Noi nu suntem urmasii romei
Scris 13 January 2006 - 09:42 PM
Scris 13 January 2006 - 09:45 PM
Aceasta postare a fost editata de Wahaha: 13 January 2006 - 09:46 PM
Scris 16 January 2006 - 10:58 AM
Teoria latinitatii si romanizarii poporului roman a fost INVENTATA de generatia pasoptista pentru a putea pretinde Frantei sprijin si protectie... si se pare ca a mers. De altfel, nici francezii nu sunt latini, ci germanici.
Deci poporul roman este urmasul direct al dacilor si limba romana provine exclusiv din daca veche. Ma intreb cum puteau fi latinizati dacii liberi care constituiau mai mult de doua ori decat cei ocupati. Iar cine pretinde ca dacii au fost deportati uita de rascoala dacilor de pe vremea lui Hadrian care a zguduit imperiul si la obligat sa ceara armistitiu si sa dea drepturi dacilor ocupati. Iar retragerea aureliana a fost provocata de permanentele atacuri ale dacilor liberi care au reusit sa recucereasca teritoriile lor pana la Dunare. Iar atacurile la sud de dunare au continuat, pana tarziu, cand a fost constituit imperiul ramano-bulgar, condus de voievozi romani. Si am fost numiti in acele vremuri "romani" de Bizant, pentru ca Imperiul Roman de Apus cazuse, iar noi eram ultima lui ramasita. Deci de aici ne provine numele de romani. Nu stiu cum au invatat dacii liberi limba dusmanului lor impotriva caruia luptau si pe care l-au invins???
Scris 16 January 2006 - 11:04 AM
Aceasta postare a fost editata de Wahaha: 16 January 2006 - 11:05 AM
Scris 16 January 2006 - 11:06 AM
Interesanta este si imaginatia care a dus la o asemenea teorie
Scris 16 January 2006 - 11:15 AM
Scris 16 January 2006 - 04:02 PM
Nu vad ce-ar fi de cāstigat si de ce ar deveni asa de "interesant" sa te tragi din dacii puri mai degraba din romanii cei civilizati (ma rog, la ora aia..)
teoriile astea ariane sunt destul de aiurea, ultimul care a facut mult zgomot pe linia asta era un tip micut, cam negricios, cu o freza ciudata si o mustata micuta, extrem de nervos si agitat de felul lui...pāna la urma l-au recunoscut dupa dantura..
nu vad nici o jmecherie sa ai ca stramosi pe dacii aia betivi sau pe nespalatii aia ai lu' Attila, sau pe depravatii aia de la roma...tot un drac, tot ultima tara din europa suntem īn secolul XXI...ce-am cāstigat ?
Aceasta postare a fost editata de Marlboro: 16 January 2006 - 04:04 PM
Scris 16 January 2006 - 08:02 PM
Basme, ne tragem din Traian si Decebal...
A aparut aceasta teorie pentru ca era nevoie de ea, intelectualii vremurilor respective trebuiau sa lupte prin orice mijloace pentru recunosaterea noastra ca popor unitar intr-un spatiu delimitat.
Etniile nu sunt miscibile, nu se pot asimila una pe alta oricat ar fi de mare poporul in care vietuiesc ca minoritate daramite invers.
E drept ca se gasesc unii epigoni care se imping sa ne bagam in tarile francofone, in familia francofoniei, gafe de care vor rade nepotii nostri....
Scris 16 January 2006 - 08:11 PM
Cred,insa, ca e nevoie de multa cercetare in domeniu, iar pentru asta e nevoie de istorici,antropologi, lingvisti(carora sa nu le fie teama de rezultate)si care sa fie obligatoriu straini.Cercetatorii romani ar putea fi furati de peisaj(cazul dr. Savescu) si trage concluzii gresite(pierzindu-si credibilitatea din pricina nationalismului inflacarat)
Scris 18 January 2006 - 08:49 AM
tass, la Jan 16 2006, 10:11 PM, a spus:
Cred,insa, ca e nevoie de multa cercetare in domeniu, iar pentru asta e nevoie de istorici,antropologi, lingvisti(carora sa nu le fie teama de rezultate)si care sa fie obligatoriu straini.Cercetatorii romani ar putea fi furati de peisaj(cazul dr. Savescu) si trage concluzii gresite(pierzindu-si credibilitatea din pricina nationalismului inflacarat)
E stabilit stiintific ca romanii nu sunt un popor, ca si americanii. Ambele natii sunt nascute din cei alungati de societatile vremii. Limba latina se stie clar ca nu e naturala, cum se stie clar ca nici un popor nu a fost romanizat sau latinizat, nici chiar cel italian. Se stie clar ca romanii, in marea lor majoritate, erau de sange trac.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Absorbante vs. tampoane
argumente pro si contra |
Wahaha | 199 | 48.828 |
|
Romanii sunt destepti! | MMC3 | 24 | 1.774 |
|
Ghidul sectiunii | Shadowdancer | 0 | 4.536 |