White_flag, la Jan 18 2011, 11:05 AM, a spus:
Totusi, ce e iubirea? Exista o descriere in psihologie?
Fiecare persoana resimte iubirea in mod diferit, nu esxista o definitie a ei... se spune ca este unul din putinele lucruri care inca isi mai pastreaza magia de a nu fi explicat prin stiinta.
Pai ce sa zic... Eu nu ma vad, deloc, dominat de sentimente negative. Cred ca generalizarile, cel mai adesea, sunt inutile. Nu stiu cum sunt alti sociofobi, dar stiu cum sunt eu.
Conteaza foarte mult si ceea ce crezi tu. Daca cineva iti spune un lucru nu trebuie sa il iei ca fiind corect sau normal doar pentru ca tu esti diferit de majoritatea oamenilor din jurul tau.
De scurta vreme sunt sub tratament (10 mg "Zyprexa" si 10 mg "Cipralex"), insa asta nu ma ajuta in a ma detasa de imaginea ei. Am dificultati in a ma mai concentra la ceva. Nimic nu ma mai atrage. Mi-e greu sa mai desfasor vreo activitate. Toata ziua ma gandesc la ea.
Tu ai nevoie sa iti clarifici relatia cu ea, pentru tine. In ce relatie va aflati in trecut? Cum va raportati unul la celalalt? Ce anume te atragea la ea? Ce anume te facea sa te indepartezi?
Incearca sa intelegi ce anume te-a facut sa iti placa de ea si ce anume te-a indepartat astfel incat sa spui ca nu mai simteai nimic pentru ea, iar atunci cand ti-a spus "stiam eu" ai observat cum sentimentele de iubire fata de ea revin.
Pippo, la Jan 18 2011, 08:01 PM, a spus:
Tu ai reusit sa iti clarifici relatia cu ea, sa intelegi unele lucruri. Uneori cand intram intr-o relatie se intampla sa oferim totul celuilalt si sa uitam de propria persoana. Ceea ce numesti tu egoism probabil ca era necesar sa apara in cazul in care o mare parte din timp te gandeai la ea si nu la tine, o mare parte din timp o dedicai ei si nu tie.. practic lucrurile erai pentru ea, despre ea si cu ea, dar TU erai unedeva in spate.
Egoismul, in acest caz, vine din necesitatea de a echilibra balanta, de a reintra tu intr-un sistem bun pentru tine.