sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Placa sunet defecta Diagnosticare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Alin_PC 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-March 11

Scris 02 March 2011 - 08:50 PM

Am un laptop Acer Aspire 5741G - 433G50Mnk , de la magazinul DOMO , de cateva saptamani.Are o configuratie buna zic eu si ma ajuta in tot ce fac.Zilele trecute ma uitam la un film pe TV,avand laptopul legat la TV si la boxe 5.1
In timpul filmului , am facut prostia sa ma ridic si sa dau peste cablurile boxelor care au iesit din laptop spargadu-mi mufa de iesire audio de la laptop. Am zis , asta e ... am bagato la loc (se legana un pic din cauza ca s-a spart) , am dat drumu la film si se auzeau decat cateva boxe , nu toate , mi s-a parut ciudat si le-am scos. Am observat dupa ca nici BOXELE LAPTOPULUI NU se mai auzeau si de atunci nu mai au mers.
Am urmat urmatorii pasi:
1. L-am dus la garantie si mi-au zis ca cei de acolo nu pot sa mi-l faca pe garantie ca mufa aia sparta si ca trebuie sa-mi schimbe placa de baza care costa 550$ , am zis NU mersi :mellow: avand in vedere cat am dat pe laptop cu cateva sapt in urma ...
2. Am citit pe undeva ca mufa aceea poate fi schimbata de urmatorii : http://www.reparaciosii.ro/index.php/service-laptop/service-laptop-inlocuire-mufe-laptop.html

Acum intrebarea mea este :
Ce legatura pot avea boxele laptopului cu asta?Ce as putea face sa le pot face din nou sa mearga? Curios e ca atunci cand bag casti in mufa sparta se aude ba una , ba cealalta casca , depinde cum misti de ea si cum ating ele acolo. Deci asta ar insemna ca placa de sunet inca mai merge! Ar putea sa se fi intrerupt legatura intre boxe si placa de sunet?
0

#2 Utilizator offline   Troscbambum 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-July 10

Scris 03 March 2011 - 05:05 AM

Vezi postareaAlin_PC, la Mar 2 2011, 08:50 PM, a spus:

Acum intrebarea mea este :
Ce legatura pot avea boxele laptopului cu asta?Ce as putea face sa le pot face din nou sa mearga? Curios e ca atunci cand bag casti in mufa sparta se aude ba una , ba cealalta casca ,

iesirea audio e de la pre-amplificator si e semn bun daca se mai aude ceva
problema cu mufa e din trozneala,ceva mecanic a provocat o atingere inauntrul ei
desfa laptopul si deconecteaza mufa, asta va da probabil drumul la difuzoare
nu-l mai tine asa, risti sa pierzi cu totul partea audio
0

#3 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 03 March 2011 - 09:15 AM

Conectorul audio are un sistem mecanic prin care, in momentul in care bagi un jack de cuplare la casti/boxe sa decupleze calea catre boxele proprii ale laptopului. In urma spargerii mufei, lamelele respective s-au deformat si acum stau decuplate si in lipsa jack-ului, nu doar in prezenta lui. Inlocuirea mufei rezolva instant problema, daca gasesti niste baieti priceputi si cu piesele potrivite. Bafta!
0

#4 Utilizator offline   Alin_PC 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-March 11

Scris 03 March 2011 - 11:36 AM

Vezi postareaPaul Brahtl, la Mar 3 2011, 09:15 AM, a spus:

Conectorul audio are un sistem mecanic prin care, in momentul in care bagi un jack de cuplare la casti/boxe sa decupleze calea catre boxele proprii ale laptopului. In urma spargerii mufei, lamelele respective s-au deformat si acum stau decuplate si in lipsa jack-ului, nu doar in prezenta lui. Inlocuirea mufei rezolva instant problema, daca gasesti niste baieti priceputi si cu piesele potrivite. Bafta!

Multumesc pentru ajutor! O sa ma duc la cei de pe site-ul postat de mine , deoarece cei de la garantie SCOP COMPUTERS (fiind primii pe piata) nu puteau sa-mi schimbe mufa , deoarece nu intra in garantie,lucru ciudat , o mufa aveau pe acolo si ei dar na,nu stiu ce se intampla de fapt la ei acolo.Sper sa o pot rezolva cu mufa ! Ma gandisem si eu la asta...dar ma gandeam ca nu prea ma pricep foarte bine la asta. Multumesc amandurora pentru raspunsuri!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi laptop
resetare bios
Jimmycluj  2 1.429
Replici noi Jocuri pe calc baiusergiu  0 1.508