Cum definim viata?
Scris 27 December 2010 - 10:25 PM
Consideram pe Isus ca fiind definitia vietii sau un exemplu in ceea ce priveste modul corect in care ne traim viata?
Scris 27 December 2010 - 10:48 PM
laursan3, la Dec 27 2010, 10:25 PM, a spus:
Consideram pe Isus ca fiind definitia vietii sau un exemplu in ceea ce priveste modul corect in care ne traim viata?
De ce sa-l consideram ;Esenta vietii?
Ca a fost un om normal intr-o lume normala.
Vor zice unii ca a fost fara pacat.
Vor zice,dar nu e asa.
Daca a fost Dumnezeu,e normal sa fi fost fara pacat.
Dar atunci nu e un bun exemplu pentru noi,ca noi nu sintem dumnezei.
Si nici nu trebuie sa traim decit ca oameni.
Ca om si Isus a pacatuit.
A blestemat smochinul nevinovat.
Si este sa scris ;Sa nu blastami.Poate el nu stia ce este scris.
Nu cunostea bine scripturile.
A mai zis;Stiti ce a facut David si oamenii care arau cu el,cum au mincat pinile sfintite care nu erau ingaduite sa le manince.
David era singur acolo,dar el zicea asa ca sa nu stie marele preot ca el este fugit de la Saul.
Sa nu fi stiut Isus aceasta,sau cineva a scris aceste lucruri mai tirziu si le-a pus in gura lui Isus?
Facindu-l astfel mincinos?
Eu cred ca Isus a avut un comportament model,dar un model omenesc.
Scris 27 December 2010 - 11:11 PM
laursan3, la Dec 27 2010, 10:25 PM, a spus:
Informaţie, asta e viaţa. O sumă de informaţii aflate īn molecula ADN. De la euglenă, pānă la morcov, broască sau om, toate aceste vietăţi sunt formate din celule care au un nucleu ce conţine ADN-ul, molecula a cărei grad de combinaţie, determină complexitatea vieţii.
Este informaţia, veşnică ? Da ! Chiar dacă Universul nu ar mai fi, informaţia despre constituţia lui ar rămāne īn ceea ce eu numesc dimensiunea a 5-a, adică, dimensiunea informaţiilor. Aceasta e dimensiunea unde "se adună" toate infomaţiile despre stările tuturor fiinţelor. Una dintre priorităţile celor de la C.E.R.N. din Geneva, pentru anul īn 2011, e să descopere pe lāngă particula Higgs şi...dimensiunile paralele. Dacă va fi aşa sau nu, vom afla la finele anului 2011. Iar dacă nu va fi īn 2011, atunci vom afla la finele...altui an.
Īn concluzie: viaţa e o sumedenie de informaţii ce rulează pe un hard numit ADN. Deja s-a şi reuşit anul acesta, crearea de "viaţă artificială", la Institutul Craig Venter (click). S-a creat o moleculă identică ADN-ul, pe care s-a pus un "program" care să execute anumite instrucţiuni. Celula artificială rezultată, reprezintă viaţa, adică mulţimea intrucţiunilor din programul pus pe structura ADN.
Scris 27 December 2010 - 11:17 PM
Scris 28 December 2010 - 02:18 AM
Ravl, la Dec 28 2010, 12:11 AM, a spus:
Noroc ca sint putini acum! Hitler si Pol Pot si Stalin si Mao sint printre cei mai noi care i-au urmat exemplul literar de inginerie sociala!
Aceasta postare a fost editata de Pa.: 28 December 2010 - 02:19 AM
Scris 28 December 2010 - 06:32 PM
Pa., la Dec 28 2010, 02:18 AM, a spus:
L-ai uitat pe Tolstoi: http://www.oxigen2.n...-ce-i-de-facut/ (peste acest material am dat astazi) ! Adevarul e ca cei care l-au avut ca model nu prea au reusit sa mearga pana la capat!
Poate cineva sa spuna ce e viata/Viata?
Scris 28 December 2010 - 08:20 PM
laursan3, la Dec 28 2010, 06:32 PM, a spus:
Poate cineva sa spuna ce e viata/Viata?
Hi! Hi! Hi! Pai asta e una dintre marile intrebari ale stiintei! E greu ca dracul sa dai o definitie care sa cuprinda ...toate exceptiile si posibilitatile. Eu sincer sa fiu, nu cunosc decit definitia restrinsa, a vietii bazate pe C/H/N si citeva dintre macro caracteristicile ei.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Lilith si Geneza
De ce a fost scoasa Lilith din cartea genezei? |
Black velvet | 6 | 1.147 |
|
Eternitate fizica ?!
Ati vrea sa traiti o eternitate pe acest pamant ?! |
Andrei Vlinder | 99 | 12.150 |