sau Inregistrare

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Sinuciderea Va ganditi sa va puneti capat zilelor? Evaluare topic: - - - - -

Poll: Va ganditi sa va puneti capat zilelor? (50 membri au votat)

Va ganditi sa va sinucideti?

1. Da (20 voturi [39.22%])

Procentaj din vot: 39.22%

2. Nu (31 voturi [60.78%])

Procentaj din vot: 60.78%

Voteaza

#131 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 30 May 2011 - 08:16 PM

Vezi postareaTaquito, la 30 May 2011 - 08:10 PM, a spus:

daca esti un om rational, cu o logica bunicică, mi se pare imposibil sa nu te gandesti la sinucidere in vremurile de azi. lumea a ajuns un loc mizerabil. toti traiesc pt bani.

Lumea nu a ajuns nimic. Lumea a fost mereu asa. Pur si simplu asta ne este ADN-ul. Dimpotriva, de-a lungul timpului lucrurile s-au imbunatatit putin cate putin. Ceea ce avem nou in ziua de azi sunt lucrurile bune. Lucrurile rele au fost mereu asa.
0

#132 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 31 May 2011 - 11:16 PM

Nu va mai jucati cu un astfel de topic. Stiu ceea ce voi nu stiti, sau f multi nu stiu.
Si nu se poate spune in spatiul public.
1

#133 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 07 June 2011 - 10:30 PM

Am "flirtat" cu sinuciderea prima oara la 13 ani, am aflat ca tatal meu, pe care-l urcasem pe un piedestal, o insela pe mama. Initial am stiut ca trebuie sa fiu puternica, pentru ca mama a avut o cadere si nu se mai putea opri din plans. Am mangaiat-o, ne-am imbratisat, i-am sters lacrimile, desi...era ca un izvor nesecat. Nu puteam sa plang, trebuia sa fiu tare. In plus, taticul meu ramanea taticul meu iubit, inca suit pe piedestal si nu doream sa il cobor. Prin urmare, nu puteam accepta ideea ca tata CHIAR o inseala pe mama si ma gandeam ca este o neintelegere pe undeva. Era 31 mai, iar tata a primit un telefon de la un domn foarte suparat care i-a impus sa ii lase nevasta in pace si evident ca a inceput sa-i dea inainte si cu amenintarile. Ca sa nu o mai lungesc mult...in noaptea aceea am lasat-o pe mama sa adoarma (si a adormit intr-un tarziu), m-am desprins de langa ea si m-am dus in baie. Acolo plang cand sunt acasa, nu vreau sa fiu vazuta. Prefer sa plang in baie sau cu capul in perna, cu fata in jos...
Stand in baie, mi-a venit o idee. Si am pus-o in practica. Mai exact, am vrut sa mor prin inec, in cada. Ce e drept este ca...stand asa,scufundata complet in cada, mi-am amintit ca cineva are nevoie de mine si ca poate "misiunea" mea este aceea de a o ajuta pe mama sa depaseasca momentul si pe alti nefericiti, de-a lungul vietii mele. A doua zi trebuia sa ies cu clasa la cofetarie, era 1 iunie si mergeam impreuna cu diriginta sa sarbatorim...Ziua Copilului.
Am inghitit din pastilele mamei ca sa pot face fata evenimentului. Eram atat de numb iar colegii mei erau atat de fericiti...o zi insorita, o zi perfecta pentru a te plimba si a manca inghetata.
Acum stau si ma intreb: oare vreun parinte, cand inseala, se gandeste la faptul ca progenitura isi poate lua viata, in cazul in care afla de isprava-i mareata? Realizeaza situatia tragica pe care o poate crea au ba? Se gandeste numai la binele propriu, la faptul ca trebuie sa-si satisfaca apetitul sexual exacerbat, fara a tine seama ca poate ucide un suflet sau mai multe???
Pe la 15-16 ani insa am inteles singura ca parintii mei mai bine divortau decat sa stea impreuna, "pentru mine", cica. Decat sa fi auzit cum se porcaiau non stop si cate si mai cate am mai indurat din partea lor, mai bine divortau iar eu as fi preferat sa ma duc cand la unul, cand la altul.
Nu il urasc pe tata pentru faptul ca si actualmente are relatii cu diferite femei, nu l-am urat nici la momentul cand am vrut sa imi iau viata. Il inteleg, mariajul alor mei este un fiasco, ma pot pune in situatia lui, suntem oameni. Nu m-ar fi deranjat sa isi fi gasit si mama pe cineva.
3

#134 Utilizator offline   Taquito 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 14-September 08

Scris 08 June 2011 - 06:21 AM

Vezi postareaXylia, la 07 June 2011 - 10:30 PM, a spus:

oare vreun parinte, cand inseala, se gandeste...

instinctul sexual este mai puternic decât raţiunea, logica... nu mai gandesti, nu mai esti lucid... (majoritatea oamenilor nu inteleg asta. daca ar intelege, nu s-ar mai ajunge la atâtea scandaluri)

tocmai d-asta violatorii nu pot fi acuzati... oamenii il acuza pe violator de parca el ar fi vrut constient sa faca acel viol.. dar de fapt el nu este vinovat, ci o parte din subconstientul lui a facut violul.. aici trebuie definit si ce inseamna "eu" sau "tu". daca fac ceva(considerat) rău, care parte din mine(eu) e vinovată ?

Aceasta postare a fost editata de Taquito: 08 June 2011 - 06:26 AM

0

#135 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 08 June 2011 - 09:47 AM

Nu. E doar diferenta de nuanta, o crima cu premeditare sau o crima fara premeditare, tot crima ramane. Iar societatea o sanctioneaza, corespunzator bineinteles. Omul este dator sa respecte legile si normele sociale, iar fata de sot/sotie, principiile pe care le considera de cuviinta. Altfel isi asuma consecintele faptelor sale asupra celorlalti. Inconstienta nu este o scuza, decat daca ne referim la spitalul de boli nervoase.
0

#136 Utilizator offline   Taquito 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 14-September 08

Scris 17 June 2011 - 10:31 PM

CNA a interzis stirile despre sinucideri la TV http://www.ziare.com...nerilor-1100232

mai multe posturi(pro tv, b1) au primit amenda ca au dat stiri cu sinucideri

asta e cenzură... dupa ideea asta ar trebui interzise toate stirile cu batai, accidente si sa se dea numai stiri cu oameni fericiti, impliniti..
2

#137 Utilizator offline   Lucast 

• crowded and cold
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 13-November 09

Scris 18 June 2011 - 09:58 AM

Vezi postareaXylocaine, la 07 June 2011 - 10:30 PM, a spus:

Nu il urasc pe tata pentru faptul ca si actualmente are relatii cu diferite femei, nu l-am urat nici la momentul cand am vrut sa imi iau viata. Il inteleg, mariajul alor mei este un fiasco, ma pot pune in situatia lui, suntem oameni. Nu m-ar fi deranjat sa isi fi gasit si mama pe cineva.

Consider cinstit sa nu judecam. Tatal meu a plecat atunci cand aveam 3 ani deoarece a fost indragostit de-a binelea de alta femeie. Cu timpul, am realizat ca si mama era o fiinta dificila, plasand adevarul undeva la mijloc, nicidecum la extreme. Am fost neutra in conflictul lor atat cat am putut. Custodia mea a fost indelung contestata, la o infatisare de divort unul ma tragea de-o mana, celalalt de ailalta. Asta nu m-a impiedicat sa-mi traiesc viata asa cum am dorit, doar m-a influentat. :)
On: gandul sinuciderii ii acapareaza pe cei slabi,vulnerabili, detectandu-i asemeni unui rechin care miroase sangele in apa de la km distanta.
1

#138 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 18 June 2011 - 12:18 PM

Nu cred ca trebuie sa fii vulnerabil ca sa te sinucizi. Poti sa te uiti in jur si sa vezi ca nu rezonezi cu meschinariile din jurul tau si sa iti dai seama ca daca vei continua sa traiesti printre ei te vei murdarari si vei ajunge asemeni lor. Motivul asta e de ajuns.
1

#139 Utilizator offline   Hm_msrbls 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-October 10

Scris 20 June 2011 - 11:40 AM

Partea amuzanta este ca sunt atat de multi care traiesc in astfel de mizerie incat o iau drept buna. Nu e de mirare ca devin agresivi cand apare cate unul care isi exprima dezgustul fata de asa ceva. Probabil ca se simt atacati de atitudinea acestuia. Si nici asta nu cred ca e. In mod obisnuit, un atac are loc atunci cand se doreste acapararea bunului cuiva. Iar persoana respectiva, dezgustata fiind de "bunurile" existente ma mir cum de ar dori sa si le insuseasca. Cred ca mai degraba se simt "marginalizati" de cate minoritate si ceea ce se intampla de fapt este de fapt o reactie involuntara la acea atitudine. Simturile iau locul ratiunii si astfel ies pe gura (sau de sub unghii) o suma de cuvinte de dispret. Ceea ce mi se pare normal pana la un punct. E dreptul lor sa isi apere "onoarea strasnici luptatori".

Insa ceea ce nu mi se pare corect este faptul ca in timp ce omul acela este dezgustat de mizerii, pe cand reactionarii isi exprima dezgustul fata de insasi acea persoana (pt ca spune ceea ce spune). Dar cui pasa de corectitudinea unui lucru facut intr-o lupta ? Important e sa dai in cap ca sa poti ramane in viata. "Cel mai puternic castiga, nu ?" Asta e fraza cheie dupa care se pitula asemenea specimene de luptatori. Am fost cumva prea aspru spunand ca se pitula ? Probabil ca da. Luati si voi ca exemplu doi mari boxeri care se bat in ring la o ora de varf, in care meciul este difuzat de toate posturile tv. Cel mai tare dintre ei castiga, nu ? Corect. Toata lumea vede asta. Hai sa ne mutam acum intr-un mediu mai modest: imaginati-va acum o lupta intre 2 cocosi. Din nou, cel mai puternic castiga. Daca ai mai pariat si pe castigator, te vei bucura atat de valabilitatea acestei reguli, cat si de profitul pe care l-ai scos.

Ideea a ceea ce vreau sa subliniez este simpla, insa ma gandesc ca mai degraba ar fi trebuit sa dau ca exemplu bancul cu biologul si cu puricele. Ceea ce nu observa nimeni, din motive evidente si des folosite in arta cinematografica si iluzionism, este ca regula se aplica numai in cazul existentei custii. Pentru ca sa existe lupta, luptatorii, invingatorii si invinsii trebuie sa existe... cusca materiala sau spirituala. Nu ma astept ca acesti luptatori preocupati de strategii si actiune sa priceapa ceea ce spun, tot la fel cum nu ma astept ca o broasca de fantana sa priceapa ce e aia mare sau ocean. Nici nu ii condamn.

Si totusi... ideea de broscuta luptatoare e una cat se poate de draguta. :P
1

#140 Utilizator offline   White_flag 

• Indragostitul
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-November 10

Scris 04 March 2012 - 08:10 PM

Vezi postareaMalkia, la 27 March 2011 - 10:39 PM, a spus:

O viata ti se pare mult? Imi dai voie sa cred ca habar n-ai despre ce vorbesti? Stii cati oameni bolnavi de boli incurabile, pe moarte, ar da orice sa mai prinda o zi in plus? Stii ce mult iubesti lumina cand stii ca n-ai s-o mai vezi? Viata e nedreapta... cei care vor sa traiasca cu toata fiinta lor, mor. Altii se plictisesc si vor sa moara...

Mi se rupe de cei bolnavi. Eu sunt sanatos, dar daca sunt nefericit, la ce bun?

De curiozitate, cati ani ai?

Am peste 20. :)

Am trecut recent printr-o trauma majora, dar nu m-am gandit nici macar o clipa sa ma sinucid.

Tu esti tu, eu sunt eu...

Te-as crede ca e asa daca mi-ai spune unde ajungi. Scapi de suferinta si dai de... ? Poate nu mai e nimic "dincolo". Ce preferi, sa suferi sau sa nu mai fii nimic?

Toti pierim mai devreme sau mai tarziu. De ce nu mai devreme? Chiar... De ce nu?

Am pierdut recent pe una dintre persoanele pe care le-am iubit cel mai mult in viata asta. S-a chinuit ingrozitor, si eu cu ea, langa ea, neputincioasa, fara sa o pot ajuta cu ceva. Crede-ma ca nu e chin mai sfasietor pe lumea asta. Stiu ce inseamna Moartea, are miros intepator de sange negru care curge in nestire... Moartea in sine nu are nimic glorios - e o mizerie, ceva prin care daca ai noroc treci cat mai repede si eventual inconstient...

Si eu am pierdut persoana pe care o iubeam cel mai mult si care m-a crescut. Sa nu cumva sa-ti treaca prin cap sa te crezi speciala.

Du-te in spitale, in azile de batrani, petrece timp cu cineva care e pe moarte... Ai rabdare si stai pana la sfarsit, si intoarce-te aici si zi daca iti mai doresti sa mori...

Sau mai bine ma duc direct la cimir, nu? Mie moartea-mi miroase a zambile.

Tu insuti/insati. Daca nu gasesti ceea ce ai nevoie in tine insuti, nu gasesti nicaieri. Totul e o iluzie, nu ai unde sa fugi de tine. Pune-te in armonie cu tine, dedica-ti timp sa te cunosti, sa incerci lucruri noi, sa cunosti alti oameni, alte locuri... Viata ta e numai pentru tine si tu decizi cum ti-o petreci. Poti sa iti plangi de mila sau poti sa faci ceva. Tu alegi.

Nu imi place nimic, nu ma atrage nimic. O vreau doar pe Ea... Si in jurul Ei se invarte lumea mea.

Cat despre antidepresive, scuza-ma dar mi se pare un moft. Sunt si ele o iluzie. Daca TU nu iti poti face singur/a ordine in cap, niciun psiholog si niciun antidepresiv nu o sa-ti faca.

Si ce propui? Sa nu le mai iau? Macar in efectul "placebo" sa imi pun speranta, daca nu in altceva.

Dragul meu (draga mea)... nu traiesti ca sa iubesti neaparat. Traiesti ca sa CUNOSTI toate lucrurile frumoase pe care ti le poate oferi aceasta lume. De la un zambet, o cafea, o carte buna, pana la un apus de soare vazut de pe varful unui munte. Habar n-ai ce mult inseamna, daca ai sti nu ai mai scrie asemenea aberatii.

Daca ti-am zis ca nu ma atrage nimic... Singuru' lucru pe care pot sa-l fac e sa stau in pat si sa-mi plang de mila. Sunt aproape ca un om paralizat. Ma mai misc doar pana la calculator...

Scuza-ma daca te-am luat mai dur, dar crede-ma ca altii isi doresc mult de tot sa traiasca si nisipul din clepsidra lor se termina... Ea si-ar fi dorit mult sa mai traiasca... si i-a fost atat de teama de moarte... mi-a sfasiat sufletul... Bucura-te de viata pe care o ai, e cel mai frumos cadou ever.

Nu trebuia sa te scuzi. M-am bucurat ca m-ai bagat in seama si sper sa o mai faci. :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou