Iris_Lulea, la Mar 17 2011, 04:40 PM, a spus:
Nu am afirmat ca traiesti in trecut, ceea ce ai facut tu se numeste proiectie
stiu..si de acea raspunsul era adresat Anei
Intrebarea are rolul de a-mi clarifica eu ce anume doresti sa afli sau sa rezolvi cu ajutorul acestui topic, intrucat era formulata doar o intrebare, iar raspunsul meu era posibil sa nu fi fost ceea ce tu asteptai.
oki...da tocmai de acea intrebasem si eu pt ca mie neuroni merg prea departe

)
Pentru partea cu relatia ti-am raspuns putin mai devreme. Refuzul tau s-a instalat probabil pe anumite suferinte si probabil pe ideea ca ai nevoie sa te si refaci. Psihicul nostru are uneori nevoie de a se relaxa, pentru unii din noi relaxarea vine cu o inchidere in sine, pentru altii cu un mers la munte, pentru altii muncind. Daca acum ar fi sa ai o relatie cum anume ti-ai dori sa se desfasoare?
Nu am idee prea mare,una normala si sanatoaa..cred,ca de la o vreme nu am mai avut vreo relatie mai sanatoasa asa.
Asa cum spui: esti o persoana care tinde catre perfectionism, iar cadearea aceea din facultate a vut ca urmare perturbarea stimei tale de sine. In scoala cum invatai? Imi imaginez ca iti placeau mai ales anumite activitati si ca aveai idei nastrusnice, din moment ce spui ca te-ai decis in facultate sa faci o lucrare atat de complicata.
Daca ne referim la clase 1-12 ce sa zic ca am avut tendinta de a fi prima,bine ideea a fost impusa de parinti la modul ca eu numai scoala trebuie sa fac,deci se intelege de ce am ajuns la un momendat sa nu pot lua eu singura decizi,sa tind catre perfectionism,tot timpul impunandumi-se ce sa fac.Astfel am ajuns la 19 ani i nu stiam ce sa fac,nu ca acu la 25 as sti mai mult..se pare.
Ca si materi da,imi placea doar matematica si sportul...se pare ca puteam sa chiulesc de la restul materilor pt a face niste ore de mate in plus sau ore de sport
Totusi observ ca in unele cazuri aveai tendinta de a te sabota "mai putin pregatita,bazandu-ma ca sunt in an terminat"; "urmatoarea data invatasem doar ca la sfarsitul examenului vine profa si imi zice ca ea nu imi da 5 pt ca nu i-am scris in franceza doh.gif fiind la inginerie dar in limba franceza"; "mi-am stricat calculatorul,si laptopu am pierdut stikul de memorie"
Sincer nu o faceam cu intentie,de multe ori nu realizam asta. Stiu ca unt o persoana incredibil de ametita,cu capul in nori,visatoare. Si da in stres poate ma pierd. Dar nu stiu de ce......pt ca imi controlez emotile incredibil de bine,sunt la suprafata cea mai tare persoana din lume,fara probleme fara griji,mereu cu zambetul pe buze,mereu sar sa ii ajut pe cei din jur....atentie distributiva incredibil de bine pusa la punct si totusi....cand imi e teama de ceva incredibil de tare totu e duce pe rapa. Adica socul de a fi exmatriculata a fost unul enorm.
Cine isi doreste foarte mult ca tu sa reusesti in ceea ce faci sau cine isi dorea ca tu sa faci mereu totul bine?
Imi imaginez ca aceasta dorinta ca totul sa fie perfect o mai avea cineva de langa tine.
EEE...da aici e buba....EU,imi doream ,m-am axat pe asta,am zis ca daca reusesc sa fac acest lucru,sa trec cu brio peste tot ce a fost atunci voi face fata la tot ce va urma in viata. Mi-am indus ideea asta si am cazut prea tare.
Pe de alta parte luand pe rand pe cei din jur avem 2 categori familia...in special mama aici..care pt mine reprezinta acel "baubau" si pe de alta parte terapeutul meu. Si acum fac referire la el ,pt ca el cumva ma condus pe partea asta a nerenuntari la facultate.El a fost sg persoana din jurul meu care mi-a zis sa nu inghet anu 2,sa merg mai departe ca pot....a fot singurul care a crezut in mine.si cumva simt ca l-am dezamagit pe dansu. Culmea ca imediat dupa am si incetat terapia.Nu dupa ce am aflat ca nu pot da in vara liceenta ci dupa exmatriculare. Vina nu este a lui...dar influenta care o avea el in viata mea...era enorma. Am cateva luni bune si are influenta asupra mea. Culmea e ca mai mult buna,cateodata recitesc ce mi-a scris el in anumite mailuri...-ca eu de fel ma exprim mai bine in scris si ma punea sa trimit mail cu ce era important si nu reuseam sa vb ca apoi la sedinta sa vb,dar in anumite cazuri venea si raspuns scris ca pt cumva a face fata pana urmatoare saptamana....- si citind acele raspunsuri cumva imi dadeau o anumita energie pozitiva. E Stiu ca terapia pe mine ma ajutata mai mult decat si-ar fi putut inchipui cineva,dar ca simt ca pe dansu l-am dezamagit. Cumva a fost in viata mea la un loc..tot ce nu a fost familia mea....ma sprijinit..si ma ajutat de fiecare data si eu am ratat.