sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Niste intrebari ~~~~~~~ Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 12 January 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaCosztynel, la Dec 16 2010, 11:15 PM, a spus:

Salut.De curand m-am apucat si eu sa-mi fac un cont pe site.Am fost crescut intr-o comunitate crestina , si pana la un moment dat, credeam orbeste in Dumnezeu.Apoi am dat de informatii(din internet) , adevaruri ascunse ale religiei(crestine) , etc. etc. etc., pe urma am inceput sa privesc lumea inconjuratoare dintr-o alta perspectiva, dandu-mi seama ca ea se "contrazice" cu existenta unei forte care are , hmm "grija" de ea si care o iubeste. Si, hmm , acum clar , nu mai cred ca exista o divinitate definita ca fiind "Atotputernica"/"Atotstiutoare"/"Numai una"/"Omniscienta" s.a.m.d
Cum spune si titlul , vreau sa adresez cateva intrebari care ma nedumeresc de la o vreme, crestinilor.Nu va faceti griji, n-am sa intreb lucruri de genul "cum poti dovedi ca exista Dumnezeu....lalala".

1.In India si in alte tari din Asia exista multe religii si culte, religia dominanta ar fi (din cate stiu) budismul.Deci ei cred in alte zeitati, nu Dumnezeu.Spuneti-mi , conform religiei crestine, oamenii acestia vor suferi in chinuri eterne, in ciuda faptului ca nu au "pacatuit" , ci doar pt ca nu au crezut in Dumnezeul vostru?

2.La orele de religie, profu' ne-a spus despre tipuri de pacate (capital, strigator la cer..).Eh, exista si un pacat impotriva "Duhului Sfant", adica sa te convertirea la alte religii(nu crestine), cum ar fi islamismul, deci pacatosul are bilet spre "infern".Apropo de povestea lui Brancoveanu si a fiilor sai.
Daca Dumnezeul crestin este acelasi cu Allah al islamistilor, de ce aceasta pedeapsa crunta, dpdvdr crestin, pentru ca trece in alt cult , dar care are ca reprezentant, acelasi zeu?

3.Daca cititi "Biblia" , veti vedea ca in cateva versete , mantuitorul Iisus, nu pare a fi chiar "mantuitorul" pe care fiecare crestin il percepe.Lasand la o parte faptul ca in fiecare icoana pictata, el are parul lung, iar la evrei se considera a fi rusinos sa ai parul asa(el s-a nascut intr-o comunitate evreiasca), de ce intr-un anume verset(nu stiu care) el indeamna un evreu sa isi ucida propriul copil , deoarece acesta si-a jignit parintele (ceea ce se pedepseste cu moartea , conform vechiului testament).Adica , oare el nu stia ca avea sa se sacrifice si pentru pacatele acelui copil?Si exemple mai sunt.

4."Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea lui".Dar prin om intelegem barbat sau femeie.O greseala comuna, care sunt sigur ca o fac crestinii in ziua de azi, e sa se gandeasca la Dumnezeu ca fiind de , hmm , sex masculin(cu alte cuvinte, un batran cu barba lunga, calare pe un nor si o bagheta magica).De ce aceasta , aparent, aversiune fata de femeie?Conform legendei cuplului primordial , femeia a fost cea care nu a ascultat de creator si a gustat din fructul interzis.De asemenea , putem spune , ca ea a fost si cea care "a stricat " barbatul, indemnandu-l sa guste.Mie mi se pare ca povestea asta reflecta intr-un fel, gandirea omului in societatea de demuuult, in care barbatul era considerat mai presus de femeie, deci usor au putut crea o poveste in care aceasta sa fie personaj negativ.Si nu pomeniti de sarpe , Eva a fost constienta de regulile creatorului in momentul in care sarpele ii vorbea.

5.Sigur nu stie nimeni la intrebarea asta :mellow: :blow: :crazy: : Care e data nasterii mantuitorului?

/discusss .Inca ceva, vreau argumente destul de logice , nu ambigue.

din pacate cei mai multi confunda credinta in Dumnezeu cu religia si manipularile care decurg din ea......
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Dumnezeu - gamer Nemo!  12 1.624
Hot Topic (New) Atasamente De unde venim ?
- o intrebare existentiala -
octav.c  433 24.082
Hot Topic (New) Atasamente Este Spiritul Sfant o persoana sau o putere ?
discutii despre Trinitate (perspectiva biblica)
marinaru  1.064 56.980
Hot Topic (New) Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
semnificatia sfasietoarelor cuvinte
Biotika  200 14.396
Hot Topic (New) Rasele umane
perspectiva biblica
VEMANS  30 10.836