sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cuvantul promotie Exprimare defectuasa Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Lorena27 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-October 08

Scris 22 January 2011 - 10:43 AM

:secret: Intr-una din agitatele zile ale sarbatorilor de iarna, fiind in clasa alaturi de ai mei colegi priveam cum cineva completa felicitari care urmau a fi adaugate la simbolicele cadouri ale profesorilor.(simbolice.… my ass :”>) :secret: , dupa cum ne este obiceiul, urari specifice erau randuite pe acele cartonase ilustrate,apoi la sfarsit persoana respectiva scria exact asa :“Din partea anului I –Promotia 2010”… :secret: hmm, desigur exista o oarecare neconcordanta intre acestea, deoarece daca suntem anul I ,vom fi o promotie abia peste 3 ani.Pentru a ma face mai bine inteleasa am decis sa apelez la “Dictionarul explicativ al limbii romane”. Sa vedem ce semnifica paradoxalul cuvant “promotie” (lasand la o parte campania publicitara a unui produs sau serviciu,vorbim exclusiv de absolvire) :lol:
PROMÓȚIE - Serie de absolvenți ai unei școli. ♦ Totalitatea militarilor care au primit gradul de ofițer în același timp. ♦ Totalitatea persoanelor care au absolvit(promovat) deodată.
Oameni buni cuvantul promotie nu reprezinta admiterea, ci are semnificatia de mai sus. :doh:
Nu v-as fi relatat intamplarea de mai sus daca nu as fi observat pe toate site-urile de socializare acelasi fenomen in cadrul caruia numerosi elevi,studenti sau fosti e/s folosesc notiunea de “promotie” pentru anul in care au fost admisi in unitatea respectiva.
:o:

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Testul de inteligenta al lui Einstein
Pentru distractie
Maŕt  16 5.502
Replici noi Cand incepi sa te pregatesti?
inveti pt examene?
Suz-ana  6 1.171
Replici noi Scutirea de impozit pentru profesorii debutanti
scutirea de impozit pt profesorii debutanti
Neacsu Adrian  2 1.748
Hot Topic (New) Examen TOFEL si GRE
Examen TOFEL si GRE- detalii
maariana  33 32.740
Replici noi Dascal de religie fara frica lui Dumnezeu peter bahuczki  12 3.520