Malkia, la 27 March 2011 - 10:39 PM, a spus:
O viata ti se pare mult? Imi dai voie sa cred ca habar n-ai despre ce vorbesti? Stii cati oameni bolnavi de boli incurabile, pe moarte, ar da orice sa mai prinda o zi in plus? Stii ce mult iubesti lumina cand stii ca n-ai s-o mai vezi? Viata e nedreapta... cei care vor sa traiasca cu toata fiinta lor, mor. Altii se plictisesc si vor sa moara...
Mi se rupe de cei bolnavi. Eu sunt sanatos, dar daca sunt nefericit, la ce bun?
De curiozitate, cati ani ai?
Am peste 20.
Am trecut recent printr-o trauma majora, dar nu m-am gandit nici macar o clipa sa ma sinucid.
Tu esti tu, eu sunt eu...
Te-as crede ca e asa daca mi-ai spune unde ajungi. Scapi de suferinta si dai de... ? Poate nu mai e nimic "dincolo". Ce preferi, sa suferi sau sa nu mai fii nimic?
Toti pierim mai devreme sau mai tarziu. De ce nu mai devreme? Chiar... De ce nu?
Am pierdut recent pe una dintre persoanele pe care le-am iubit cel mai mult in viata asta. S-a chinuit ingrozitor, si eu cu ea, langa ea, neputincioasa, fara sa o pot ajuta cu ceva. Crede-ma ca nu e chin mai sfasietor pe lumea asta. Stiu ce inseamna Moartea, are miros intepator de sange negru care curge in nestire... Moartea in sine nu are nimic glorios - e o mizerie, ceva prin care daca ai noroc treci cat mai repede si eventual inconstient...
Si eu am pierdut persoana pe care o iubeam cel mai mult si care m-a crescut. Sa nu cumva sa-ti treaca prin cap sa te crezi speciala.
Du-te in spitale, in azile de batrani, petrece timp cu cineva care e pe moarte... Ai rabdare si stai pana la sfarsit, si intoarce-te aici si zi daca iti mai doresti sa mori...
Sau mai bine ma duc direct la cimir, nu? Mie moartea-mi miroase a zambile.
Tu insuti/insati. Daca nu gasesti ceea ce ai nevoie in tine insuti, nu gasesti nicaieri. Totul e o iluzie, nu ai unde sa fugi de tine. Pune-te in armonie cu tine, dedica-ti timp sa te cunosti, sa incerci lucruri noi, sa cunosti alti oameni, alte locuri... Viata ta e numai pentru tine si tu decizi cum ti-o petreci. Poti sa iti plangi de mila sau poti sa faci ceva. Tu alegi.
Nu imi place nimic, nu ma atrage nimic. O vreau doar pe Ea... Si in jurul Ei se invarte lumea mea.
Cat despre antidepresive, scuza-ma dar mi se pare un moft. Sunt si ele o iluzie. Daca TU nu iti poti face singur/a ordine in cap, niciun psiholog si niciun antidepresiv nu o sa-ti faca.
Si ce propui? Sa nu le mai iau? Macar in efectul "placebo" sa imi pun speranta, daca nu in altceva.
Dragul meu (draga mea)... nu traiesti ca sa iubesti neaparat. Traiesti ca sa CUNOSTI toate lucrurile frumoase pe care ti le poate oferi aceasta lume. De la un zambet, o cafea, o carte buna, pana la un apus de soare vazut de pe varful unui munte. Habar n-ai ce mult inseamna, daca ai sti nu ai mai scrie asemenea aberatii.
Daca ti-am zis ca nu ma atrage nimic... Singuru' lucru pe care pot sa-l fac e sa stau in pat si sa-mi plang de mila. Sunt aproape ca un om paralizat. Ma mai misc doar pana la calculator...
Scuza-ma daca te-am luat mai dur, dar crede-ma ca altii isi doresc mult de tot sa traiasca si nisipul din clepsidra lor se termina... Ea si-ar fi dorit mult sa mai traiasca... si i-a fost atat de teama de moarte... mi-a sfasiat sufletul... Bucura-te de viata pe care o ai, e cel mai frumos cadou ever.
Nu trebuia sa te scuzi. M-am bucurat ca m-ai bagat in seama si sper sa o mai faci.