Am de rezolvat un exercitiu la istorie si nu-i dau nicicum de capat. Spune asa: Explica motivul pt. care art. 80 din Tratatul de pace cu Germania de la Versailles insista asupra independentei Austriei. Articolul 80 spune asa: "Germania recunoaste si va respecta cu strictete independenta Austriei, intre frontierele care se vor fixa printr-un tratat."
Sper sa ma puteti ajuta pana maine si multumesc anticipat!
Pagina 1 din 1
Independenta Austriei dupa Primul Razboi Mondial ma poate ajuta cineva, va rog?
Scris 20 February 2011 - 05:23 PM
Marile puteri invingatoare (si probabil mai ales Franta, care avea granita comuna cu Germania) voiau sa evite o eventuala anexare a Austriei de catre Germania sau o unire intre cele doua, pentru a impiedica Germania sa devina prea puternica si sa redevina o mare putere mondiala.
Aceasta postare a fost editata de florianb: 20 February 2011 - 05:24 PM
Scris 20 February 2011 - 05:45 PM
Am inteles, dar atunci de ce spune "Germania recunoaste si va respecta cu strictete"? De ce ar fi facut asta daca ar fi fost in interesul ei sa se alieze cu Austria/sa si-o anexeze?
Scris 20 February 2011 - 05:51 PM
Music Princess, la Feb 20 2011, 05:45 PM, a spus:
Am inteles, dar atunci de ce spune "Germania recunoaste si va respecta cu strictete"? De ce ar fi facut asta daca ar fi fost in interesul ei sa se alieze cu Austria/sa si-o anexeze?
Pentru ca era o conditie care ii era impusa Germaniei invinse de catre puterile invingatoare, a fost obligata sa o faca.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Teme combinate |
zodiak | 340 | 39.834 |
|
|
XxAnnie | 63 | 9.989 |
|