sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Lentilele de contact Evaluare topic: - - - - -

#91 Utilizator offline   Floriaana 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-July 11

Scris 05 September 2011 - 10:58 AM

Daca este recenta reteta nu ar trebui sa faci o noua consultatie. Aceleasi dioptrii sunt si pentru ochelari pentru lentile. Eu una am miopie si folosesc ochelarii doar in casa si lentilele in restul cazurilor si le-am luat pe ambele pe aceeasi reteta :)
0

#92 Utilizator offline   The Producer 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-October 11

Scris 25 October 2011 - 06:15 PM

Vezi postareababy`girl, la 01 September 2004 - 10:05 PM, a spus:

Ei ce parere aveti?Avantaje/Dezavantaje... ati purtat?sau purtati? :)

Când lentilele de contact au apărut prima dată, oamenii au crezut că este
cea mai mare invenţie din domeniul opticii. Apoi din cauza faptului că lentilele erau
rigide-dure trebuiau scoase şi puse în soluţie in fiecare seara.

Acum sunt lentile maleabile şi moi(de la 30% până la 50% coţin apă),
lentile de unică folosinţă de zi cu zi, şi lentile în diverse culori.
Multe persoane aleg să poarte lentile de contact, crezând că sunt o soluţie mai bună decât ochelarii, pentru că astfel nimeni nu ştie că poartă lentile corectoare.

Un alt mic avantaj al lentilelor de contact faţă de ochelari este ca vederea periferică nu este afectată.

Apoi nu a durat mult, ca lumea să îşi dea seama de dezavantajele lentilelor de
contact. Folosirea lentilelor de contact cauzează printre altele:

· Iritarea ochilor

· Uscăciunea globului ocular

· Infecţia ochilor (lentilele sunt "purtătoare" de infecţii).

Purtatul lentilelor de contact "facilitează" lipsa elementelor nutritive pentru a spăla şi hrăni corneea
- prin intermediul lacrimilor - şi implicit "ajută" la accelerarea apariţiei astigmatismului.

Clipitul este un alt lucru pe care purtatul lentilelor de contact îl blochează
şi astfel, globul ocular devine uscat şi imobil dar mai ales nu i se permite
cristalinului să se relaxeze.

În plus costul unei perechi de lentile pentru o lună este foarte ridicat.
Lentilele de contact, ca şi ochelarii, nu îmbunătăţesc vederea.

De fapt sunt cel puţin la fel de dăunători. Şi ochii tăi, purtand lentile de contact,
devin din ce în ce mai dependenţi de ele şi vederea ta slăbeşte pe zi ce trece.

Important de ştiut este faptul că lentilele de contact nu sunt mai bune
pentru vedere decât ochelarii, şi ochelarii fac rău ochilor tăi - mai ales când nu sunt prescrişi corect.

Aş spune chiar că ochelarii sau lentilele de contact sunt "acceleratoare" ale deteriorării vederii tale.

Întrucât ochii tăi sunt dotaţi cu 2 lentile biologice care sunt astfel create pentru a-ţi oferi o vedere bună si clară ... tot ce trebuie să faci este să le oferi o alimentaţie sanătoasa bogată mai ales în vitamine şi minerale şi cu un antrenament adecvat vei îmbunătăţi vederea ta.

Daca vrei sa afli mai multe intra pe vedereperfecta.com! Este un site care mie mi-a schimbat viata, fiindca m-a ajutat sa-mi imbunatatesc vederea.
0

#93 Utilizator offline   Lauramihaela11 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 27-January 12

Scris 28 January 2012 - 01:59 AM

Eu cred ca lentilele sunt o alternativa buna la ochelari. E adevarat ca nu sunt perfecte dar ultimele generatii de lentile de contact si au imbunatatit forma. si nu mai sunt nici asa scumpe cum erau odata cand se gaseau numai la optinova. recunosc ca ma atrage ideea de a mi face operatie cu laser, pentru ca sunt mioapa din cls a II- a dar pana imi fac curaj si pun deoparte bani...
apropos si a facut cineva de pe aici operatie de corectare a miopiei? m ar interesa sa stiu ce si cum a simtit. multumesc
0

#94 Utilizator offline   Ghitaeu 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 31-January 12

Scris 31 January 2012 - 03:09 PM

Eu am cautat tot timpul lentile de contact de calitate. Nu e de gluma cu sanatatea ochilor. Asa ca am ajuns sa caut peste tot numai ce e mai bun. Imi zicea cineva de la Optinova ca a vazut oameni care au venit la ei cu probleme mari dupa ce au cumparat de pe net lentile de contact. Mai bine iti cumperi lentile de contact de la magazinele cunoscute decat de la coltul blocului.
0

#95 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 01 February 2012 - 11:32 AM

Din noiembrie anul trecut am hotarat ca vreau lentile de contact. La inceput a fost mai greu, cu pusul si scosl - care au durat fiecare cateva ore! :stars: Pe urma m-am obisnuit. Am luat de la o optica si de acolo am primit mai intai lentile de proba. Sunt multumita de lentilele de contact. Inteleg ca exista si lentile cu care se poate si dormi, si nu se scot o perioada de timp. Eu am ales lentilele care se scot la sfarsitul zilei. Acasa insa stau cu ochelarii. Lentilele le port cand merg undeva.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari