sau Inregistrare

• 27 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum a ajuns România să aibă 22 milioane de avorturi Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 22 February 2011 - 11:05 AM

Din cand in cand.. prin presa scrisa, mai gasesti si cate un articol interesant.

Citeaza

Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Această statistică înfiorătoare demonstrează politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut România în perioade diferite ale istoriei sale recente.

Specialiştii de la Centrul de Statistică al Ministerului Sănătăţii ne-au spus despre contabilizarea avorturilor din România că operaţiunea a început în 1958. Nu există date mai vechi. An de an se consemna numărul lor - fie că erau la cerere, fie din cauze medicale. Făcute în spitalele sau maternităţile de stat. Anul 1958 are o semnificaţie anume. Pentru că în 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere. Propaganda din anii '50, pentru avort, desfăşurată în România după tipare sovietice, ne-a fost confirmată de profesorul Vasile Gheţău (profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de Cercetări Demografice "Vladimir Trebici", din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române).

E la noi o legendă, nefondată, cum că anul de vârf al avorturilor din România a fost 1990, primul an de după căderea comunismului românesc. Atunci s-au făcut 992.265 de întreruperi de sarcină. Dar recordul este în cu totul altă perioadă, tocmai în plin comunism. Mai precis în 1965, când s-au făcut 1.115.000 de avorturi. Legale. Acela a fost anul cu cele mai multe avorturi din România, din totalul statisticii realizate la noi, între 1958 şi 2008. Fuseseră încă două "vârfuri", mai mici, în 1964 - 1.100.000 de avorturi, şi în 1963 - 1.037.000 de cazuri. Decretul 463 a "produs" 7.521.100 de avorturi, în numai nouă ani, din 1958 până în 1966. Sunt cei mai "prolifici" nouă ani, din acest punct de vedere, ai României!

Sursa!
0

#2 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 22 February 2011 - 11:25 AM

Da stii ce e mai interesant in perioada comunismului,ca multe din avorturi nu erau contabiliyate au rtecute undeva. A fost-din ce mi sa yis mie asa-intersiz avortul. iar nu numai avortul era ceva interzis,nici anticonceptionalele nu se dadeau sau prezervativele. E stiu doar de la mama mea ca ea a avut 3 avorturi..si sunt sute de mii de femei aflate in situatia ei. Deci daca cifrele de care se stie au fost de peste un milion...oare cat au fost in realitate?
0

#3 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 22 February 2011 - 11:30 AM

Exact asta ma intrebam si eu : care e de fapt realitatea? Caci pe langa cele stiute, au fost multe nestiute.
Si daca in aceste conditii exista atatia copii pe drumuri si in orfelinate, care ar fi fost situatia daca nu s-ar fi facut acele avorturi? :)
0

#4 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 22 February 2011 - 11:51 AM

în 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere

iar în 1966 Ceausescu a dat decretul 770, prin care interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcinile, cu anumite excepţii, şi s-au interzis contraceptivele - de atunci s-au făcut avorturile "pe sub mână" de care ştii tu, Angel, şi atunci s-au umplut orfelinatele cu copiii născuţi, dar nedoriţi

după 1966 a fost un boom al natalităţii, care a început să scadă după revoluţie, scădere ajunsă dramatică în ultimii ani
iar peste 15-20 de ani când toţi aceşti aşa-numiţi "decreţei" vor ieşi la pensie şi nu vor fi tineri care să-i susţină, din dramatic va ajunge catastrofal
0

#5 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 22 February 2011 - 12:18 PM

Avortul a ajuns sa fie asimilat scoaterii unei masele .

Oare femeile de ce nu vorbesc deschis despre traumele avortului ?
0

#6 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 22 February 2011 - 12:23 PM

e un topic mai vechi în care se vorbeşte parţial despre asta, dacă te interesează

http://www.roportal....79.html&start=0
0

#7 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 February 2011 - 12:37 PM

Vezi postareaDiela, la Feb 22 2011, 01:23 PM, a spus:

e un topic mai vechi în care se vorbește parțial despre asta, dacă te interesează

http://www.roportal....79.html&start=0

Mi'a fost suficient sa citesc doua pagini si sa constat cat este de DUREROS . Si nu ma refer la partea tehnica .
0

#8 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 22 February 2011 - 12:56 PM

Faza ciudata este ca in perioada comunismului intelegeam avortul excesiv care exista..nu tu antconceptionale sau alte metode de protectie...dar acummmmmmmm? Acum cand prezervativele si anticonceptionale -daca mergi la planing-le primesti gratis de ce exista intr-un nr atat de mare? Da accidente se mai intampla...dar cred ca prea multe sunt. Si cele mai multe avorturi au loc la adolescente,care nu sunt constiente de trauma psihologica pe termen lung si trauma fizica la care este supus corpul.
0

#9 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 22 February 2011 - 02:34 PM

Vezi postareaflori de camp, la Feb 22 2011, 11:30 AM, a spus:

Exact asta ma intrebam si eu : care e de fapt realitatea? Caci pe langa cele stiute, au fost multe nestiute.
Si daca in aceste conditii exista atatia copii pe drumuri si in orfelinate, care ar fi fost situatia daca nu s-ar fi facut acele avorturi? :)

Stii.. parca nici n-as vrea sa ma gandesc care e, de fapt, realitatea.. cred ca m-as ingrozi.

Vezi postareaRavl, la Feb 22 2011, 12:18 PM, a spus:

Avortul a ajuns sa fie asimilat scoaterii unei masele .

Oare femeile de ce nu vorbesc deschis despre traumele avortului ?

Cam asa.. eu stau si ma intreb de ce nu vorbesc mamele deschis cu fetele lor.

Vezi postareaangel_of_life, la Feb 22 2011, 12:56 PM, a spus:

Faza ciudata este ca in perioada comunismului intelegeam avortul excesiv care exista..nu tu antconceptionale sau alte metode de protectie...dar acummmmmmmm? Acum cand prezervativele si anticonceptionale -daca mergi la planing-le primesti gratis de ce exista intr-un nr atat de mare? Da accidente se mai intampla...dar cred ca prea multe sunt. Si cele mai multe avorturi au loc la adolescente,care nu sunt constiente de trauma psihologica pe termen lung si trauma fizica la care este supus corpul.

Pentru ca sexul a fost ridicat la rangul de sport national...
0

#10 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 February 2011 - 02:35 PM

Vezi postareanightwish, la Feb 22 2011, 03:34 PM, a spus:

Cam asa.. eu stau si ma intreb de ce nu vorbesc mamele deschis cu fetele lor.

Pentru ca psihologic nu se simt in stare . Este "pacatul" cu care vor pasi in lumea de dincolo . Si o vor face in tacere .
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 27 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Recompensa in autism * * * * *
In recuperarea copilului cu autism recompensarea este cheia
AndreeaAita  32 2.777
Replici noi "Singur acasa" Darianna  9 2.027
Poll (No New) Chestionar:    Meditatiile
De unde ati gasit meditatorii pentru copii?
mosumic  26 11.671
Hot Topic (New) Micul dejun la copii Mihaela_gemeni  137 13.547
Replici noi Inscrie-te GRATIS in Clubul Copiilor Sanatosi! Ingrijirea_copi  0 814