Este Isus Dumnezeul Atotputernic, sau e Fiul acestuia?
Scris 08 March 2011 - 04:17 PM
Aţii afirmă că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
Voi ce credeţi?
Scris 08 March 2011 - 04:55 PM
Eugen3, la Mar 8 2011, 03:17 PM, a spus:
Voi ce credeţi?
Ambele. Deoarece la un anumit nivel de maturizare a fiintei umane, persoana si gandul lui Dumnezeu devine una cu persoana si gandul fiului, desi raman totusi doua persoane distincte. E valabil si pentru omul obisnuit. Doi oameni in acelasi gand si fapta devin unul in ceea ce gandesc si fac. In cazul relatiei dintre Om si Dumnezeu, legatura in gand si fapta devine mult mai apropiata, mai intima, mai unitara decat cea mai stransa legatura dintre doi oameni obisnuiti.
Aceasta postare a fost editata de Pippo: 08 March 2011 - 04:55 PM
Scris 08 March 2011 - 05:19 PM
Eugen3, la Mar 8 2011, 04:17 PM, a spus:
Voi ce credeţi?
La întrebarea asta "Voi ce credeţi ?", ţi se va răpunde de foarte mulţi cu...ce crede fiecare. Răspund şi eu, dar nu cu ce cred, ci cu ce e scris în Scriptură.
Când Isus i-a luat pe Petru, Iacov şi pe Ioan, şi i-a dus cu el pe un munte, unde a avut loc schimbarea la faţă a lui Isus, atunci Dumnezeu le-a spus celor trei care erau cu Isus, aşa cum e scris în cartea lui Matei 17 : 5 "Acesta este Fiul Meu prea iubit în care îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi !"
Asta arată că însuşi Dumnezeu spune că Isus e Fiul Lui.
Însă nu doar Dumnezeu spune că Isus e fiul lui, ci chiar şi diavolul spune acelaşi lucruri despre Isus: că el e fiul lui Dumnezeu. Asta vedem că e scris tot în cartea lui Matei, capitolul 8, versetul 29, atunci când Isus scoate dracii din doi îndrăciţi şi îi trimite în turma de porci. Dracii zic aşa: "Ce ai Tu cu noi Isuse, Fiul lui Dumnezeu ? Ai venit să ne chinuieşti înainte de vreme ?"
Prin urmare, vedem că nu doar Dumnezeu spune despre Isus că e Fiul lui, ci şi diavolul spune că Isus e fiul lui Dumnezeu.
Acum, să mergem către Dumnezeu Tatăl. Acesta, în cartea Genezei, capitolul 17, versetul 1, îi spune lui Avram aşa: "Eu sunt Dumnezeul Cel Atotputernic. Umblă înaintea Mea şi fii fără prihană !"
De aici aflăm că Dumnezeu e atotputernic.
Apoi, mergând din nou la Isus, vedem că el mai spune şi altceva. În cartea lui Ioan 10 : 30, el spune aşa despe sine: "Eu şi Tatăl una suntem."
De aici tragem concluzia că Isus, fiul lui Dumnezeu, are aceeaşi putere ca Dumnezeu Tatăl, adică e atotputernic !
Scris 08 March 2011 - 06:08 PM
Eugen3, la Mar 8 2011, 04:17 PM, a spus:
Voi ce credeţi?
Eugen, inainte de a-L "diseca" pe Dumnezeu sub microscopul gandirii noastre, spune-mi mie un lucru:ce relevanta are aceasta credinta despre care vorbesti tu, in procesul de mantuire a omului?
Mai explicit:daca un om crede in Treime, cu ce ii afecteaza asta mantuirea personala? Iar daca un alt om nu crede in Treime, cu ce e "superior" in procesul de mantuire, celuilalt?
Nu crezi ca astfel de discutii sunt sterile, ca apa sfintita ortodoxa care nici nu strica, nici nu repara?[a se citi:nici nu aduc mantuirea, nici nu duc la pierzare]
Aceasta postare a fost editata de hans: 08 March 2011 - 06:08 PM
Scris 08 March 2011 - 11:38 PM
lupini, la Mar 8 2011, 06:19 PM, a spus:
Deja cand pomenesti numele lui Matei .... deja ai inceput cu stangul!
Unde ne spune Isus ca il lasa pe Matei, pe Ion sau pe Parpanghel sa "lege" si sa "dezlege"(citeste invete) in locul lui?
Nu de alta dar ma asteptam sa dai citate din Evanghelia lui PETRU ...cel pe care Isus l-a desemnat ca mostenitor testamentar al lui!
Faptul ca exista aceasta Evanghelie ...este pomenit in Galateni 2.7
Pai de ce nu citezi din Evanghelia aceasta ...pentru ca aceasta ...SI NU ALTA ...are girul lui Isus !
Sau ptr mincinosi nu conteaza ce spune Isus ...pentru ca importanta este MINCIUNA!
Citeaza
Si ce ai tu cu treaba asta ... din moment ce tu nu pe Isus il urmezi ...ci pe Matei, Luca sau Buca?
Cand o sa intelegi versetul acesta ...
"Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit eşti Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri".
Unde este Evanghelia lui Petru ...si de ce nu o urmezi?
Oare tie iti este indiferent ce zice Isus?
Zice el cumva ca il lasa ca reprezentant al lui pe Matei, Grivei sau Parpanghel...astfel ca tu sa citezi din Matei?
Scris 09 March 2011 - 12:24 PM
lupini, la Mar 8 2011, 05:19 PM, a spus:
De aici tragem concluzia că Isus, fiul lui Dumnezeu, are aceeaşi putere ca Dumnezeu Tatăl, adică e atotputernic !
Bine Lupini,
Mi-a plăcut explicaţia clară din scriptură care arăta deosebirea între Isus şi Tatăl său.
Însă, în legătură cu Ioan 10:30 şi cu afirmaţia că Isus are aceeaşi putere ca Dumnezeu Tată, adică e atotputernic, am nişte dubii, nişte semne de întrebare ...
Îţi explic despre ce este vorba.
(Ioan 10:30) . . .Eu şi Tatăl una suntem“.
Expresia "una" se pare că are altă semnificaţie.
„în unitate“. Lit. „un (lucru)“. Gr. hen, neutru, pentru a arăta unitatea în colaborare.
Contextul arată acest lucru.
(Ioan 10:25) . . .Lucrările pe care le fac în numele Tatălui meu. . .
Isus a spus că lucra în numele Tatălui său.
În versetele 27 la 29, el vorbeşte despre oile figurative, pe care Tatăl i le-a dat.
(Ioan 10:27–29) . . .Oile mele ascultă glasul meu, eu le cunosc şi ele mă urmează. 28 Eu le dau viaţă veşnică şi ele nu vor fi distruse niciodată. Nimeni nu le va smulge din mâna mea. 29 Ceea ce mi-a dat Tatăl meu este mai de preţ decât toate celelalte lucruri şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui.
Isus spunea la un moment dat că şi discipolii săi "să fie una". Normal că nu erau aceeaşi persoană, nu aveau aceeaşi putere, etc.
(Ioan 17:20–21) . . .Nu mă rog numai pentru ei, ci şi pentru cei care cred în mine prin cuvântul lor, 21 pentru ca toţi să fie una, aşa cum tu, Tată, eşti în unitate cu mine şi eu sunt în unitate cu tine. . .
Se pare că Isus şi Tatăl său, Dumnezeu, sunt „una“ în sensul că între ei există un acord perfect în privinţa normelor şi a scopurilor.
Isus spunea la un moment dat că îi este inferior Tatălui.
(Ioan 14:28) . . .Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine. . .
Pippo, la Mar 8 2011, 04:55 PM, a spus:
Vrei să spui că sunt persoane spirituale distincte, dar există o strânsă unitate între ei? Acţionează împreună pentru îndeplinirea aceluiaş scop? La asta te referi?
hans, la Mar 8 2011, 06:08 PM, a spus:
Mai explicit:daca un om crede in Treime, cu ce ii afecteaza asta mantuirea personala? Iar daca un alt om nu crede in Treime, cu ce e "superior" in procesul de mantuire, celuilalt?
Nu crezi ca astfel de discutii sunt sterile, ca apa sfintita ortodoxa care nici nu strica, nici nu repara?[a se citi:nici nu aduc mantuirea, nici nu duc la pierzare]
Relevanţa constă în faptul de a cunoaşte adevărul. Religiile în general, au unele puncte comune, dar au şi puncte de vedere diferite.
Ideea ar fi să cunoaştem adevărul tocmai în aceste situaţii, când există mai multe puncte de vedere.
Nu crezi că a cunoaşte adevărul este important?
hans, la Mar 8 2011, 06:08 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de Eugen3: 09 March 2011 - 12:24 PM
Scris 09 March 2011 - 12:37 PM
Eugen3, la Mar 9 2011, 12:24 PM, a spus:
(Ioan 14:28) . . .Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine. . .
În trup de carne, Isus a fost inferior nu doar Tatălui, care e duh aflat în slavă şi putere, ci a fost inferior şi Marilor Preoţi, şi soldaţilor romani, şi oricui care a vrut să-i facă rău, aşa cum spune în cartea lui Matei 26 : 41 "duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă". Trupul de carne a fost cel inferior. Isus spune că Tatăl e mai mare decât el, în contextul în care le vorbeşte apostilor despre plecare lui din lumea pământeană, materială, carnală.
Ioan 14 : 28 "Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi. <Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: <<Mă duc la Tatăl>>, căci Tatăl este mai mare decât Mine">.
Scris 09 March 2011 - 12:42 PM
Eugen3, la Mar 9 2011, 12:24 PM, a spus:
Ideea ar fi să cunoaştem adevărul tocmai în aceste situaţii, când există mai multe puncte de vedere.
Nu crezi că a cunoaşte adevărul este important?
A cunoaste adevarul era doctrina fundamentala a sectelor gnostice.
Isus nu vrbeste despre un adevar ca si acela pe care sustineau gnosticii ca il poseda, ci despre un adevar care duce la viata prin eliberarea de pacat.
Ori, studierea sub microscop al lui Dumnezeu, discutii ca Dumnezeu e Unul sau e Trei, nu da nici o astfel de eliberare.
De-a lungul istoriei omenirii, au existat oameni ai lui Dumnezeu care au punctat esentialul adevarului despre Dumnezeu.Uite cateva exemple:
1. "Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om." (Ecl.12:13)
2. "Cine zice: "Il cunosc", si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el." (1Ioan.2:4)
A cunoaste adevarul despre Dumnezeu sau a-L cunoaste pe Dumnezeu, nu presupune a cunoaste substanta din care este alcatuit Acesta[studiul Treimii], ci inseamna a cunoaste care este vointa lui cu privire la oameni.
Aceasta postare a fost editata de hans: 09 March 2011 - 12:42 PM
Scris 09 March 2011 - 01:00 PM
lupini, la Mar 9 2011, 12:37 PM, a spus:
Ioan 14 : 28 "Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi. <Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: <<Mă duc la Tatăl>>, căci Tatăl este mai mare decât Mine">.
Să presupunem că această explicaţie pe care ai dat-o ar fi corectă.
Însă Biblia arată că, atunci când misiunea care i-a fost încredinţată va fi îndeplinită, i se va supune Tatălui.
Înainte să moară Isus a afirmat că toată autoritatea "i-a fost dată", în cer şi pe pământ.
(Matei 28:18) . . .„Toată autoritatea mi-a fost dată în cer şi pe pământ.
(1 Corinteni 15:28) . . .Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile. . .
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Apopii | 146 | 12.803 |
|
Originea Societatilor Secrete (OSS)
Best |
ronin4tim | 5 | 5.057 |
|