ROMÂNIA APĂRĂ-ŢI SUFLETUL!
Scris 05 March 2011 - 06:42 PM
Lupte ca în război se dau şi împotriva sufletului unei ţări.
Dacă o ţară pierde o luptă în război mai poate salva câte ceva.
Dacă o ţară pierde o luptă dată împotriva sufletului său nu mai are ce spera.
PRECIZĂRI
Sufletul României reprezintă tot ce are tangenţă cu structura noastră intelectuală, afectivă şi simbolică.
Alcătuiesc sufletul României:
- viziunea noastră despre lume;
- atitudinea noastră în faţa vieţii şi a morţii;
- modul de a relaţiona unii cu alţii;
- atitudinile noastre morale (coduri de comportament, precepte);
- religia noastră creştin ortodoxă;
- limba română.
Sufletul României, sufletul românesc, e structura noastră de rezistenţă. El ne-a permis să dăinuim 2.000 de ani şi ne va asigura în continuare dăinuirea. Datorită lui suntem ce-am fost şi vom fi ce suntem.
Dacă o ţară pierde o luptă în război mai poate salva câte ceva.
Dacă o ţară pierde o luptă dată împotriva sufletului său nu mai are ce spera.
PRECIZĂRI
Sufletul României reprezintă tot ce are tangenţă cu structura noastră intelectuală, afectivă şi simbolică.
Alcătuiesc sufletul României:
- viziunea noastră despre lume;
- atitudinea noastră în faţa vieţii şi a morţii;
- modul de a relaţiona unii cu alţii;
- atitudinile noastre morale (coduri de comportament, precepte);
- religia noastră creştin ortodoxă;
- limba română.
Sufletul României, sufletul românesc, e structura noastră de rezistenţă. El ne-a permis să dăinuim 2.000 de ani şi ne va asigura în continuare dăinuirea. Datorită lui suntem ce-am fost şi vom fi ce suntem.
Scris 05 March 2011 - 08:17 PM
Fără supărare, dar cred că religia creştin-ortodoxă are o tangenţă de domeniul imaginarului cu ceea ce ţine de orice structură intelectuală.
Scris 05 March 2011 - 10:06 PM
AVEŢI CUVÂNTUL!
Ne clădim ţara cu mintea, cu sudoarea frunţii, cu bătăile inimii. O creăm zi de zi pe ogor, în fabrică, în amfiteatre. O reinventăm iar şi iar din visele noastre.
În ciuda vicisitudinilor prezentului care macină sufletul naţiunilor, arde în noi mândră şi vie acea scânteie care ne dă puterea să mergem mai departe: suntem români şi avem vocaţie de creatori.
În ciuda tuturor evenimentelor potrivnice, a sărăciei şi a lipsei de perspective am rămas aici dând lucrurilor existente un alt sens. Pentru că a tăcea noi nu ştim!
Facem din dureri, doine, din singurătăţi, poeme, din şicane, glume.
Să tăcem? Niciodată!
Să plecăm ochii, să încetăm să mai fim noi înşine? Niciodată!
Am 20 de ani!
Am scris un poem!
Am 20 de ani!
Sunt mamă.
Am 20 de ani!
Am fost cu robotul meu la o expoziţie internaţională şi am obţinut acolo o medalie.
Am 20 de ani!
Am inimă de haiduc. Recit imnul legii cuantice. Escaladez munţii.
Fiecare din realizările noastre aduce un plus de frumuseţe României şi această frumuseţe se conjugă în româneşte.
Limba pe care o vorbim, fragilă în fiecare din gesturile noastre zilnice, în fiecare pas pe care-l facem spre celălalt are nevoie de toată creativitatea noastră.
Oameni ai ţării!
Ţărani lucrători răbdători ai pământului chinuiţi de ierni uscate şi veri toride.
Oameni ai ţării!
Magicieni ai spiritului descurcăreţi în faţa veşniciei.
Români şi românce din toate judeţele şi oraşele!
Oameni ai viitorului aveţi cuvântul.
Pârvu Ana Maria
Ne clădim ţara cu mintea, cu sudoarea frunţii, cu bătăile inimii. O creăm zi de zi pe ogor, în fabrică, în amfiteatre. O reinventăm iar şi iar din visele noastre.
În ciuda vicisitudinilor prezentului care macină sufletul naţiunilor, arde în noi mândră şi vie acea scânteie care ne dă puterea să mergem mai departe: suntem români şi avem vocaţie de creatori.
În ciuda tuturor evenimentelor potrivnice, a sărăciei şi a lipsei de perspective am rămas aici dând lucrurilor existente un alt sens. Pentru că a tăcea noi nu ştim!
Facem din dureri, doine, din singurătăţi, poeme, din şicane, glume.
Să tăcem? Niciodată!
Să plecăm ochii, să încetăm să mai fim noi înşine? Niciodată!
Am 20 de ani!
Am scris un poem!
Am 20 de ani!
Sunt mamă.
Am 20 de ani!
Am fost cu robotul meu la o expoziţie internaţională şi am obţinut acolo o medalie.
Am 20 de ani!
Am inimă de haiduc. Recit imnul legii cuantice. Escaladez munţii.
Fiecare din realizările noastre aduce un plus de frumuseţe României şi această frumuseţe se conjugă în româneşte.
Limba pe care o vorbim, fragilă în fiecare din gesturile noastre zilnice, în fiecare pas pe care-l facem spre celălalt are nevoie de toată creativitatea noastră.
Oameni ai ţării!
Ţărani lucrători răbdători ai pământului chinuiţi de ierni uscate şi veri toride.
Oameni ai ţării!
Magicieni ai spiritului descurcăreţi în faţa veşniciei.
Români şi românce din toate judeţele şi oraşele!
Oameni ai viitorului aveţi cuvântul.
Pârvu Ana Maria
Scris 06 March 2011 - 02:04 AM
Sincer, daca nu se iau masuri, nici macar muzeu pentru ca sunt unii care de abia asteapta sa dea totul la fier vechi. Partea trista e ca din pacate materialul rulant vechi a cam disparut deja la fier vechi - asta e o pierdere pentru pasionatii de trenuri mai mult. In fine. Hai ca am devenit deja offtopic.
Scris 06 March 2011 - 03:19 PM
Asta e un fel de lupta din gura. Ca faptic, daca e sa vorbim nu se agita nimeni. Apropos: avem societate civila?
In lipsa ei apar fenomene de genul astora de mai sus.
Scris 06 March 2011 - 08:17 PM
ToDieFor, la Mar 6 2011, 03:19 PM, a spus:
Asta e un fel de lupta din gura. Ca faptic, daca e sa vorbim nu se agita nimeni. Apropos: avem societate civila?
In lipsa ei apar fenomene de genul astora de mai sus. 
CUVÂNTUL E O ARMĂ CU CARE NE PUTEM APĂRA
Suntem agresaţi prin:
- distrugerea sentimentelor noastre naţionale;
- terfelirea a tot ce e românesc;
- bagatelizarea ideii de Patrie;
- discreditarea instituţiilor care ne asigură apărarea:
- impunerea unor practici sexuale contra naturii.
Cuvântul e o armă cu care ne putem apăra.
De ce să renunţăm la el?
Two, la Mar 6 2011, 04:59 AM, a spus:
Taci ma, nu vezi ca vrea sa reinvie in sufletele tinerilor, spiritul UTC-ist!
Sa nu stam, sa luptam, sa muncim din greu, pe ogoare, in fabrici si uzine.
Sa nu stam, sa luptam, sa muncim din greu, pe ogoare, in fabrici si uzine.
ROMÂN ŞI PATRIOT
Să fii român şi patriot înseamnă după unii să fii în cel mai rău caz fascist sau comunist şi în cel mai bun caz tâmpit congenital rupt de realităţi, una neexcluzând-o pe cealaltă.
Minţi „luminate” de la noi cred că România ar fi pe ducă şi că n-ar avea decât ce merită. Ţară depăşită, necivilizată şi flecară unde poporul are tupeul să spună Nu când „elitele” spun Da.
Mie însă mi-e dragă bătrâna mea ţară. Fiică a unei istorii, care nu e nici pe departe plină de eşecuri şi umilinţe, cum se susţine uneori, ţara noastră va deveni cu certitudine aşa cum o dorim cu toţii: prosperă, civilizată, puternică. „În aste mâini mai curge un sânge de roman...”
Avem multe de primit de la omenire, dar avem şi multe de oferit. Ce? Descoperiri ştiinţifice, invenţii, opere de artă, sarmale, mici, autoironia, hazul de necaz şi o mie de alte lucruri pe care nici măcar nu le bănuim.
Mhail Gh. Bujor
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
concediu medical
Ma intereseaza cine plateste concediul medical?angajatorul s-au cass |
hajny | 4 | 4.973 |
|
Inimioara Maggi – un fenomen social | cjsonix | 75 | 18.246 |
|