Nemo!, la 17 January 2011 - 10:12 AM, a spus:
Cei ce cred in reincarnare spun ca fiecare viata e o sansa pentru a evolua, a invata.
Mi se pare curios ca desi inveti, totusi nu mai tii minte nimic atunci cand te incarnezi (asta in cazul in care teoria reincarnarii e adevarata). Daca nu mai tii minte nimic din fostele vieti, atunci unde mai e progresul, cunoasterea, invatarea?
Dar, luand reincarnarea in sens metaforic, ca o poveste arhetipala, intrebarea mea este:
ce ati invatat pana acum din actuala voastra viata?
unde sunteti cu cunoasterea in acest moment?
Eu, de exemplu, am invatat:
- sa nu am incredere in vorbe, nici macar in cel mai bun prieten ori o ruda (testez totul)
- sa pretuiesc ceea ce mi se ofera, chiar daca nu e in conditiile la care am visat, chiar daca omul care ofera are si defecte
- sa pretuiesc viata, chiar daca nu e cum imi doresc
- sa urasc minciuna
Voi?
Sa nu fiu perfectionist. Ceva perfect in adevaratul sens al cuvantului nu ajuta pe nimeni cu nimic.
Multe lucruri ce par perfecte nu sunt nici pe depate perfecte, perfectiunea este ceva abstract
Insasi viata este rodul imperfectiunii, imperfectiunea are u rol determinant, bine stabilit
Prostia trebuie respectata, e de la natura, e foarte veche, mai batrana decat inteligenta, ingenua, si este exploatata ca o mina de aur.
Oricat de idealisti ne-ar placea sa parem in realitate suntem ghidati de un anumit pragmatism feroce venit din subconstient.
Nu exista " normal"
Mintea noastra traieste de fapt un film cu noi, despre noi zamislit de minte insasi. Realitatea n-o cunosc 99,99% din oameni.
Oamenii marginiti vad o lume urata si lipsita de perspectiva. Ei traiesc intr-o astfel de lume ( vai de ei...) si au comportament ca atare.
In sistemul de acum un om de succes este adesea fie psihopat fie sociopat.
Exista si oameni corecti, si femei frumoase si destepte, si relatii sublime, oameni frumosi, lucruri superbe...dar nu credem nici cand le vedem.
Traim fara sa contemplam deloc viata. Pacat...