Ana1996, la Mar 1 2011, 06:47 PM, a spus:
Diavolul a fost mai intai un inger ca toti ceilalti,cu aceeasi perfectiune,cu aceleasi trasaturi,cu aceleasi
puteri.
Totusi,Dumnezeu a dat fiecaruia dreptul la liberul arbitru.Asadar,ingerii nu erau obligati sa ii slujeasca lui Iehova,ci aveau posibilitatea de a alege.Din cauza invidiei,unul dintre ingeri s-a razvratit,alegand sa i se impotriveasca Dumnezeului celui Atotputernic,dorindu-si sa ii ocupe pozitia.
Astfela inceput raul.Intr-adevar,Dumnezeu ingaduie rautatea
deocamdata,deoarece "conducatorul acestei lumi"[Ioan 12:31]este Satan.(despre care se spune,in acelasi verset,ca "va fi aruncat afara".)Asta nu inseamna totusi ca este mai puternic decat Dumnezeu.Acesta spune despre diavol:"El nu are nicio putere asupra mea"[Ioan 14:30].
Fara niciun dubiu,Dumnezeu este cel mai puternic si singurul caruia ii datoram viata!
Ca raspuns la aceste intrebari,nu pot decat sa va recomand sa urmati acest link si sa cititi explicatiile care va pot lamuri dubiile.
http://www.watchtowe.../article_03.htm
Remarcati,va rog,ca explicatiile se bazeaza numai pe citate biblice.
Totusi,daca sunteti atat de sceptic in privinta doctrinelor Martorilor(eu asta am inteles din ceea ce ati scris dvs.),de ce incheiati postul prin "Toata cinstea martorilor"?Intr-adevar,sunt perfect de acord cu dvs.,dar...
O seara reusita!

Daca stiai sa scunzi ascunzi lincul acela faceai mai bine.
Si iata de ce/
Daca Isus a fost prima creiatura a lui Dumnezeu indiferent cind a fost creiat .este doar o creiatura,fie numit inger seraf o Kerab.
Dumnezeu nu a creiat si nu creiaza dumnezei,afara doar ca creiaza tot felul de fiinte cu insusiri minunate.
Ingerii insa sint fiinte cu mult inferoare oamenilor.Ma refer la calitatea omului la creiere.
Sint pe post de robot.
As avea o intrebare.
De unde ideea ca Satan a fost la inceput inger de lumina si sa razvratit impotriva lui Dumnezeu ,vrind sa i uzurpe pozitia?
O gasesc la toti adventistii si la toti martorii.Dar unde este baza ideologica?
Sa nu mi spui de Ezechiel 28;13 cu imparatul Tirului ca te faci de ris.Si nici de Isaia,ca este la fel.
Nu stiu daca erai pe lume cind eu citeam revistele Turnul de veghere.Si alte brosuri.Prin casa mea au trecut personalitati mari ale martorilor ,dar toti sau intors cu promisiunea ca i mi vor aduce raspuns de la societatea(filiala) din Elvetia.
Le ai vazut?Nici eu pina astazi.
Pina prin anii 1974 martorii credeau ca anul 1 al erei corespunde exact cu anul nasterii lui Isus.
Nu vreau sa ma laud dar prin interventia mea la vr-o 2 ani a aparut o revista cu rectificarea ;Calendarul actual are o eroare de calcul de aprox 5-7 ani.etc .Am avut si alte interventii dar raspuns nu mi sa dat.Am fost invitat sa primesc functii inalte in cadrul organizatiei.As putea sa ti dau nume celebre.dar nu pot sa stric reputatia prietenilor mei.
Trei din ei au murit,pacat ca doi din ei au murit in floarea virstei.
I si plecau capul in fata mea desi nu le am cerut o niciodata.
Se mirau doar ,ca nu au macar un om de talia mea in organizatie.
De Negresti Oas ai auzit?
Dar de Cugir jud Alba?
Daca vrei sa discutam adevaruri biblice vestite de Martori,atunci sa stii ca ti ai gasit un adversar serios.
De ce am zis Toata cinstea?
Pentru ca au infiintat un dumnezeu nou ,necunoscut asa cum zicea Pavel.
Ca oameni ,eu ,insa ii cinstesc.