sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Centru pentru tratament Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator online   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 10 March 2011 - 11:21 AM

1. Daca ar exista un centru unde sa fie oferit tratament psihologic usor pentru afectiuni cronice (gen distimie) v-ati duce?
2. Presupunand ca asta ar implica a sta o bucata solida de timp, cat ar fi tolerabil pentru voi? O saptamana, 10 zile, doua saptamani, 3, 4? Dar ideal?
3. Cum ati tolera absenta controlului asupra unor aspecte cotidiene. De ex: lipsa de control asupra dietei (o dieta impusa) sau lipsa de control asupra imbracamintei (costumatie standard)?
0

#2 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 11:40 AM

- nu ai cum sa stii cat timp ai tolera o astfel de experienta.. nu cred ca se poate estima. Plus ca nu e dupa tine, stai cat e nevoie sa stai.
- de ce trebuie sa existe o uniforma? Cu dieta n-as avea probleme, avand in vedere ca nu reusesc sa-mi impun singura o disciplina in privinta asta, chiar mi-ar fi de folos.

Un astfel de centru se presupune ca trebuie sa ofere confort, nu sa impuna alte reguli stricte, care sa streseze pacientu' si mai mult. :think:

Da' poate nu stiu despre ce vorbesti si mananc bors.

iar ca sa apelezi la asa ceva, tre sa ai o siguranta financiara, ca daca dispari o luna din peisaj.. Dupa ce iesi te apuca iar bazdacurile, ca nu ai cu ce sa traiesti.

Aceasta postare a fost editata de S.M.Poupincourt: 10 March 2011 - 11:42 AM

0

#3 Utilizator online   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 11:52 AM

Vezi postareaS.M.Poupincourt, la Mar 10 2011, 11:40 AM, a spus:

- nu ai cum sa stii cat timp ai tolera o astfel de experienta.. nu cred ca se poate estima. Plus ca nu e dupa tine, stai cat e nevoie sa stai.

evident ca nu ai cum sa stii pana nu incerci.... dar nu am nevoie de certitudine ci doar de ce spune intuitia. Daca ar fi un program complex, gandeste-te de exemplu la ceva de genul unui curs.

- de ce trebuie sa existe o uniforma? Cu dieta n-as avea probleme, avand in vedere ca nu reusesc sa-mi impun singura o disciplina in privinta asta, chiar mi-ar fi de folos.

- din mai multe motive, sa zicem pentru a accentua o egalitate.... si pentru a scoate in evineta 2 planuri: planul extern (lumea din care se vine) si planul local... centrul respectiv, aventura. Pentru cei ce vor sa vizualizeze uniforma, ganditiva la un kimono simplu.

Un astfel de centru se presupune ca trebuie sa ofere confort, nu sa impuna alte reguli stricte, care sa streseze pacientu' si mai mult. :think:

Sa zicem ca regulile sunt facute pentru confortul cursantului. Nu te mai stresezi sa te intrebi cu ce te imbraci in fiecare zi (pentru uniforma).

Da' poate nu stiu despre ce vorbesti si mananc bors.

apreciez feedback-ul.

iar ca sa apelezi la asa ceva, tre sa ai o siguranta financiara, ca daca dispari o luna din peisaj.. Dupa ce iesi te apuca iar bazdacurile, ca nu ai cu ce sa traiesti.

da! asa-i.... necesita o siguranta financiara si.... poate si responsabilitati mai reduse desi... daca ramane la 2 sapt... poate fi ingramadita sesiunea intr-un concediu ceva...

Aceasta postare a fost editata de CavalerulJedi: 10 March 2011 - 11:53 AM

0

#4 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 11:54 AM

N-au nici o baza.. de ce sa accentuze o egalitate? Eu n-as simti nevoia unei egalitati, ca doar nu suntem la scoala, sa nu intelegem diferentele, suntem oameni maturi si stim ca unii au mai mult decat altii.
Daca uniforma e atragatoare, interesanta.. poate. Daca e menita sa anihileze orice personalitate.. nu cred ca e indicata.

Avand in vedere ca ma plictisesc repede intr-un loc si nu suport sa imi fie limitata libertatea, nu cred ca as vrea sa stau mai mult de o saptamana, maxim doua.

Vezi postareaCavalerulJedi, la Mar 10 2011, 10:52 AM, a spus:

Sa zicem ca regulile sunt facute pentru confortul cursantului. Nu te mai stresezi sa te intrebi cu ce te imbraci in fiecare zi (pentru uniforma).

Asta presupune asigurarea schimburilor, ca oamenii mai transpira, mai una-alta. Centrul trebuie sa puna la dispozitie cate o uniforma de-aia zilnic.

Aceasta postare a fost editata de S.M.Poupincourt: 10 March 2011 - 11:55 AM

0

#5 Utilizator online   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 12:03 PM

Vezi postareaS.M.Poupincourt, la Mar 10 2011, 11:54 AM, a spus:

N-au nici o baza.. de ce sa accentuze o egalitate? Eu n-as simti nevoia unei egalitati, ca doar nu suntem la scoala, sa nu intelegem diferentele, suntem oameni maturi si stim ca unii au mai mult decat altii.
Daca uniforma e atragatoare, interesanta.. poate. Daca e menita sa anihileze orice personalitate.. nu cred ca e indicata.

Interesanta observatia!

Avand in vedere ca ma plictisesc repede intr-un loc si nu suport sa imi fie limitata libertatea, nu cred ca as vrea sa stau mai mult de o saptamana, maxim doua.

Plictiseala apare si in lipsa activitatii.... daca zilele sunt pline cu activitati de grup si activitati individuale... ma gandesc ca ar fi mult mai redusa plictiseala.

Asta presupune asigurarea schimburilor, ca oamenii mai transpira, mai una-alta. Centrul trebuie sa puna la dispozitie cate o uniforma de-aia zilnic.

Evident... nu se asteapta nimeni ca sa ramai imbracat in aceiasi costumatie 2 saptamani. :think:
O costumatie standard ar simplifica mult problema asta... pentru ca ar fi mult mai usor de intretinut...

Aceasta postare a fost editata de CavalerulJedi: 10 March 2011 - 12:05 PM

0

#6 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 12:03 PM

Cred ca activitatile alea s-ar repeta, inevitabil. Raman la maxim doua saptamani. :think:

Doar daca nu am vreun coup-de-foudre pe-acolo si sa-mi doresc sa mai stau. :lol2:)

Aceasta postare a fost editata de S.M.Poupincourt: 10 March 2011 - 12:05 PM

0

#7 Utilizator online   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 12:06 PM

Vezi postareaS.M.Poupincourt, la Mar 10 2011, 12:03 PM, a spus:

Cred ca activitatile alea s-ar repeta, inevitabil. Raman la maxim doua saptamani. :think:

S-ar repeta dar ar avea si o componenta de invatare. Practica + Invatare.
0

#8 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 10 March 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaCavalerulJedi, la Mar 10 2011, 12:06 PM, a spus:

S-ar repeta dar ar avea si o componenta de invatare. Practica + Invatare.

Si ce activitati ar fi acolo, ce program, concret?
0

#9 Utilizator online   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 March 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaKosmotro, la Mar 10 2011, 02:11 PM, a spus:

Si ce activitati ar fi acolo, ce program, concret?

O serie de exercitii menite sa ajute persoanele ce participa sa vada lucrurile putin altfel si sa poata gestiona mai bine provocarile vietii.
Meditatie mindful, tehnici de relaxare, exercitii de stretching, exercitii din terapia cognitiv comportamentala.
Toate astea combinate cu jocuri diverse gen trust games, ce sa incurajeze constientizarea unor aspecte personale cat si interactiunea, relationarea (latura sociala)
Uite, pentru exemplu, un program structurat pe 8 saptamani (2 ore pe sapt) ce poate servi ca schelet.

1- Automatic Pilot Summary;
2– Dealing with Barriers;
3– Mindfulness of Breath;
4– Staying Present;
5– Allowing/Letting Be;
6– Thoughts are not Facts;
7– How Can I best Take Care of Myself;
8– Using What’s Been Used to Deal with Future Moods.

Ceva similar doar ca mult mai concentrat
0

#10 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 10 March 2011 - 02:50 PM

Vezi postareaCavalerulJedi, la Mar 10 2011, 02:43 PM, a spus:

1- Automatic Pilot Summary;
2– Dealing with Barriers;
3– Mindfulness of Breath;
4– Staying Present;
5– Allowing/Letting Be;
6– Thoughts are not Facts;
7– How Can I best Take Care of Myself;
8– Using What’s Been Used to Deal with Future Moods.

Suna bine. In orase mari ca Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, ar avea doritori.
Dar in Bucuresti cu siguranta. Sunt multi si au si bani, si dorinta de a evolua interior.
Primesc pe mail multe oferte de workshopuri de genul asta.
Acum nimeni nu ar sta 2 saptamani in continuu. Insa se pot organiza transe de cate 3 zile (vineri dupa masa, sambata, duminica). Peste o saptamana se face alta sesiune. Si tot asa.
Daca spui doar Automatic Pilot Summary nimeni nu stie ce e aia, trebuie prezentat in cateva cuvinte.

Aceasta postare a fost editata de Kosmotro: 10 March 2011 - 02:51 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Masochismul catherinedeneuve  79 7.403
Hot Topic (New) Complexul de inferioritate
si cum aleg unii oameni sa il depaseasca...
S.R.  49 4.947
Hot Topic (New) Cum se manifesta iubirea? Poate fi identificata stiintific?
Pot sociofobii iubi?
White_flag  33 3.406
Replici noi Destramarea iluziilor Abc2009ro  16 2.329
Hot Topic (New) Doliu - mi-a murit sotul la varsta de 28 de ani
am nevoie de ajutor
Angie  29 4.706