Desprinderea de gandirea celorlati
Scris 26 January 2011 - 01:55 PM
Am putea spune ca adolescenta e perioada propice pentru conturarea unei personalitati independente, prin rebeliunea si teribilismul care duc la o delimitare de parinti. Dar adolescenta e si perioada exceselor, a fanatismului, a modelor superficiale adoptate fara filtrare.
A adopta inversul gandirii parentale sau a celor din mediu nu e o dovada de gandire independenta, ci de servitute mascata.
Unii insa nu strabat niciodata pana la capat acest proces, raman sa gandeasca prin "gandirea parintilor" sau cea a celor din jur. E mai comod? E mai putin mancator de RAM?
Voi v-ati constientizat subrutinele primite "de-a gata" de la persoanele formatoare in copilarie si pubertate?
Ganditi autonom, v-ati identificat cliseele de gandire, cognitiile, convingerile rationale sau irationale, valorile, scalele de evaluare a noilor informatii?
Scris 26 January 2011 - 11:23 PM
Aceasta postare a fost editata de Athmy: 26 January 2011 - 11:24 PM
Scris 26 January 2011 - 11:29 PM
Athmy, la Jan 26 2011, 11:23 PM, a spus:
Si de ce nu intindea el(sau si el!) rufele?
Scris 26 January 2011 - 11:37 PM
Athmy, la Jan 26 2011, 11:23 PM, a spus:
Nu stiu de ce , dar mie imi face impresia ca tatal era de fapt mama care a observat chestia asta .
Eu traiesc pe banii mei de la 18 ani , 9 luni si ceva zile , si pentru ca am cunoscut si cunosc persoane din medii diferite , mi-am dezvoltat propria personalitate , absolut necesara ca sa nu ma fure viata .
Scris 27 January 2011 - 02:30 AM
Scris 27 January 2011 - 06:19 AM
Scris 27 January 2011 - 08:01 AM
Nu toti isi pun problema asta serios, dar personalitatea fiecaruia isi spune cuvintul.
Chiar daca ti se spun/impun multe conceptii, alegi ceea ce ti se potriveste si dai la o parte ce nu corespunde firii tale si modului tau de a vedea viata.
Datul asta la o parte are si el un risc, pt ca ramine un gol pe care s-ar putea sa nu stii sa-l umpli .
Si atunci tot la experientele altora si ale tale te raportezi.
Nu cred ca e gresit sa invatam si din ce vedem in jur, nu doar din propriile experiente/greseli, pt ca nu avem timp in viata sa le facem pe toate. Am gresi prea mult, unele sunt iremediabile.
Scris 27 January 2011 - 11:06 PM
Ținta trebuie să fie normalitatea, și nu ciudațeniile și "originalitatea".
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
topic combinat |
anaraluca | 921 | 44.615 |
|
Cum recunoastem un sociopat?
|
Dzidzean | 318 | 11.315 |
|