Ciuperci ciuperci la gratar
Scris 09 February 2006 - 03:37 PM
pai.. iti voi zice ptr. 5 portii!
Ingrediente:
1 (1.5) KG ciuperci/5 g. piper macinat/verdeata,ulei,sare (dupa placul fiecaruia)
Ca sa iasa mai bune si cu un aspect placut ar fi de preferat sa alegi ciupercile cat poti de mari si de marime egala le speli cat poti de bine (sa nu ramana nisip), tai (scoti) piciorusele, le tai marunt (piciorusele) le amesteci cu piperul, uleiul si sarea, verdeata. in "palaria" ciupercilor pui tocatura care ai facut-o din acele picioruse si pui pe gratar (gratarul trebuie incins bine), cand se frig bine le scoti si...!
Pofta buna
Ingrediente:
1 (1.5) KG ciuperci/5 g. piper macinat/verdeata,ulei,sare (dupa placul fiecaruia)
Ca sa iasa mai bune si cu un aspect placut ar fi de preferat sa alegi ciupercile cat poti de mari si de marime egala le speli cat poti de bine (sa nu ramana nisip), tai (scoti) piciorusele, le tai marunt (piciorusele) le amesteci cu piperul, uleiul si sarea, verdeata. in "palaria" ciupercilor pui tocatura care ai facut-o din acele picioruse si pui pe gratar (gratarul trebuie incins bine), cand se frig bine le scoti si...!
Pofta buna
Scris 08 April 2006 - 07:21 PM
eu mai fac ciuperi la cuptor: palariile le spal bine, le frec cu sare si pun unt in ele si le dau la cuptor un sfert de ora ! sunt delicioase !
Scris 09 April 2006 - 10:01 PM
Dar de tocanita de ciuperci cu mamaliguta ce spuneti?
Eu mananc des in perioada asta, comandam de la o firma de catering.
Scris 10 April 2006 - 09:18 PM
si tocanitza e buna
hai la intrecere: urmatoarele ciuperci le recomand cu maioneza si usturoi
hai la intrecere: urmatoarele ciuperci le recomand cu maioneza si usturoi
Scris 11 April 2006 - 12:11 AM
Champignon, proaspete, cu palariute mari. Se scot piciorusele, se despieliteaza palariutele. Se pun intr-un vas de Jena, si se umple cu o feliuta de sunca si un cub de cascaval. Se dau la cuptor pana face cascavalul crusta. Se servesc fierbinti cu smantana fresh deasupra.
Scris 22 April 2006 - 08:01 AM
miana, la Jan 18 2006, 10:00 AM, a spus:
va rog sa-mi dati un sfat Cum se gatesc ciupercile la gratar? 
Ai mancat si ciuperci culese din padure ? Eu culegeam ciuperci in copilarie in Ardeal.
Era un soi de ciuperca mai albastruie pe palaria destul de larga, avea un gust deosebit.
Nu-i mai stiu numele dar umpleam locul picioruselor cu o lingurita de branza de burduf
si puneam pe gratar sau in cuptor.
Nu se dadea jos pielita doar le spalam bine ca le gaseam pe sub frunze sub pomi.
Il mancam cu pireu de cartofi si o salata mixta din frunze verzi de salate timpurii.
Era sarbatoare, ca doar in prima parte al verii se gasesc acesti ciuperci.
flori de camp, la Apr 9 2006, 01:01 PM, a spus:
Dar de tocanita de ciuperci cu mamaliguta ce spuneti?
Eu mananc des in perioada asta, comandam de la o firma de catering. 
Ca sint fenomenale !!! ca si omleta cu ciuperci sau chiar si sarmalele umplute cu ciuperci in loc de carne sint delicioase. Mie-mi plac foarte mult, mai fac si un sauce de ciuperci cu smantina si patrunjel verde pentru pui sau curcan umplut dar in general orice carne la tava este ridicata la inaltime cu niste ciuperci !
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
"The Naked Chef" | ALX | 8 | 9.611 |
|
Bucatarie pescareasca | cryss68 | 0 | 2.006 |
|
Mere
Fructele mele preferate |
Anonymus Kline | 68 | 30.941 |