Credeti ca avem nevoie de poezie? De un anumit gen ? Credeti ca sufletul nostru cere o adaptare a poeziei pentru aceste vremuri sau vremurile adapteaza poezia?
Pagina 1 din 1
De ce fel de poezie avem nevoie azi?
Scris 02 January 2011 - 04:54 PM
Viata noastra e o poezie!
eu azi vreau o poezie de dragoste...ma gandesc intruna la o fata pe care am cunoscut o la revelion...am dansat toata noaptea cu ea...am condus o acasa...dar nu vrea o relatie...ma considera simpatic si de treaba... si aici se termina filmul...
eu azi vreau o poezie de dragoste...ma gandesc intruna la o fata pe care am cunoscut o la revelion...am dansat toata noaptea cu ea...am condus o acasa...dar nu vrea o relatie...ma considera simpatic si de treaba... si aici se termina filmul...
Scris 02 January 2011 - 06:31 PM
Ea., la Dec 31 2010, 06:37 AM, a spus:
Credeti ca avem nevoie de poezie? De un anumit gen ? Credeti ca sufletul nostru cere o adaptare a poeziei pentru aceste vremuri sau vremurile adapteaza poezia?
Daca avem nevoie de poezie?Nu e o necesitate,fara ea nu murim nici de foame,nici de sete,nici de tristete;este doar o placere(pentru unii oameni)pe care avem dreptul sa ne-o satisfacem,e un talent pe care unii il au,iar altii nu sau o exprimare scrisa a gandurilor,a trairilor.
La ultima intrebare merg ambele raspunsuri.Sufletul nostru cere uneori o adaptare in sensul ca simtim nevoia sa scriem despre rautatea crescanda din aceste vremuri.
Dar,din pacate,vremurile adapteaza poezia.(poezie moderna=poezie fara rima,iar o poezie fara rima nu se mai poate numi astfel).Eu nu spun ca "poeziile"de astazi sunt urate,dar,ca sa le pastram veritabile,ar fi de preferat sa le pastram si rima.Celelalte sunt texte,frumoase,ce-i drept,dar NU poezii.Vremurile au adaptat gresit poezia!
Iar genul depinde de personalitatea fiecarei persoane;de exemplu,mie imi place foarte mult sa scriu poezii,dar NU de dragoste.
P.S.Poezia ramane o delectare(bineinteles,trebuie sa stim sa fim selectivi si sa nu luam de buna orice poezie doar pentru ca rimeaza).
O seara frumoasa!
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Horatiu Lascu
un poet care nu mai e.. |
darina__d | 1 | 1.775 |
|
Cantec de toamna de Ion Pillat