sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Exercitii de eliminat depresia Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Serbanpo2001 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 06-January 10

Scris 12 January 2011 - 10:31 PM

Salut,
As dori sa intreb de cateva exercitii yoga pentru eliminat depresia.
Cine poate sa-mi recomande cateva exercitii?

Ca un exemplu: Respiratia Pranica am inteles ca este foarte indicata.

Numai bine,
Serban
0

#2 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 17 January 2011 - 09:45 AM

Vezi postareaSerbanpo2001, la Jan 12 2011, 10:31 PM, a spus:

Ca un exemplu: Respiratia Pranica am inteles ca este foarte indicata.

Da, este foarte indicata, dar practicata intr-un singur mod: tragi aer in piept, iti iei inima in dinti si faci o plimbare pana la cel mai apropiat psihiatru!

Depresia se trateaza relativ usor, atunci cand este la inceput, cateva pastilute si se rezolva. Netratata, se agraveaza si poate sfarsi urat, chiar cu suicid! Nu te juca, cu o astfel de afectiune psihica, as putea sa-i spun perversa...
0

#3 Utilizator offline   Zen` 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-July 09

Scris 17 January 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaSerbanpo2001, la Jan 12 2011, 10:31 PM, a spus:

Salut,
As dori sa intreb de cateva exercitii yoga pentru eliminat depresia.
Cine poate sa-mi recomande cateva exercitii?

Te duci la alergat - e cea mai buna varianta fizica pentru depresie. Facand miscare creierul iti elibereaza endorfine in organism, endorfinele te fac fericit si iti dau pofta de viata. Deci exercitii in aer liber. Plus ai grija la abuzurile energetice pe care ti le acorzi... de multe ori depresia se instaleaza cand esti epuizat energetic. Baga si ceva minerale si vitamine in tine si mult somn.
0

#4 Utilizator offline   hade 61 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-December 07

Scris 24 March 2011 - 04:54 AM

traieste clipa ! asta inseamna sa fii atent la absolut tot ce faci , sa traiesti in prezent .
0

#5 Utilizator offline   Tipareth 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-February 11

Scris 24 March 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaBlack velvet, la Jan 17 2011, 09:45 AM, a spus:

Da, este foarte indicata, dar practicata intr-un singur mod: tragi aer in piept, iti iei inima in dinti si faci o plimbare pana la cel mai apropiat psihiatru!

Depresia se trateaza relativ usor, atunci cand este la inceput, cateva pastilute si se rezolva. Netratata, se agraveaza si poate sfarsi urat, chiar cu suicid! Nu te juca, cu o astfel de afectiune psihica, as putea sa-i spun perversa...

Mai bine la psiholog. Din pacate multi psihiatri sunt cam comozi si tind sa te umfle de pastile. Poate ma insel, dar din experienta proprie asta am constatat. Psihologul macar incearca sa discute cu tine, sa te puna pe la vreo psihoterapie.

Bine se poate la ambii, dar pentru o depresie usoara, banala, nu cred ca as da fuguta intai la psihiatru, mai degraba psiholog. Daca trec lunile si nimica nu se intampla, asta e semn ca ai nevoie si de pastile. Dar mai bine sa mergi la sedinte platite private, nu in spital. La sedinte private iti acorda toata atentia, in spital hmmmm, nu au timp de tine.

Daca te ai cu engleza iti recomand o carte excelenta, toata lumea o lauda, de la omul de rand la psihologi, medici etc E o carte scrisa intr-un limbaj simplu, plina de sfaturi utile, exercitii, terapie etc

Feeling Good: The New Mood Therapy Revised and Updated, by Dr. David D. Burns

O gasesti pe Amazon.com

Vezi postareahade 61, la Mar 24 2011, 04:54 AM, a spus:

traieste clipa ! asta inseamna sa fii atent la absolut tot ce faci , sa traiesti in prezent .

Asta e sfatul pe care il da si Dr. Burns in cartea sa. Pomeneste la un moment dat de Budhism, zen...
Imi place ca e un doctor cult, dar si modest, cu mintea foarte deschisa. Cartea sa in general e compendiu de psihologie cognitiva practica, si imi place ca e scrisa simplu si e plina ochi de exercitii, sfaturi, terapie...

Cateva cuvinte despre el

Dr. Burns graduated magna cum laude from Amherst College, received his M.D. from Stanford University School of Medicine and completed his psychiatry residency at the University of Pennsylvania School of Medicine. He has served as Acting Chief of Psychiatry at the Presbyterian / University of Pennsylvania Medical Center (1988) and Visiting Scholar at the Harvard Medical School (1998) and is certified by the National Board of Psychiatry and Neurology.

Dr. Burns is currently Adjunct Clinical Professor Emeritus of Psychiatry and Behavioral Sciences at the Stanford University School of Medicine, where he is involved in research and teaching. He has received numerous awards, including the A. E. Bennett Award for his research on brain chemistry, the Distinguished Contribution to Psychology through the Media Award, and the Outstanding Contributions Award from the National Association of Cognitive-Behavioral Therapists. He has been named Teacher of the Year three times from the class of graduating residents at Stanford University School of Medicine, and feels especially proud of this award.

Vezi postareaZen`, la Jan 17 2011, 11:22 AM, a spus:

Te duci la alergat - e cea mai buna varianta fizica pentru depresie. Facand miscare creierul iti elibereaza endorfine in organism, endorfinele te fac fericit si iti dau pofta de viata. Deci exercitii in aer liber. Plus ai grija la abuzurile energetice pe care ti le acorzi... de multe ori depresia se instaleaza cand esti epuizat energetic. Baga si ceva minerale si vitamine in tine si mult somn.

Bun sfat si asta.

Incearca pe mai multe cai.

De ex. dieta - elimina junk food, cafeina, cola.

Indeparteaza-te de persoanele negativiste, criticoase, nervoase - poate depresia e indusa de altcineva!

Intreaba-te - iti place serviciul? Scoala? Poate urasti ce faci dar nu vrei sa constientizezi?

Esti cumva prea perfectionist/perfectionista?

Priveste la depresie, nu ca la o boala ci un mijloc de autocunoastere. O provocare.

Aceasta postare a fost editata de Tipareth: 24 March 2011 - 11:03 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Devin cei ce-si vand sufletul diavolului prin contract cu sange obiecte? Fara suflet mai poti fi om sau obiect? Ce se intampla la moarte fara suflet? Dimineata  29 5.965
Hot Topic (New) Un moment din zi pentru Pamant
sa incercam sa facem ceva
otilia*  110 9.258
Hot Topic (New) Atasamente Al 3-lea ochi CruelMirror  439 91.994
Hot Topic (New) Atasamente Levitatia
explicatii,pareri,concluzii
iepu'  54 15.408
Hot Topic (New) Ghicitoare
cunoaste cineva o ghicitoare in timisoara?
Faraj_nancy  24 2.879