ,isi marturiseste credinta in apa botezului. Asa s-a procedat in Biserica primara si asa se face si in Bisericile neoprotestante!
Eu nu sunt de vina ca Biserica ortodoxa, boteaza copii cand sunt mici si nu boteaza oamenii atunci cand cred in Evanghelie si se pocaiesc,conform Scripturii! Copii mici trebuie binecuvantati ,asa cum a facut Domnul Isus si nu trebuie botezati.Niciunde in Scriptura nu intalnim practica copiilor mici!
Un crestin poate sa se caiasca in orice Biserica crestina,insa nu in orice Biserica crestina poate sa faca botezul atunci cand crede si se pocaieste! Pe de alta parte ,nu in toate Bisericile crestine esti liber sa crezi Scriptura si sa respingi traditia si obiceiurile! Asa ca eu cred ca orice om de pe pamant este liber sa aleaga religia la care vrea sa adere si nu este obligat ,ca daca s-a nascut in familie ortodoxa sau de musulmani ,asa sa ramana toata viata.Libertatea religioasa tocmai acesta inseamna ,sa poti alege singur la ce religie vrei sa aderi si nu sa fi obligat sa fi "membru in religia parintilor tai"! Asta m-i se pare privare de libertate si abuz!
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis