sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Dumnezeu - gamer Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 08 January 2011 - 04:50 PM

Dau aici niste citate din Biblie:

"Şi frica lui Dumnezeu a cuprins pe toate regatele pământului, când au auzit că Însuşi Domnul a luptat împotriva vrăjmaşilor lui Israel. " Paralipomena II, 20, 29

Pentru că mulţi au căzut ucişi, căci lupta aceasta a fost de la Dumnezeu. Paralipomena I, 5, 22

Nu te teme de ele, că Domnul Dumnezeul vostru Însuşi se va lupta pentru voi. Deuteronom, 3, 22

Domnul Dumnezeul vostru merge înaintea voastră şi se va lupta El pentru voi, cum a făcut cu voi şi în Egipt, înaintea ochilor voştri. Deuteronom, 1, 30

Iar Domnul mi-a zis: Spune-le: Nu vă suiţi şi nu vă luptaţi, ca să nu vă biruiască vrăjmaşii voştri, că Eu nu sunt în mijlocul vostru. Deuteronom, 1, 42

Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor. Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ţi va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu şi cu oamenii şi ai ieşit biruitor!" Facere 30, 32

Domnul Dumnezeul lui Israel aşa zice: "Iată, voi întoarce înapoi armele de război, care sunt în mâinile voastre şi cu care vă luptaţi cu regele Babilonului şi cu Caldeii, care vă impresară pe din afară de ziduri, şi le voi aduna în mijlocul cetăţii acesteia;

Şi voi lupta şi Eu Însumi împotriva voastră cu mâna întinsă şi cu braţ puternic, cu mânie, cu urgie şi cu multă furie. Ieremia, 21, 4-5

Şi n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte aşa glasul omului; că Domnul lupta pentru Israel.
Atunci Iosua le-a zis: "Nu vă temeţi, nici nu vă spăimântaţi, ci îmbărbătaţi-vă şi vă întăriţi, că aşa va face Domnul cu toţi vrăjmaşii voştri cu care vă veţi lupta".
Şi pe toţi regii acestora şi ţinuturile lor le-a luat Iosua deodată, căci Domnul Dumnezeul lui Israel lupta pentru Israel. Iosua Navi, 10, 14 -25-42

Voi aţi văzut ce a făcut Domnul Dumnezeul vostru înaintea feţei voastre cu toate aceste popoare, căci Domnul Dumnezeul vostru Însuşi S-a luptat pentru voi.
Unul din voi a alungat mii, căci Însuşi Domnul Dumnezeul vostru S-a luptat pentru voi, cum v-a grăit. Iosua Navi, 23, 3-10

Lista ar putea continua.
Intrebarea mea este: Dumnezeu este ca un videogamer care ia parte in conflicte pe Terra, ca intr-un joc strategy de tip "Civilisations"?
0

#2 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 08 January 2011 - 04:54 PM

Alta treaba n-ai? Mai... mireana?
Pune mana si ajuta-ti nevasta la bucatarie!
3

#3 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 08 January 2011 - 04:57 PM

Vezi postareaKosmotro, la Jan 8 2011, 04:50 PM, a spus:

Intrebarea mea este: Dumnezeu este ca un videogamer care ia parte in conflicte pe Terra, ca intr-un joc strategy de tip "Civilisations"?

Fii sigur ca nu, chiar din versetele de mai sus reiese clar ca-i place sa participe in mod activ la lupte. Si-a ales o tabara si matura din calea ei tot ce nu-i convenabil. Urmareste istoria evreilor, vezi unde sunt ei in ierarhia lumii si ai sa intelegi care-i tabara sa si care-s cei impotriva carora lupta!
0

#4 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 08 January 2011 - 05:18 PM

Vezi postareamica_curioasa, la Jan 8 2011, 04:54 PM, a spus:

Alta treaba n-ai? Mai... mireana?
Pune mana si ajuta-ti nevasta la bucatarie!

Stii, micacurioasa, Agatha Christie spunea ca in timp ce spala vasele ii vin cele mai bizare idei.
Cam asa arata si ideile care ma framanta pe mine, intre doua vase...
:haha:

Vezi postareaBlack velvet, la Jan 8 2011, 04:57 PM, a spus:

Si-a ales o tabara si matura din calea ei tot ce nu-i convenabil.

Dar daca in secret stimuleaza si cealalta tabara, ca sa fie mai interesant game-ul?
Si Hitler era sprijinit de entitati (sau cel putin asa pretindea, vezi Jacques Bergier, Dimineata magicienilor)

Aceasta postare a fost editata de Kosmotro: 08 January 2011 - 05:18 PM

0

#5 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 08 January 2011 - 05:25 PM

Vezi postareaKosmotro, la Jan 8 2011, 05:18 PM, a spus:

Stii, micacurioasa, Agatha Christie spunea ca in timp ce spala vasele ii vin cele mai bizare idei.
Cam asa arata si ideile care ma framanta pe mine, intre doua vase...
:P

Asa e cand esti copil...te framanta idei. Cand devii matur te lupti sa le pui in aplicare :haha:
1

#6 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 08 January 2011 - 05:26 PM

Vezi postareaKosmotro, la Jan 8 2011, 05:18 PM, a spus:

Si Hitler era sprijinit de entitati (sau cel putin asa pretindea, vezi Jacques Bergier, Dimineata magicienilor)

Hitler era sprijinit de cortizon :haha:
0

#7 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 08 January 2011 - 05:40 PM

A cazut din pat prost-dispus tocmai la aria de religie? :haha:
0

#8 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 09 January 2011 - 01:19 AM

Vezi postareaKosmotro, la Jan 8 2011, 06:50 PM, a spus:

Jocurile strategice sunt bune, da' nu te crede dumnezeu pentru atata lucru .
0

#9 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 08

Scris 09 January 2011 - 04:10 AM

Dumnezeu e o idee din capetele autorilor bibliei. Aia in schimb , da, au scris un scenariu de videogame, in care dumnezeu este un boss.
0

#10 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 10 January 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaKosmotro, la Jan 8 2011, 04:50 PM, a spus:

Intrebarea mea este: Dumnezeu este ca un videogamer

Iaca, te/ai iluminat :D
Nu numai ca este ce zici, dar numitul dumnezeu e si softistul si jucatorul, joaca in noi, propriul sau joc dea existenta.
:P
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente O intrebare pentru Dumnezeu * * * * - black-mamba  308 12.852
Replici noi Este oare suficient ceea ce facem pentru religia noastra,pentru sufletul nostru? Aynur  15 2.773
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu si Diavolul
Care este bun si care este rau?
Apopii  711 34.927
Hot Topic (New) Molitvele Sfântului Vasile cel Mare
rugaciuni de exorcizare si blestemare
Raffael Aedrius  59 17.293
Hot Topic (New) Ne rugam pentru o vindecare miraculoasa si NIMIC VictorN  81 6.982