Examinează-ţi credinţa
Scris 16 February 2011 - 01:52 PM
Cred că bisericile sunt pline de oameni care au un fel de credinţă care nu îi mântuieşte. Iacov o numeşte "credinţă moartă".
Corinteni 13:5 spune: "Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sunteţi în credinţă."
Vrei cu adevărat să fii sigur de credinţa ta? Vrei să fii sigur că e reală? Te întrebi, privindu-te, dacă eşti cu adevărat creştin? Te întrebi dacă ţi-ai însuşit darul pe care îl dă Dumnezeu şi dacă ai crezut cu adevărat?
Ce anume din viaţa ta te ajută să discerni dacă credinţa ta este reală? Care sunt semnele?
Scris 16 February 2011 - 01:56 PM
nightwish, la Feb 16 2011, 01:52 PM, a spus:
Nu imi lipseste nimic. Am tot ce am nevoie sa am ca sa fiu fericit.
Credinta imi da aceasta forta - de a ma bucura de fiecare clipa din viata, ca de prima si ultima clipa-cadou.
Scris 16 February 2011 - 02:03 PM
(am simtit nevoia sa specific acest lucru, nu ma intreba de ce)
Treaba cu "nu imi lipseste nimic" e... foarte relativa. Zic asta.. pentru ca tocmai ce-am fost azvarlita dintr-o astfel de stare. Culmea e.. de fapt, asa se intampla de fiecare data, au existat persoane si situatii care mi-au dat de gandit.. Dar era pe termen foarte scurt.. tocmai pentru ca eu gandeam (adica strict rational) ca imi este bine.
Scris 16 February 2011 - 02:07 PM
nightwish, la Feb 16 2011, 02:03 PM, a spus:
Hm.
Nu imi lipseste nimic = IN ACEST MOMENT nu am mai putin decat este pt binele meu + nu am mai mult decat imi este suficient, tot pentru binele meu.
Care bine deloc relativ, numai cel de Sus il cunoaste..noi uneori putem doar sa intelegem bucati din calea Lui...si sa cautam o cale prin care sa ne putem bucura de tot ce primim. Relativ bun si relativ rau.
Da, ..pare f greu. Dar de fapt..devine mai usoara povara vietii.
Scris 16 February 2011 - 02:08 PM
Eu "cred" in vesnicia universului indiferent de forma lui de existenta ,materie sau energie , in logica si echilibrul legilor care il guverneaza implacabil , in frumusetea lumii inconjuratoare , in binele care exista intro masura mai mare sau mai mica in fiecare fiinta umana .
Nu am nevoie de crestinism si nici de divinitate pentru a crede in ceea ce am spus mai sus. Si DA credinta mea este reala , mult mai reala ca a multor (pseudo)credinciosi religiosi.
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 16 February 2011 - 02:08 PM
Scris 16 February 2011 - 02:10 PM
VEMANS, la Feb 16 2011, 02:08 PM, a spus:
Stii.. nici eu. Dar eu aleg sa cred.
Foarte posibil. Nu am contestat niciodata acest fapt.
Scris 16 February 2011 - 02:12 PM
Exista totusi crestini, care ating starea ta printer altele...printre multe altele..si tot prin credinta lor. Credinta care, chipurile, teoretic difera de a ta.
Scris 16 February 2011 - 02:18 PM
stupid_me, la Feb 16 2011, 02:07 PM, a spus:
Da, stiu asta. Am vrut sa zic ca... sunt momente in care ne incearca o falsa credinta.. nu in Dumnezeu.. ci in perceptia noastra asupra lucrurilor. Intelegi ce zic?
Scris 16 February 2011 - 03:02 PM
Răspund prima dată la a doua întrebare: semnale care se manifestă în viaţa mea, datorită credinţei, sunt vocabularul pe care îl folosesc, şi faptele. Nu toate, dar majoritatea.
Şi răspunzând la prima întrebare, "ce anume din viaţă mă ajută să discern, dacă credinţa mea e reală sau nu ?", răspunsul e: Biblia ! E singura sursă din care eu pot să îl cunosc pe Dumnezeul adevărat.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Preotii sau popii . Ce parere aveti despre ei?
Teme combinate |
Antaliss | 362 | 38.753 |
|
Exista viata dupa moarte?
Spuneti-va parerile aici! |
anna_leoaica95 | 345 | 28.382 |
|
pentru cei ce incearca sa patrunda esenta lucrurilor, iluminarea |
Pippo | 119 | 12.471 |
|
Clerul in involutie
o comparatie intre Epoca Moderna si cea Contemporana |