NarcoGen', la Jan 7 2011, 01:40 AM, a spus:
Acuma sa nu ma ințelegi gresit. Nu ma consider singurul om destept din univers sau reprezentarea ideala a spiritului uman doar fiindca sunt atee. Cunosc destui oameni crestini la fel de destepti ca mine. Cunosc si cativa simtitor mai destepti decat mine.
Insa majoritate din voi aveti mintea cam modesta. Ma refer la voi, crestinii tipici. Voi, multimea cu spume la gura de pe internet, din autobuz si de la masa alaturata, in bodega. Diferenta intelectuala dintre mine si voi e cam aia dintre voi si un caine. Desigur, daca vad un caine suferind, o sa-l ajut. Cred ca au dreptul sa traiasca si sa se bucure de viata. Dar nu o sa-i consider niciodata egali cu mine si niciodata nu o sa am impresia ca parerea lor conteaza.
Săraca de tine.. mă întreb oare câți ani ai... cred că mai e timp oricum de maturizare. Speranță există până la moarte, dincolo de ea trebuie să răspunzi pentru atitudine și fapte.
Nu cred că ai înțeles mare lucru din subiectul asta și ce anume voia să zică cel care l-a deschis.
În majoritatea discuțiilor pe care le-am întâlnit, oamenii credincioși și cu frică de Dumnezeu au avut grijă să-și măsoare cuvintele și replicile, și să discute pe un ton civilizat, să încerce să le explice celor ce se declarau "atei" că și ei au o mamă, care atunci când erau mici i-a crescut, i-a iubit, deși aveau "spume la gură" și "caca la fund"...
În schimb, copii de 14 ani "emancipați" și declarați ca fiind "atei", nu mai conteneau cu blasfemiile și insultele. Ai să vezi astfel de discuții peste tot pe internet, inclusiv pe creștinortodox.ro; și aici au simțit nevoia să vină și să ia totul în bataie de joc.. și toți îi tolerează, îi acceptă, încearcă să le explice cu blândețe care-i treaba cu Tatăl pe care-l avem toți...
Mereu, din partea celor ce se declară atei există un aer de superioritate și niște replici de puștani aroganți... niște idei preconcepute și niște texte standard, niște "plăci" repetate iar și iar, și iar și iar, încât devine mult prea obositor să încerci măcar o discuție.. pentru ei, tot un prost ești; nu contează nivelul de cultură, ce studii ai, ce meserie ai...
Aroganță, mândrie, prostie, ură nejustificată și stereotipă, insulte, hule, blasfemii, texte memorate de prin diverse surse și repetate iar și iar... acestea sunt semnele de superioritate pe care le arătați.
Pune asta în balanță cu milă, iertare, iubire dezinteresată, și toate celelalte virtuți de care a vorbit Hristos...
Gândește-te puțin, că eu acum puteam să-ți raspund cu aceeași aroganță cu care ai făcut-o tu, să te fac în fel și chip și să-ți trimit 10 pm-uri cu insulte, la cât de tare m-ai fi enervat dacă nu eram creștin și nu mergeam la Biserică. Dar nu o fac, și nici măcar nu sunt suparat, și o să uit ce ai scris aici încă inainte de a termina mesajul; asta nu datorită mie, căci eram un om destul de recalcitrant mai ales în contextul ăsta, pe internet... singurul motiv pentru care sunt acum așa e faptul că merg la Biserică.
Nu îmi place deloc să vorbesc atât de personal.. așa că mai bine mă opresc aici. Consider că am spus destule și sper să fie de folos cuiva.