frumos. si de eliade ce anume ai citit?
Carti din care poti invata ce e viata si cum sunt oamenii
Scris 01 November 2011 - 07:43 PM
Ernest Hemingway. Autor nemaipomenit. Toate lucrarile lui merita citite.
Scris 04 November 2011 - 04:34 PM
Aici pomenesc primele care-mi vin in minte:
Camil Petrescu - Patul lui Procust, Joachim Wittstock - Omul cu maciuca si muza adormita, Eginald Schlattner - Cocosul decapitat, Radu Vancu - Monstrul fericit, Kurt Vonnegut Jr. - Mama noapte, John Fowles - Daniel Martin, Petru Dumitriu - Cronica de familie si Extremul Occident, Amos Oz - Cutia neagra, Philip Roth - Complexul lui Portnoy, Paul Goma - Bonifacia si Sabina, W. Somerset Maugham - La vila de pe colina si Portretul unui gentleman.
Camil Petrescu - Patul lui Procust, Joachim Wittstock - Omul cu maciuca si muza adormita, Eginald Schlattner - Cocosul decapitat, Radu Vancu - Monstrul fericit, Kurt Vonnegut Jr. - Mama noapte, John Fowles - Daniel Martin, Petru Dumitriu - Cronica de familie si Extremul Occident, Amos Oz - Cutia neagra, Philip Roth - Complexul lui Portnoy, Paul Goma - Bonifacia si Sabina, W. Somerset Maugham - La vila de pe colina si Portretul unui gentleman.
Scris 27 November 2011 - 10:01 PM
Iata cateva carti care mi se par foarte interesante: Constantin Noica- Rugati-va pt fratele Alexandru, Thomas Mann- Moartea la Venetia, W. Somerset Maugham- Luna si doi bai jumate, Andre Gide- Fructele pamantului, Malraux- Conditia umana, Marin Preda- Delirul... M-au fascinat!
Consider ca din fiecare carte citita inveti ceva despre viata, oameni... pt ca fiecare autor este marcat, intr-un fel sau altul, de perioada in care traieste si scrie; cartile reflecta atat gandurile scriitorului, ideile acestuia, cat si societatea in care-si duce existenta.
Consider ca din fiecare carte citita inveti ceva despre viata, oameni... pt ca fiecare autor este marcat, intr-un fel sau altul, de perioada in care traieste si scrie; cartile reflecta atat gandurile scriitorului, ideile acestuia, cat si societatea in care-si duce existenta.
Scris 28 November 2011 - 01:51 AM
Guy de Maupassant - Bel Ami
Material de invatat despre cum au fost si sint oamenii si azi, atit femei cat si barbati!!!
Material de invatat despre cum au fost si sint oamenii si azi, atit femei cat si barbati!!!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Carti de varsta mea
ce as putea sa-mi iau? |
satanika | 27 | 6.459 |
|
Fotocitirea | Ea. | 15 | 1.848 |
|
|