Am divortat pe 14 septembrie 2010,copilul a fost incredintat mie(tatalui).Copilul are varsta de 2 ani.Legea a stabilit ca mama trebuie sa plateasca 150 ron.Acum mama s-a recasatorit si cere custodia copilului.In tot acest timp mama nu s-a interesat de copil si nici nu i-a platit pensia alimentara.As putea face ceva ca sa-mi castig copilul definitiv in cazul in care mama redeschide procesul pentru custodia copilului?
As putea sa o oblig sa-i plateasca pensia alimentara copilului din data divortului?
Pagina 1 din 1
Divort,custodie copil
Scris 26 February 2011 - 01:48 PM
1. pentru pensie alimentară: da
Statul protejează copilul. La sentinţa de divorţ, trebuia să existe şi prevederea legală - cuantumul pensiei alimentare - pentru un copil e - conform legii - de până la 25 % din venitul părintelui. O cerere simplă către tribunal. Se poate cere poprire pe salariul fostei soţii şi banii îţi vor intra direct într-un cont.
2. Copilul e minor. Tutore ,,definitiv" - doar dacă e mama decăzută din drepturile părinteşti. Atenţie. Când copilul va împlini 10 ani, instanţa îl întreabă direct şi el are dreptul să aleagă cu ce părinte va sta. (deci, acest gen de procese se pot redeschide).
p.s. - eu vorbesc din experienţă. Cu siguranţă cei calificaţi de pe aici îţi vor da detaliile mult mai obiectiv.
later: există diferenţă între ,,tutore" şi ,,custode"
Statul protejează copilul. La sentinţa de divorţ, trebuia să existe şi prevederea legală - cuantumul pensiei alimentare - pentru un copil e - conform legii - de până la 25 % din venitul părintelui. O cerere simplă către tribunal. Se poate cere poprire pe salariul fostei soţii şi banii îţi vor intra direct într-un cont.
2. Copilul e minor. Tutore ,,definitiv" - doar dacă e mama decăzută din drepturile părinteşti. Atenţie. Când copilul va împlini 10 ani, instanţa îl întreabă direct şi el are dreptul să aleagă cu ce părinte va sta. (deci, acest gen de procese se pot redeschide).
p.s. - eu vorbesc din experienţă. Cu siguranţă cei calificaţi de pe aici îţi vor da detaliile mult mai obiectiv.
later: există diferenţă între ,,tutore" şi ,,custode"
Aceasta postare a fost editata de Insolit: 26 February 2011 - 01:51 PM
Scris 05 March 2011 - 07:39 PM
Necunoscutull, la Feb 26 2011, 01:19 AM, a spus:
Am divortat pe 14 septembrie 2010,copilul a fost incredintat mie(tatalui).Acum mama s-a recasatorit si cere custodia copilului.
Este dreptul dumneaei sa deschida actiune pentru ”Reincredintare minor”.
Fireste, asta nu inseamna si ca va avea castig de cauza.
In tot acest timp mama nu s-a interesat de copil si nici nu i-a platit pensia alimentara.
As putea sa o oblig sa-i plateasca pensia alimentara copilului din data divortului?
Categoric!
Comform Art. 305 Cod Penal, ii puteti face plangere penala.
”Art. 305. - Abandonul de familie
Săvârsirea de către persoana care are obligatia legală de a întretine, fată de cel îndreptătit la întretinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credintă a obligatiei de întretinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credintă, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilită pe cale judecătorească, se pedepseste, în cazurile prevăzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Actiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părtilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părtile nu s-au împăcat, dar în cursul judecătii inculpatul îsi îndeplineste obligatiile, instanta, în cazul când stabileste vinovătia pronuntă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite conditiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării conditionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârseste din nou infractiunea de abandon de familie. ”
As putea face ceva ca sa-mi castig copilul definitiv in cazul in care mama redeschide procesul pentru custodia copilului?
Puteti cere oricand decaderea acesteia din drepturile parintesti. Dar trebuie sa aveti argumente solide ptr a avea castig de cauza.
Sau... ce inseamna ptr dvs ” sa-mi castig copilul definitiv ”?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
casatorie in alta tara | vasilica76 | 74 | 9.299 |
|
caut un avocat
cineva pe aici ????????????????? |
ASLAN22 | 5 | 2.291 |
|