Pagina 1 din 1
Mituri despre feminism
Scris 18 January 2011 - 12:39 PM
Am auzit de multe ori ca a fi feminist inseamna a fi lesbiana, sa urasti barbatii, etc. De asemenea, am auzit de la un coleg: "Voi sunteti feministe, ati vrut drepturi, atunci carati-va singure bagajele, nu ne mai cereti noua, barbatilor, ajutor". Asta mie nu imi suna a feminism deloc.
Asa ca, am "rasfoit" putin internetul si am cautat cate ceva despre feminism (<-- click pentru articol). Am aflat ca si un barbat poate fi feminist, daca incearca sa iasa din limitele impuse de societate, care il limiteaza la a fi insensibil si "macho".
Mai stiti si alte mituri legate de feminism?
Asa ca, am "rasfoit" putin internetul si am cautat cate ceva despre feminism (<-- click pentru articol). Am aflat ca si un barbat poate fi feminist, daca incearca sa iasa din limitele impuse de societate, care il limiteaza la a fi insensibil si "macho".
Scris 19 January 2011 - 08:19 PM
Hebe, la Jan 18 2011, 12:39 PM, a spus:
Am auzit de multe ori ca a fi feminist inseamna a fi lesbiana, sa urasti barbatii, etc. De asemenea, am auzit de la un coleg: "Voi sunteti feministe, ati vrut drepturi, atunci carati-va singure bagajele, nu ne mai cereti noua, barbatilor, ajutor". Asta mie nu imi suna a feminism deloc.
Adica ai aflat ca un barbat normal, cu un spirit liber si care intelege in mod logic necesitatea ca femeile sa fie reprezentate la fel ca barbatii in politica, in cultura, in educatie, in familie, in societate, se pot numi feministi.
Foarte frumos, pana aici.
Dar asta-i teorie...
ACEL tip de barbat inca nu a aparut.
Desigur, exista cativa politicieni demagogi care-s capabili sa sustina cu seninatate orice "lozinca" care "da bine la prostime", dar sincer, eu cred ca,cel putin la romani, NU EXISTA nici un feminist.
La extrema cealalta, misogini...da, e inghesuiala. Ce se poate face daca, vorba bancului celebru, "macho" isi poarta neuronul intre picioare.
Si ca sa nu fiu criticata pentru raspuns in afara topicului, ma grabesc sa indrept lucrurile si acum sa raspund exact in topic, adica sa dau o trimitere catre 5 mituri feministe :
http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/...xelor-2295.html
Scris 19 January 2011 - 09:47 PM
Hebe, la Jan 18 2011, 01:39 PM, a spus:
Multi cred ca feminismul este opusul misoginismului . Iar confuzia asta va dainui ceva timp ... .
Aceasta postare a fost editata de Ravl: 19 January 2011 - 09:47 PM
Scris 15 February 2011 - 11:45 AM
Eu nu am inteles ce legatura are feminismul cu barbatii.
Ma rog.
Ideea este ca ca noi, ca si femei, am cam luat o putin razna cu acest feminism.
Cred ca pur si simplu l-am interpretat gresit.
Sa mi spuna mie aia care se uita in oglinda dimineata si isi spune singura" ce frumoasa esti..." si se asteapta sa aibe acelasi efect ca si cand un barbat i-ar spune exact acelasi lucru.
Ideea este ca ca noi, ca si femei, am cam luat o putin razna cu acest feminism.
Cred ca pur si simplu l-am interpretat gresit.
Sa mi spuna mie aia care se uita in oglinda dimineata si isi spune singura" ce frumoasa esti..." si se asteapta sa aibe acelasi efect ca si cand un barbat i-ar spune exact acelasi lucru.
Scris 15 February 2011 - 12:46 PM
Un rol deosebit de important in aceasta miscare l-a jucat cunoscutul David Rockefeller,francmasonul.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Vacanta fara partenerul, partenera/sotul, sotia!? | *fulgdenea* | 28 | 4.175 |
|
Lord of the Rings is a story symbolizing the neverendin | raduc | 6 | 6.250 |
|
unde le gasim |
ActorGrabit | 105 | 15.354 |