Pagina 1 din 1
Alb negru nativ? ... sau merge şi prelucrat ulterior?
Scris 11 January 2011 - 10:27 AM
Mă īntrebam dacă există vreo diferenţă īntre realizarea unei fotografii alb-negru direct cu aparatul şi modificarea unei fotografii pentru a o transforma īn monocrom? Mie īmi pare că iese ok şi aşa, dar parcă simt că ar trebui să fac fotografia nativ monocrom.
Scris 11 January 2011 - 12:01 PM
depinde de aparat!
daca nu e performant mai bine prelucrezi fotografia cu programe adecvate!
daca nu e performant mai bine prelucrezi fotografia cu programe adecvate!
Scris 12 January 2011 - 01:45 PM
Fotografia digitala iti da posibilitatea sa faci poza monocrome la editare , insa dintr'un cadru monocrome, sa faci unul color, e mai complicat .
Da'... ce stiu eu .
Da'... ce stiu eu .
Scris 23 May 2011 - 05:51 PM
Din experienta, convertirea ulterioara a imaginii in alb negru prin soft de prelucrare, adauga noise exagerat la unele tonuri si scade calitatea unei anumite parti din imaginea respectiva. Cadrul tras direct in alb negru din camera, n-o sa strice valorile neutre ale tonurilor.
Desigur, exista si posibilitatea de a trage RAW, caz in care imaginea poate fi facuta alb negru fara sa isi piarda din calitati. (dar nu orice camera trage in raw)
Desigur, exista si posibilitatea de a trage RAW, caz in care imaginea poate fi facuta alb negru fara sa isi piarda din calitati. (dar nu orice camera trage in raw)
Aceasta postare a fost editata de Onaradu: 23 May 2011 - 05:51 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Schimbare de background | bo_deea | 3 | 10.110 |
|
poate sa ma ajute cineva cu realizarea unei caricaturi?
caricatura! |
danyganea | 0 | 3.447 |
|
VOGUE, ELLE, GLAMOUR, VANITY FAIR, DAZED & CONFUSED
Efecte fotografice... |
Madonna | 1 | 4.738 |
|
Probleme obisnuite | zeusima | 3 | 6.968 |
|
prelucrare
incercare |
satanika | 0 | 2.258 |