Citeaza
greseli de ortografie pe topicurile religie-spirtualitate ca sa nu intrerupem dialogul cu off-topic-uri
Scris 01 November 2006 - 08:17 PM
Scris 01 November 2006 - 08:25 PM
daemon, la Nov 1 2006, 08:17 PM, a spus:
Sunt printre singurii - e o realitate. De fapt, nu cred că am pretins vreodată că sunt singurul care le foloseşte. Mi-ar plăcea să le folosim toţi. 90% din site-urile româneşti fug de ele ca Satana de tămâie.
Dar nu diacriticile contează. Subiectul nu aduce cu el nimic nou. Nu ne face mai deştepţi, nici măcar pe cei care greşesc gramatical. Ei tot vor greşi. De-aia spun încă o dată că subiectul tre' închis. Atât timp cât nu aduce nimic nou, nu-şi are rostul.
Dacă ar fi să mă iau după tine, ar trebui deschise subiecte de genul: "La câte teme de pe acest forum primiţi notificări prin e-mail? Haideţi să facem un top!" Qui prodest?
Scris 02 November 2006 - 10:25 AM
PSC2007, la Nov 1 2006, 07:36 PM, a spus:
PSC2007, la Nov 1 2006, 08:25 PM, a spus:
numai ca pe anumite forumuri, diacriticele se transmit de la mine sub formă de "bălării" - chiar a trebuit să retipăresc mesajele fără diacritice...
aşa că am renunţat să mai experimentez
Scris 02 November 2006 - 02:16 PM
Silentia lunae, la Nov 2 2006, 07:21 AM, a spus:
În română este într-adevăr corect "CUI", dacă te referi la mica piesă metalică de asamblare, care uneori intră în talpă.
În latină, însă, este corect "QUI".
De asemenea, se scrie corect "Quod erat demonstrandum" şi nu "Cuod erat demonstrandum".
Nu cunosc limba latină, am cerut şi eu informaţii de la cineva care are o diplomă în acest sens.
MariaB, la Nov 2 2006, 10:25 AM, a spus:
aşa că am renunţat să mai experimentez
Pe anumite forumuri, da, nu însă şi pe ăsta.
Sunt de acord, vina nu este a ta în acele cazuri, ci a celor care au dezvoltat respectivele pagini web. Probabil că se gândesc la năpăstuiţii care încă mai folosesc Windows 98 sau Millennium, sisteme de operare care nu recunosc diacriticile fără nişte drivere suplimentare.
Mai mare ruşinea! Dacă intraţi pe CoduriPoştale.ro, veţi vedea că localitatea BUCUREŞTI nu există!! Există, în schimb, localitatea BUCURESTI.
MariaB, la Nov 2 2006, 10:25 AM, a spus:
Aşa este, nu mă obligă nimeni să-mi pierd vremea cu bla-bla-uri din astea, totuşi las activată opţiunea de urmărire a temei.
Realitatea este însă alta: pentru mine nu contează că subiectul e inutil, însă pentru spaţiul forumului da.
Nu cred că iese cineva câştigător dacă se apucă să sublinieze pe forum greşelile altora. "Omul e supus greşelii". Prin urmare, slabe speranţe de a corecta pe cineva. Cei care scriu corect, cu diacritice, aşa vor scrie în continuare, cei care greşesc, vor greşi în continuare. Sunt oameni care folosesc la tastat doar două degete - aceia greşesc cel mai des. Merge şi cu degetul, dar nu la infinit...
Deci - la ce bun subiectul? Nu aduce nimic constructiv.
Dar dacă ţie-ţi place să pierzi vremea pe aici, în loc să-ţi exprimi părerea la subiectele cu adevărat interesante, e treaba ta. Ţine de nivelul tău intelectual.
Scris 02 November 2006 - 03:04 PM
Citeaza
Citeaza
Şi părerea lui Dark-Light mi se pare cea mai corectă:
Citeaza
Si Pixelut mai zise o chestie interesantă:
Citeaza
Citeaza
Scris 02 November 2006 - 07:21 PM
PSC2007, la Nov 2 2006, 02:16 PM, a spus:
În latină, însă, este corect "QUI".
De asemenea, se scrie corect "Quod erat demonstrandum" şi nu "Cuod erat demonstrandum".
Nu cunosc limba latină, am cerut şi eu informaţii de la cineva care are o diplomă în acest sens.
http://www.trash.net/~latein/lat/latein/gr...pronomform.html
Diploma aceea nu valoreaza nimic daca insul in cauza spune asemenea gogomanii.
Apropos, eu stiu limba latina.
@daemon. Esti..."per amica silentia lunae!"
Aceasta postare a fost editata de Silentia lunae: 02 November 2006 - 07:46 PM
Scris 03 November 2006 - 04:50 PM
Silentia lunae, la Nov 2 2006, 07:21 PM, a spus:
Diploma aceea nu valoreaza nimic daca insul in cauza spune asemenea gogomanii.
Apropos, eu stiu limba latina.
@daemon. Esti..."per amica silentia lunae!"
Cred ca sunt dator cu scuze publice fata de Silentia lunae!
PS.Tata a predat greaca si latina la Seminarul Teologic din Buzau dar, din pacate, de mine nu s-au prins!
Scris 05 November 2006 - 10:14 PM
Nu este pentru prima oară când dau de greşeli la diferite discipline. La examenul de treapta I a trebuit să mă prefac că ştiu să rezolv un subiect greşit la gramatică. Unul mai isteţ, care a "îndrăznit" să sublinieze greşeala cu argumentele tipic gramaticii (e vorba, evident, de gramatica limbii române) a fost dat afară din examen. Se întâmpla în 1988. Cine a dat, odată cu mine, treapta I atunci, poate-şi mai aduce aminte de pronumele relativ "care"...
Nu ştiu de ce am îndoieli că totuşi am scris (folosit) corect "qui"... O să mă uit cu ochii mei într-un manual de latină, dacă mai găsesc aşa ceva.
Nu mai are rost să urmăresc această temă, voi participa la discuţii mult mai interesante, dintre care şi cele de pe "Religie şi spiritualitate". Aici prea se bate apa-n piuă.
Scuze pentru deranj, domnilor corectori!
Apropo: vedeţi că Isaac Asimov a anticipat folosirea roboţilor pe post de corectori de texte.
Aceasta postare a fost editata de PSC2007: 05 November 2006 - 10:15 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Credeti ca vine potopul in curand??? |
prozium | 41 | 14.034 |
|
Adevarata fata a islamului
absurditati, contradictii istorice si stiintifice in Coran |
melon_1 | 1 | 2.921 |