sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Preotul Daniel Corogeanu arestat in cazul Tanacu urmeaza a fi eliberat in aprilie 2012 Trei dintre maicute eliberate deja, pentru buna purtare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 16 January 2011 - 02:08 AM

http://www.mediafax.ro/justitie/fostul-pre...-vaslui-2356375

Fostul preot Corogeanu şi cele patru foste măicuţe de la Tanacu, încarceraţi la Penitenciarul Vaslui

Fostul preot Daniel Corogeanu şi cele patru foste călugăriţe de la Tanacu au fost încarceraţi, miercuri după-amiază, la Penitenciarul Vaslui, după ce au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Ridicaţi de poliţişti de la o casă din localitatea vasluiană Portari, cei cinci au fost conduşi, într-o primă fază, pe baza mandatelor de arestare, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Ulterior, după mai bine de o oră în care au fost întocmite formalităţile de punere în aplicare a mandatului de executare, cei cinci au fost conduşi şi predaţi, în jurul orei 16.30, Penitenciarului cu Regim Închis Vaslui, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa.

Mihaela Ştarub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, a precizat că niciunul dintre cei cinci nu a ripostat împotriva poliţiştilor atunci când au fost ridicaţi de la casa din satul Portari, comuna Muntenii de Sus, sau când le-au fost întocmite documentele la sediul Inspectoratului de Poliţie.

Fostul preot Daniel Corogeanu şi cele patru foste măicuţe - Nicoleta Sofia Arcălianu, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel - au fost luaţi de la casa unde locuia preotul Corogeanu după ce a fost exclus din biserică, situată în satul Portari, comuna Muntenii de Sus, fără a opune rezistenţă şi fără să fie încătuşaţi.

Corogeanu şi măicuţele au fost preluaţi de poliţişti în prezenţa a aproximativ 30 de localnici, care au venit să asiste la ridicarea celor cinci, acuzaţi în cazul uciderii măicuţei Irina Cornici. Măicuţele au preferat să vină de bunăvoie de la domiciliile lor la casa lui Corogeanu, unde au aşteptat ca oamenii legii să vină şi să îi ridice pe toţi. Evenimentul s-a petrecut fără incidente.

ICCJ a remis, marţi seară, Tribunalului Vaslui şi Curţii de Apel Alba-Iulia minuta deciziei în cazul fostului preotul Daniel Corogeanu şi a celor patru măicuţe de la mănăstirea Tanacu, condamnaţi la pedepse între cinci şi şapte ani de închisoare pentru uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici.

Documentul a fost trimis prin fax atât la Biroul executări al Tribunalului Vaslui (instanţa de fond care s-a pronunţat în acest dosar), care au redactat mandatele de arestare pentru fostul preot şi pentru cele patru măicuţe, precum şi la Curtea de Apel Alba-Iulia.
0

#2 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 16 January 2011 - 02:27 AM

Esti constient ca articolul asta e din 2008, nu?
0

#3 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 16 January 2011 - 02:59 AM

Rog initiatorul topicului ,sa ne explice ce a vrut sa arate prin trimiterea la un articol din 2008 si reproducerea lui partiala prin copy paste. Asteptam lamuriri ,dar nu prea mult timp.
0

#4 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 16 January 2011 - 03:10 AM

Vezi postareaTina', la Jan 16 2011, 02:27 AM, a spus:

Esti constient ca articolul asta e din 2008, nu?

Asa e, nu am fost atent.

Vezi postareaBurel001, la Jan 16 2011, 02:59 AM, a spus:

Rog initiatorul topicului ,sa ne explice ce a vrut sa arate prin trimiterea la un articol din 2008 si reproducerea lui partiala prin copy paste. Asteptam lamuriri ,dar nu prea mult timp.

Am vrut sa arat ca arestatii nu au avut duhul sfant cand au exorcizat-o pe maicuta cea bolnava.

Exorcizarea de la Tanacu: Trei dintre maicute au fost eliberate, Corogeanu ramane in arest pana in 2012.

http://www.ziare.com/stiri/crima/exorcizar...iberate-1068879
0

#5 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 16 January 2011 - 10:48 AM

Cu siguranta ca Duhul sfant nu a avut nimic a face cu ceea ce s-a intamplat la Tanacu.
Exista persoane care au considerat pedepsele blande, avand in vedere ca a murit un om ,fara sa mai punem la socoteala si felul in care a murit Irina Cornici. Aflam acum ca vinovatii pentru cele petrecute ,au scapat destul de usor.
Daniel Corogeanu a fost initial condamnat pentru omor, la 14 ani de inchisoare ,dar sentinta definitiva a fost de lipsire de libertate, pentru care a primit o pedeapsa de 7ani.
Cazul a fost destul de controversat din ce imi amintesc.Nu l-am urmarit foarte atent.In cele din urma ,adevarul este ca preotul si maicutele nu au dorit sa-i faca vreun rau victimei,nu a fost o crima cu premeditare, a fost totusi un omor si imi pare destul de straniu sa fie data o sentinta pentru lipsire de libertate.Daca Irina Cornici "cobora" de pe cruce bine mersi ,chiar si exorcizata,tot lipsire de libertate era. Pe de alta parte, chiar si daca erau condamnati pentru omor,era involuntar sau prin imprudenta, iar sentintele ar fi fost asemanatoare.
Daniel Corogeanu nu este un criminal ,dar este o minte ratacita in trufie si obscurantism religios ,care a comis un omor.
A nu se intelege ca exorcizarea este o fantasmagorie. Doar ca este necesara o anumita chemare si pricepere pentru asa ceva. Nu se trezeste orice preot lipsit de har,mare exorcizator.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Sunt mai morali credinciosii decat ateii ? VEMANS  231 14.152
Hot Topic (New) Ce este Pacatul? Swat Cat  246 25.769
Replici noi Clerul in involutie
o comparatie intre Epoca Moderna si cea Contemporana
s_s_s  6 1.442
Hot Topic (New) Atasamente Importanţa educaţiei religioase – aspecte pozitive şi negative
Teme combinate
Fr0z3nasic3  399 24.220
Hot Topic (New) Cat de departe merge iubirea de Dumnezeu? CavalerulJedi  89 2.280