Casatoriile homosexuale in Romania
Scris 15 January 2011 - 10:23 PM
Scris 18 January 2011 - 04:46 AM
Brian87, la Jan 15 2011, 10:23 PM, a spus:
Da, prevede ca nu se pot face.
Casatoriile se incheie intre persoane de sex opus.
Scrie in Codul Familiei.
Art 1.
Scris 19 January 2011 - 10:55 PM
Brian87, la Jan 15 2011, 11:23 PM, a spus:
Asta e tot ce am gasit:
Căsătoriile īntre persoane de același sex nu sunt legale īn Romānia, deși īn ultima vreme au fost propuneri pentru a se implementa acest drept. Homosexualitatea a fost legalizată treptat īn Romānia, ultima lege anti-homosexuală (Articolul 200) fiind abrogată īn 2001, sub presiunile Uniunii Europene și a ONG-uri precum ACCEPT.
Președintele Traian Băsescu a declarat īn campania electorală că nu are nimic īmpotriva căsătoriilor īntre persoane de același sex. Comunitatea gay a primit speranțe că Romānia va fi prima țară din Europa Centrală și de Est, și prima țară majoritar ortodoxă, care să legalizeze căsătoriile īntre persoane de același sex. Totuși, uniunile civile īntre persoane de același sex (nu căsătoria propriu-zisă) sunt deja legale īn majoritatea țărilor Uniunii Europene, inclusiv țări vecine precum Ungaria, Cehia și Slovenia.
Īn luna februarie 2008 senatorul Peter Eckstein-Kovacs a afirmat că statul romān ar trebui să acorde anumite drepturi cuplurilor de același sex.
Scris 12 June 2011 - 06:26 PM
Post scriptum: Olanda a legiferat căsătoria īntre persoane de acelaşi sex.
Īn legătură cu acest subiect, voi posta articolul 200 din Codul Penal al Romāniei, abrogat : ,, Articolul 200 a fost o secție controversă a Codului Penal al Romāniei care incrimina relațiile homosexuale săvārșite īn public sau care produceau "scandal public". Īn plus, interzicea promovarea activităților homosexuale. Articolul a fost modificat la 14 noiembrie 1996 sub Guvernul Văcăroiu și a fost abrogat de Guvernul Năstase la 22 iunie 2001. Articolul a fost ultima lege romānească care discrimina pe baza orientării sexuale, fiind abrogată cu presiune din partea societății civile și Consiliul Europei.
1. Relațiile sexuale īntre persoane de același sex, săvārșite īn public sau dacă au produs scandal public, se pedepsesc cu īnchisoare de la unu la 5 ani.
2. Fapta majorului de a avea relații sexuale cu un minor de același sex se pedepsește cu īnchisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.
3. Relațiile sexuale cu o persoană de același sex īn imposibilitate de a se apăra ori de a-și exprima voința sau prin constrāngere se pedepsesc cu īnchisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
4. Dacă fapta prevăzută īn alin. 2 și 3 are ca urmare vătămarea gravă a īntegrității corporale sau a sănătății, pedeapsa este īnchisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi, iar dacă are ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este īnchisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
5. Īndemnarea sau ademenirea unei persoane īn vederea practicării de relații sexuale īntre persoane de același sex, precum și propaganda ori asocierea sau orice alte acte de prozelitism săvārșite īn același scop se pedepsesc cu īnchisoare de la unu la 5 ani. (sursa: http://ro.wikipedia....i/Articolul_200)
Fisiere atasate
-
noua dreapta.jpg (14.51K)
Number of downloads: 14
Scris 12 June 2011 - 06:59 PM
Iulian Dedu, la 12 June 2011 - 06:26 PM, a spus:
In curand, infractiune va fi sa te opui acestui tip de propaganda. In alte tari deja este.
Scris 17 June 2011 - 02:30 AM
Finnian, la 12 June 2011 - 06:59 PM, a spus:
Dar ceea ce scrii tu este infractiune. Se numeste "instigare la discriminare".
Incalca libertatiile cetatenesti si drepturile individului in mod flagrant.
Este art. 317 C. pen, si este acolo de vre-o 5 ani.
Apodonos, la 12 June 2011 - 10:54 PM, a spus:
Ar fi ceva! Mai ales ca eu de la o vreme am trecut in tabara cealalta.
Sunt lesbyan.
Aceasta postare a fost editata de Two: 17 June 2011 - 02:32 AM
Scris 17 June 2011 - 01:50 PM
Two, la 17 June 2011 - 02:30 AM, a spus:
Incalca libertatiile cetatenesti si drepturile individului in mod flagrant.
Este art. 317 C. pen, si este acolo de vre-o 5 ani.
Nu am auzit pana acum ca in Romania sa fie arestati oameni sau dati in judecata (n-am auzit eu, nu ca n-or fi fost) in baza acestui articol.
Ca legile vor fi la un moment dat uniforme in Europa si mai tarziu si in lume, si nu se va mai putea deschide gura pentru a critica pe cineva sau ceva (orice), nu am nici o indoiala.
Instigare in ce fel? Este doar o remarca, un fapt real, ca in alte tari oamenii sunt persecutati pentru ca se opun propagandei respective.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 17 June 2011 - 01:51 PM
Scris 17 June 2011 - 03:18 PM
Finnian, la 17 June 2011 - 01:50 PM, a spus:
Ca legile vor fi la un moment dat uniforme in Europa si mai tarziu si in lume, si nu se va mai putea deschide gura pentru a critica pe cineva sau ceva (orice), nu am nici o indoiala.
Instigare in ce fel? Este doar o remarca, un fapt real, ca in alte tari oamenii sunt persecutati pentru ca se opun propagandei respective.
Critica nu este tot unul si acelasi lucru cu propaganda. Iar apoi, orice actiune sau inactiune a unei persoane are consecinte, dupa caz.
Si nu are legatura cu uniformizarea legilor din Europa, cat are legatura cu gradul de civilizatie si respectarea libertatiilor fiecarui individ.
De exemplu, eu, poate maine ma trezesc sa fac propaganda impotriva oamenilor grasi, considerand ca este imoral cat si impotriva naturii, si lipsit de spirit civic, sa fii asa, atata timp cat in lume, sau chiar in propriul tau oras, altul moare de foame si de subnutritie. Asta s-ar considera discriminare.
Dar daca ii critic in particular,si vorbele mele nu iau forma unor fapte materiale, nu am savarsit nimic ce ar incalca dreptul altei persoane. Si este doar o critica bazata pe observatie. Limita este,locul unde o fac si in fata cui.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
caut un avocat
cineva pe aici ????????????????? |
ASLAN22 | 5 | 2.291 |
|
Divort si partaj - topic combinat | luciro70 | 60 | 25.988 |
|
Drepturile parintilor asupra copilului major