Salutare tuturor!
Tin sa va impartasesc experienta mea cu aceatsa patologie infectioasa
Am 23 de ani si de apx 2 ani ma stiu purtator de infecta cu virusul hepatic B afland in urma unor analize de rutina la sange. Urmand apoi sa incep investigatiile asupra acestei situatii neplacute.
Ca si analize AgHBs pozitiv
AgHbe negativ
Anti HBE negativ
Ac HCVnegativ
AcHDV negativ
TGP a varian intre 49 - 52 si o sing data val a fost de 72
tgo 27
fosfaza alcalina 134
proteine totale 83.31
nr hematii 4 940 000
nr leucocite 199.000
Hemoleucograma in parametrii normali
ALT 49
Bilirubina totala 10
Prima viremie 1.290.000.000 U/ml=7.507.800.00 copii/ml
Am inceput cu antiviralul Zefix-Lamivudina timp de 3 luni si apoi mi-am facut din nou viremia
A 2 a viremie 653.000.000 U/ml=3.800.460.000
Mi s-a facut punctia hepatica in care a iesit ca si rezultat Hepatita cronica cu activitate usoara-scor knodell ANI 5 si fobroza de grad 1. Mi-am inceput dosarul pt peg interferon alfa 2a si am obt un punctaj de 13.5 si dosaru mi-a fost aprobat in apx 3 luni
Am inceput medicatia cu imunomodulatorul peg interferon fara a-l intrerupe 12 luni!
A 3 a viremie 126.363.200 U/ml-735.433.824 copii/ml
Deci virus persistent!
Acum tre sa imi fac niste analize cum ar fi:
Ag Hbe AgHBs cantitativ si apoi sa incep medicatia cu entecavir
Acum din cate stiu, entecavirul este un antiviral cu eficienta cea mai mare din toate medicatiile posibile (cel putin la noi in tara. ) Acest medicament actioneaza cel mai bine cu eficienta maxima atunci cand virusul este activ cica...
Mi s-a dat de inteles ca este vb despre un virus muntat dar astept sa imi confirme analizele... + catre sa fac un fibro scan si apoi daca e cazu sa fac si fibromax....
Am inceput sa imi pierd sperantele in ceea ce tine de scaderea viremiei si sincer nuj ce sa mai cred....
Va rog sa imi dati si voi cu parerea referitor la situatia mea deoarece eu ma axez momentat doar pe ce imi zice medicul meu curant plus din ce mai stiu si eu... si poate parerea unora dintre voi ma va ajuta ,
Va multumesc tuturor si doresc multa sanatate
Pagina 1 din 1
Astept pareri hepatita cronica B
Scris 21 January 2011 - 05:06 PM
Salut Bogdan,
din punctul meu de vedere, lucrurile sunt cat se poate de clare in cazul tau. Ai o viremie mare, tratamentele cu Zefix si Interferon nu au dat roade. Eu cred ca ar trebui sa incepi tratamentul cu Entecavir.
Tine legatura cu medicul tau curant si consulta-te cu el ce se poate face.
Oricum, e bine ca fibroza este usoara. Te ajuta faptul ca esti tanar si cel mai bun lucru este ca ai descoperit hepatita din timp.
Analizele tale (biochimia si hemograma) sunt destul de bune. Data viitoare te rog sa postezi si valorile de referinta ale laboratorului ca sa putem sa avem o imagine mai clara a rezultatelor.
Sanatate!
din punctul meu de vedere, lucrurile sunt cat se poate de clare in cazul tau. Ai o viremie mare, tratamentele cu Zefix si Interferon nu au dat roade. Eu cred ca ar trebui sa incepi tratamentul cu Entecavir.
Tine legatura cu medicul tau curant si consulta-te cu el ce se poate face.
Oricum, e bine ca fibroza este usoara. Te ajuta faptul ca esti tanar si cel mai bun lucru este ca ai descoperit hepatita din timp.
Analizele tale (biochimia si hemograma) sunt destul de bune. Data viitoare te rog sa postezi si valorile de referinta ale laboratorului ca sa putem sa avem o imagine mai clara a rezultatelor.
Sanatate!
Scris 20 May 2012 - 12:39 PM
Buna! Daca ai probleme de sanatate da-mi te rog mesaj cu id-ul tau, deoarece doresc sa te ajut! O zi buna!
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Am nevoie de ajutor cu niste analize (TGP 350) | ghizmo | 8 | 1.389 |
|
Psihologia bolnavului de hepatita B | octipopp | 31 | 9.664 |
|
Viremie B, 2 miliarde
cer cu disperare ajutor |